Tartsd a cipőidet távol a bejárattól!

5 Feng Shui tipp, 5 könnyen megvalósítható alaplépés a célod felé.

A lakásod főbejárat az otthonod „szája”. A Feng Shui azt tartja, hogy  az éltető energia itt lép az életedbe. Sejtheted, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy milyen kép fogadja az ide érkező csít.

Feng Shui

Feng Shui

 

  Látod a különbséget?

 

 

 

 

 


Ezért fontos, hogy különösen nagy hangsúlyt fektess a lakásod e részére.

Nézzünk meg 5 alapvető elvárást, hogy a bejáratodnak hogyan is kell/kellene kinéznie.

 1. Tipp: A bejáratod, sőt a közvetlen környezete is legyen mindig tiszta, rendezett, rendszeresen takarítsd az ablakát, mosd meg minimum havonta!
 2. Tipp: Az ajtód befelé nyíljon minimum 90 fokban. Ne torlaszold el az ajtónyílást semmivel, legyen akadálymentes a lakásba jutás.
 3. Tipp: Használj feltétlenül cipős szekrényt! Képzeld el milyen érzés, mikor egy halom cipőn átbukdácsolva kell továbbjutnod a lakásodba. Brrrr!  😆
 4. Tipp: A télikabátoknak, sálaknak, sapkáknak, táskáknak ne az előszobafalon legyen a helye. Ez pont olyan, mintha a gardróbba érkeznél haza.  
 5. Tipp: Szerves része a bejáratnak a névtábla. Ne feledkezz meg az elhelyezéséről!

Ez itt csak néhány ötlet, amivel javíthatsz azon, hogy egy kényelmes, meleg, barátságos otthon fogadjon, amikor fáradtan hazaérsz a munkából. Ha szeretnél még több ötletet kapni, a linkre kattints a linkre>> Mágikus Lomtalanítás Online Minitréning

Tetszett amit olvastál? Kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm! 🙂 Keress a többi közösségi médiában is, itt is találsz értékes tartalmakat:

Ez is tetszeni fog

Az oldalt szerkeszti: Skultéty Andrea

23 Comments

 1. Kedves Böbe!

  Nagyon jó meglátás. A lakás alaprajzának helyes értelmezése – vagyis ahogy te hívod – a térkép értelmezése az alfája és omegája a helyes következtetések levonásának, és magának az egész térrendezésnek.
  Minden esetben a ház, iroda, lakás főbejárata a kiindulási alap. Innen állapítjuk meg a hiányokat és a többleteket, itt mérünk fok pontos északi irányt, vagy állapítjuk meg a 3×3-as Bágua-felosztást.

  Szép napot!

  Andi

 2. Van egy problémám összezavar a sok tanács, talán a legalapvetőbb, hogy nem tisztázzuk mi a fontosabb, vagy hogyis értelmezzük a térképet. Konkrétabban ha a lakás ajtajától nézem területeket- mi hova esik- az nem azonos a szoba ajtajával. ilyenkor a szoba számít vagy a főbejárat, honnan kell nézni? lehet nagyon bagatell a kérdésem, de ez a gyökere, szerintem és ezt sosem tisztázzuk. Válaszát előre is köszönöm.

 3. Kedves Erzsébet!

  Milyen széles ez a szakasz? Milyen életterületre esik a kertben? A telektulajdonosok Gua száma mi? Milyen lehetőségekben gondolkodtál eddig?

  Andi

 4. Kedves Andrea!A telkem egy nyeles telek nyugatról-kelet irányba befelé.Hogyan tennéd széppé ezt a hosszú szakaszt? Köszönöm a válaszod ! Erzsébet

 5. Kedves Veronika!

  Az alapszabály az, hogy a kukának kell, hogy fedele legyen, és elzártan szekrényben célszerű tárolni. Semmi esetre sem ott, ahol most nálatok jelenleg van. Az ajtón belépő energia rögtön a szemét energiájával vegyül, és ez kering tovább a lakásotokban. Gondolt át, ez igen kedvezőtlen. Az anyagi helyzeteteken a Gazdagság, siker életterület jelenlegi kialakítása hordoz információt.

  Ha érdekel a téma, javaslom, hogy jelentkezz a hamarosan induló online képzésre. Kényelmesen, otthonról tudod elsajátítani e tudomány működésének metodikáját. A linkre kattintva tudhatsz meg részleteket a tanfolyamról:
  https://www.fengshuis.hu/gazdagodj/

  Szép napot!
  Andi

 6. Kedves Andrea. Kérdezni szeretném hogy a bejárati ajtónál van a szeméttárolónk elhejezve. Ahogy belépünk közvetlenül bal oldalon.Okozhat e ez rossz dolgot,és ha áthelyezem a benyiló ajtó mögé az jólehet e.Az anyagi helyzetünk nagyon rossz, ami bejön jövedelem az rögtön elis megy.Kérem a tanácsodat,köszönettel Jehodáné Veronika.

 7. Szia Andi.

  A szalon bejárati ajtaja délnyugati fekvésű .Ahogy belépünk kb 1 méter a fal, majd úgy jön balra a lépcsőfeljárat.A délnyugati bejáratot,és a meglévő falat mivel tudom orvosolni? Köszönöm a válaszod : Margit

 8. Kedves Andrea!
  Köszönöm a gyors válaszodat. (A lakásom minden szempontból különálló, értem ezalatt, hogy a szoba, konyha, előszoba, fürdőszoba, wc külön található fent is.) A javaslatoddal egyetértek, abból a megfontolásból, amit te is írtál, hogy nem lehet, semmit sem ripsz-ropszra megtanulni. Először szeretném a lakásomat átnézni a javaslatod szerint fiókról fiókra, polcról polcra, ahogy írtad, az utolsó sarokig… Aztán gondoltam, hogy utána nekilátok a lakásom alaprajzának pontos elkészítéséhez, és kérem majd a segítségedet. (Megtaláltam, hogy hol lehet megrendelni.)

  Üdvözlettel,
  Zsóka

 9. Kedves Zsóka!

  Ez attól függ. Ha a lakásod minden szempontból külön álló a szülők lakrészétől, mint egy társasház esetén, akkor a saját lakásod bejárata a főbejárat.

  Őszinte leszek, alaprajzot kiértékelni nem lehet könyvekből megtanulni. Rengeteg szabályt, részletet kell figyelembe venni, hogy korrekt legyen a hiányok és a többletek meghatározása. Mondom ezt úgy, hogy túl vagyok több mint 280 alaprajz kiértékelésen, és tanítottam 529 tanítványt erre. Ismerem, hogy milyen buktatói vannak ,és milyen nehéz a tanítványaimnak is megérteni a kiértékelés metodikáját. Én ezt mindenképpen szakemberre bíznám.

  Szép napot!

  Andi

 10. A bejárati ajtóval kapcsolatos kérdésemhez írom kiegészítésként : Az emeleti lakás mögött a házhoz hozzáépített terület egyik részét kamrának alakítottuk ki, aminek az ajtaja szemben található az emeleti bejárati ajtóval, a megnövelt alapterületnek a másik része pedig a nappali szobához tartozik. Így ha jól gondolom, itt többletterület van, illetve volna, de egy kis részt elvesz a nappaliból a terasz. (Kisebbet, mint a plusz rész). Így tanácstalan vagyok a főbejárat és az alapterület meghatározásában.
  Üdvözlettel, Zsóka

 11. A főbejárat meghatározásával kapcsolatban szeretnélek megkérdezni. A régi szülői házunk elé egy keskeny hosszú területet építettünk, és beépítettük a tetőterét. Ezen a keskeny hozzáépített részen van egy (befelé nyíló) bejárati ajtó. Az ajtón belépve, szemben található az eredeti lakás ajtaja (már nem igazi bejárati ajtó) és a jobb oldalon egy kicsi szoba ajtaja.(Ez a hozzáépített rész is a lenti lakáshoz tartozik.) Ha ettől a bejárati ajtótól (kintről lépek be) nézzük, akkor a helyiség bal oldalának a végén indul egy lépcső, ami felvezet a lakásomhoz, ahol szintén van egy ajtó (de sajnos, kifelé nyílik, ami tudom, hogy Feng Shui szempontjából nem kedvező). Melyik ajtó számít a lakásom bejárati ajtajának? Addig nem tudom elkészíteni az otthonom alaprajzát sem, amíg nem tudom, hogy hol az igazi bejárati ajtóm. 
  Előre is köszönöm a válaszodat.
  Üdvözlettel,
  Zsóka

 12. Na, végre mikor kezdtem volna megkedvelni a pislogó denevérünket, elköltözött! 🙁 🙂

 13. Kedves Nóra!

  Ha az ajtó beljebb ugrik mint a fal síkja van, akkor nem hiányod van, hanem többleted. Lehet korrigálni, de nem úgy, hogy a többlet meg a hiány kiütik egymást. 🙂 Vannak különböző szabályok, amit használva lehet a többlet energiát elvezetni, illetve a hiányos zónákat energetizálni. Javaslom, ha tutira akarsz menni az Életerő alaprajzot, vagy az októberben induló Online tanfolyamot. Mindkettőről a linkre kattintva tudsz tájékozódni.
  https://www.fengshuis.hu/alaprajz/
  https://www.fengshuis.hu/gazdagodj/
  A denevér a kínai hagyományok szerint általános szerencse szimbólum. Ha ezt elhessegetitek az annyira nem szerencsés 🙂 bár értem az okát. Azért arra mindenesetre figyelmeztet, hogy a szerencse nem jár mindig probléma nélkül. 🙂

  Szép napot!

  Andi

 14. Kedves Andi!
  Nálam a bejárati ajtó az egészség, család életterületre esik. Sajnos előtte van hiányterület, mármint az ajtó külső részén, mert beljebb ugrik az ajtó, mint a lakás többi része, ezt esetleg lehet valahogy korrigálni? Érdekesség, hogy szintén ezen az életterületen van egy kb. ugyanekkora többlet is. Ez nem kárpótolja a hiányt? 😀

  A másik dolog ami foglalkoztat, hogy egy denevér költözött a bejárati ajtó fölé. A párom sokszor próbálta elhessegetni, már csak azért is, mert minden reggel friss guanót hagy maga után. De mindig visszatér. Ennek lehet valamilyen jelentése, szimbolikája?

  Válaszod előre is köszönöm! 🙂
  Szép napot!
  Nóri

 15. Kedves Katalin!

  Mindkettő. Az, hogy kinek melyiket kell alkalmaznia, az attól függ, hogy hány évet tölt, vagy töltött az adott helyen. Kettő, vagy ennél kevesebb év, akkor Bágua módszer, ahol a főbejárat a mérvadó az életterületek meghatározásnál, ha két évnél hosszabb az egy helyen töltött idő, vagy hosszabb lesz, akkor minden esetben az Iránytű iskolást alkalmazzuk.

  Szép napot!

  Andi

 16. Melyik feng shui elrendezés igaz, miszerint minden irány adott területhez igazodik? pl.: dny – szerelem. Vagy a szerelem ahhoz igazodik, hogy a bejárat a karrier szigorúan és így a szerelem eshet akár északra is? Mindkét verziót hallottam már, de nem tudom melyiknek higyjek. Illetve, ha lakószobám van (bérelek egy szobát) ahol a bejárat dny-i irányú (iránytűvel ellenőriztem többször is) mit kell figyelembe vennem az elrendezésnél. Kata

 17. Kedves Márta!

  Ha írsz privát e-mailt, tudok Neked ötletet adni, hogy hogyan változtass ezen a dolgon.

  Szép napot!

  Andi

 18. Kedves Kornélia!

  Nem tudom pontosan, hogy mire gondolsz konkrétan a beépített szekrénnyel kapcsolatosan. Nyilván befolyásolja a belépő energiát. Ezer és egy irányba. Nem tudom milyen életterületen van a főbejáratod. Nem tudom, hogy az életterületnek megfelelő színű, anyagú e ez a szekrény. Nem tudom, hogy a sarkai lekerekítettek e vagy élesek. Nem tudom, hogy ha élesek, támadják e a főbejáratot. Nem tudom, hogy van e rajta tükör, vagy sem. Nem ismerem a méreteit. Nem tudom, hogy nyitható e a főbejárat 90 fokban a szekrénytől. Nem tudom, hogy mit tárolsz a szekrényben. Nem ismerem a Gua számodat. Ez csak néhány kérdés ahhoz, hogy erre korrekt választ lehessen adni. Adatok hiányában csak tippelgetni tudnék. 🙂

  A szélcsengővel ugyanez a helyzet. Milyen anyagú? Milyen életterületen van konkrétan? Megszólal vagy sem, amikor az ajtó nyílik? Mit ábrázol?

  Kedves Kornélia! Ha a fenti adatokat megküldöd, akkor tudok pontos választ adni a feltett kérdésedre.

  Szép napot!

  Andi

 19. Szia Andrea!
  Olvastam a bejárati ajtóval kapcsolatos elvárásokat a Feng Shui szerint. Nálam ez előszoba megfelel az „előírásoknak,azonban van benne egy beépített szekrénysor, amely a padlótól a mennyezetig ér, nem tudom milyen hatással van és ez mennyiben befolyásolja az éltető energia bejövetelét? Majdnem elfelejtettem a bejárati ajtó mögött,belülről,(mivel befelé nyílik) van egy szélcsengő is!
  Várom kedves válaszodat!
  Üdvözlettel Kornélia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az EU-s jogszabályoknak megfelelően az oldal használ "sütiket" (cookie). Kérlek engedélyezd, vagy zárd be az oldalt. További információk

A "sütek" (cookie) teljesen veszélytelen kis fájlok, amit azért helyez el a webhely a gépeden, hogy eredményesebben tudd a böngésződet használni. A sütik használatát le tudod tiltani a böngészőben. ha ezt nem teszed, vagy az "Engedélyezem" gombra kattintasz, azzal megengeded a sütik használatát. Az adatkezelés tájékoztatót, az alábbi linken találod: https://www.fengshuis.hu/wp-content/uploads/2016/07/Adatkezelési-tájékoztató.pdf

Bezárom