Feng Shui – 7 alapvető kérdés, amit fel kell tenned, ha megjelenik a penész az otthonodban:

Mindig van választásod!

Szeretnéd, ha végre nálad is megoldódna a penészes fal problémája?

Elgondolkodtál már azon, hogy lelki okai is lehetnek ennek a jelenségnek?

A Feng Shui minden egyes apró hibát, rendellenességet, problémát dekódol a szabályrendszere alapján.

A lakásod így üzen a számodra, hogy mi az, az aktuális bibi, amivel célszerű foglalkoznod.

Nézzük, mit üzen a penész, ha használjuk a Feng Shui kódfejtő rendszerét.

Nem vagyok túl jó penészből, de úgy tudom, hogy ez is egy gombafajta. Élősködő. Kizárólag megfelelő körülmények között képes szaporodni, és életben maradni.

Hogyan gondolkodj, amikor a penész megjelenik valahol az otthonodban?

 

Vonjunk némi párhuzamot, és a fentiek alapján tedd fel magadnak a kérdést:

 • Milyen helyzetekben nem vagyok önálló?
 • Hogyan használok ki másokat?
 • Milyen körülmények között élősködöm a környezetemen?

A rejtély megoldását tovább tudod finomítani, ha azt is vizsgálod, hogy a penész mely életterületén bukkant fel a lakásodban.

Például, ha a szerelem, házasság életterületen észleled a penészfoltot, akkor a helyes kérdésfeltevés:

 • Vajon én és a párom külön-külön is életképesek vagyunk?
 • Kellő szabadságot adunk egymásnak?

Ha a penészes falat a karrier emberi kapcsolatok területén fedezed fel, gondolkodj el azon, hogy

 • Nem húzod-e ki többször magad a munka alól, mint kellene?
 • Nem panaszkodsz-e túl sokat a barátaidnak ahelyett, hogy meghallgatnád őket?

 

Nos, azt is mondhatod, hogy rengeteg remek szer található a piacon penészfoltok ellen. Azon én a helyedben egyáltalán nem lepődnék meg, ha nem lennének kellő mértékben hatékonyak. Ideig-óráig eltűnhet a penész, de amíg ezeket a problémákat nem térképezed fel, nem oldod meg, a penész bizony állandó vendég lesz az otthonodban.

Mindezek ellenére ne keseredj el! Ha problémát felismerted, elfogadtad, jöhet az önvizsgálat, majd a megoldás. Volt penész, nincs penész. Sőt az is elképzelhető, hogy ettől a pillanattól fogva, még a penészgyilkos csodaszerek is elkezdenek hatni. Ugye ezen, már meg sem lepődsz?

 

Tetszett amit olvastál? Kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm! 🙂 Keress a többi közösségi médiában is, itt is találsz értékes tartalmakat:

Ez is tetszeni fog

Az oldalt szerkeszti: Skultéty Andrea

34 Comments

 1. Kedves Andrea!
  A lakásom ki van adva – míg külföldön vagyok – egy évre. Ezalatt már másodszor jelenik meg de nagyon nagy területen a penész. Ilyenkor a lelki háttere mennyiben szól rólam?
  Heni

 2. Kedves Szilvi!

  Igazad van, az élősködés nagyon negatív kicsengésű szó. Azon elmélkedj, hogy támaszkodsz e másokra bizonyos élethelyzetekben, esetleg akkor is, amikor önállóan meg tudnád oldani azt, mondjuk kényelmi szempontok miatt. 🙂
  A másik, hogy fizikai síkon meg teszel e mindent a penészmentesítés érdekében. Eleget szellőztetsz e, van e páraelszívód, használsz e rendszeresen penészirtót.
  A probléma akkor fog megoldódni, ha fizikai, és szellemi síkról is cselekszel. 🙂

  Szép napot!

  Andi

 3. Nálam már az egész ház penészedik… Nem gondolom, hogy bárkin élősködnék… De valami gond biztos van. Milyen kérdéseket tegyek fel magamnak?

 4. Kedves Andi!
  Sajnos nálam az egyik fürdőben jelent meg a penész, ami a déli oldalon van. Gondolkodom rajta, hogy lebontom a fürdőt, mivel a szobából lett kialakítva.
  Ráadásul a fiam szobájáról van szó.
  Mi a véleményed?

 5. Kedves Ildikó!

  Ez attól függ. Van úgy, hogy lehet a Segítőkész emberek, utazás zónára Víz elemű tárgyakat elhelyezni, mégpedig akkor, ha van többlet ezen a területen, akkor a többlet részre tehető energia elvezetési céllal. Egyébként energiát von el erről a zónáról. Hogy ez hogyan nyilvánulhat meg konkrétan a te életedben, ahhoz látni kellene az egyéb kialakításokat is. Lehet nehézség az utazások során, probléma hatóságokkal, az életúton való haladásban, stb.
  A másik kérdésedre válaszolva pedig azt tanácsolom, hogy gondolkodj el azon, hogy hogyan gondolkodsz, és miért csinálod a kutyusok fodrászolásáról, mi a szerepe ennek a munkának az életedben.

  Szép napot!

  Andi

 6. Amit meg szerettem volna még kerdezni a penesszel kapcsolatos:a furdoszoba a gazdagsag,siker teruleten talalhato,itt nyirom masodallasban a kutyusokat es nemreg elkezdett peneszedni a fal es egyre csak novekszik.Mostanaban azt veszem eszre,hogy kevesebb a munkam,de ezt a tel kozeledtevel magyarazom(ezidaig).Lehet hogy valamit rosszul csinalok a munkam kapcsan?Koszonom valaszod!

 7. Kedves Andi!fentebb olvastam,hogy segitokesz emberek,utazas zonan nem szerencses viz elemu dolgok tarolasa,en pedig eddig abban a hitben eltem,hogy a fekete szinu szamitogep es monitor pont jo helyen van ezen a helyen.Milyen kellemetlen mellekhatasai lehetnek ennek az elrendezesnek?Elore is koszonom valaszodat!

 8. Kedves Zsu!

  Milyen szempontból mondjak „véleményt”? Milyen életterületen van? Hogyan van ez a szoba kialakítva? Meg lehet szüntetni az ajtót? Mit tettél a penész eltüntetésének érdekében? Lomtalanítás? Tértisztítás?

  Amit írtál az alapján nem tudok véleményt formálni sajnos.

  Szép napot!

  Andi

 9. Szia Andi,

  Nekem sajnos a hálószobámban penészedik két bútor, az éjjeli szekrény és a komód. Illetve van a hálószoba bejárati ajtaján kivül még egy ajtó, ami a kertbe vezet. (Gondolom, ez sem túl jó dolog, hogy a hálószobának két ajtaja van). Engem zavar ez a második ajtó igy mindig igyekeztem elétenni valamit, de az azonnal elkezd penészedni és akkor azzal együtt az ajtó is. A kis éjjeliszekrény is közel van az ajtóhoz. Tehát bármi, ami ez elé az „ajtó elé kerül”, kialakul rajta a penész és többet nem szabadul tőle. Engem az zavar ebben a másodikban, hogy olyan érzést kelt, mintha „bármi is jön be az egyik ajtón” ki is megy a másikon. Ez egy régi tipusu angol ház, innen ez a furi elosztás (otthon ilyennel nem találkoztam). Valamint a gardróbomban is észlelek hasonlót (beépitett, olyan mintha egy miniatűr másik szobába lépne az ember, de ott nincs szag, és nem is a fa felületén jelenik meg, mint a bútorok hátulján, hanem kicsit „beleivódva”

  Kiváncsi vagyok a véleményedre.

  Köszi

  Zsu

 10. Kedves Andrea,
  Nalunk a furdoszoba peneszedik rendszerint az ev barmelyik idoszakaban. A hazban a furdoszoba a ,,tudas, onmuveles” helyet foglalja el, ebben pedig a penesz fokent fent a ,,gazdagsag es a szerelem” sarkokban. Tudnal nekunk segiteni??

 11. Kedves Mariann!

  Azon kellene elgondolkodnod, hogy mi miatt aggódsz túlságosan ahelyett, hogy cselekednél. Lévén ez az anomália a lakásod Észak-nyugati zónáján történik, így amire gondolnod kell az a hitrendszereddel lehet kapcsolatos, esetleg a lakásból való kilépés okoz félelmet a számodra, de az is lehet, hogy nem szeretsz nemet mondani, vagy döntést hozni.
  A precíz válaszhoz sokkal több információra lenne szükségem. Talán ebből az infóból te megtudod fejteni. 🙂

  Szép napot!

  Andi

 12. Kedves Andrea!
  A fentiek alapján eszembejutott. hogy egy éve kb mundkétz zuhamy gégecsöve egy-két hónap után csöüögnu kezd majd eltörik, már mindekttőt 3x cseréltem a legutóbbi 1 hónap után már feladta de 10 nap után már csöpögött, a tusoló és akád is egy más felettei szinten az utazás területen van, mko fehér, a kerámiák föld eleműek,
  mire utalhat ez?
  Köszi
  mariann

 13. Kedves Magdolna!

  Abban az esetben, ha a célod a karitatív munka, azaz fizetséget nem vársz a munkádért, akkor valóban megfelelő a Buddha kép a gazdagság siker életterületen.
  A teknős és az elefánt csak akkor fejtik ki kedvező hatásukat ezen a területen, ha ajándékba kaptad őket.

  A Segítőkész emberek, utazás területen nagyon kedvezőtlen a hűtőszekrény, mivel energiát von el erről a területről, Víz elemű lévén.

  Szép napot!

 14. Kedves Andrea!

  A kérdésére a következő a válaszom: Olyan tárgyakat helyeztem el a területekre, amik erősítik azokat. pl. gazdagság területre: Buddha kép a falon, felálló orrú elefánt és teknős béka az asztalon. Utazás területre: földgömböt a hűtő tetejére és így tovább.

 15. Kedves Magdolna!

  Az, hogy a Feng Shui szerint van az otthonod berendezve pontosan mit jelent?

  Ha hivatalos ügyekből kifolyólag nőtt meg a kiadás, akkor a 6. Segítőkész emberek, utazás életterületen érdemes jelek után kutatni.
  A két terület penészedése sok mindenre utalhat, látatlanban nem tudok pontos precíz választ adni. Lehet annak a jele például, hogy a téli időszakban nagyobb mértékben nyújt támaszt a partnered, vagy te a partnerednek az anyagiak terén. Vagy esetleg anyagilag ebben az időszakban nagyobb a függőség közöttetek. A pontos válaszhoz lényegesen több információra lenne szükség.

  Szép napot neked!

 16. Kedves Andrea!!
  Nálunk az anyagiak területén penészedik a sarok, de mindig csak a téli időszakban,ill. a szerelem területén is. Mit jelentenek ezek? Az idei évben iszonyú sok kiadás keletkezett nálunk, főleg hivatalos ügyekből, most talán egy kicsit megállt a nem várt kiadás. A fengshui szerint van a lakásom berendezve. Valami talán nem jó? Nem tudom mikor van többlett azon a területen?

 17. Kedves Imola!

  Az Alkotókészség, gyerek életterület a kreatív ötleteink milyenségéért, a saját teremtő erőnk megtapasztalásáért, és a gyerekeinkkel való kapcsolatunkért, esetleg a bennünk élő gyermek megtapasztalásáért felelős.
  A Hír, hírnév életterület pedig a rólunk terjedő hírek, a kialakult, külvilág felé megmutatkozó képünk, az önreklám, a tudásunk értékelésének helyszíne.
  A penész, pedig a fent említett viselkedési, magatartási formáink tükre.

  Hogy mit műveltek, sajnos látatlanba nem tudom megítélni. 🙁

 18. Szia Andi,
  nálunk a Hír és hírnév terület penészedik. És télen a Kreativitás, gyerek.
  Szerinted mit „művelünk”?

 19. Visszajelzés: Propeller
 20. Kedves Mónika!

  Én úgy tudom – szerény egészségügyi ismereteim alapján -, hogy a Candida albicans egy ártalmatlan emésztő gomba, ami minden ember szervezetében fellelhető. A probléma akkor jelentkezik, ha az immunrendszer nem működik kellő hatékonysággal, és ez, túlzott mértékben elszaporodnak. Ez ugye egészségügyi probléma alapvetően. Ebben az esetben a Keleti zónát érdemes megvizsgálni, a Család egészség életterületet.

 21. Kedves Tanácsadó!
  Mi a helyzet akkor, ha az ember penészedik?
  A candida gombára gondolok.
  Akkor mit érdems megvizsgálni?

 22. Kedves Andi!

  Minden párkapcsolatban vannak hullámvölgyek. Gondolj csak a tűzre, az is csak pislákol, ha nem „eteted” – mondjuk – fával.
  Tapasztalatom szerint az együttélés is ilyen. Nem működik magától, táplálni kell, időt és energiát belefektetni ahhoz, hogy üzemeljen.

  Érdemes azon elgondolkodnotok, hogy milyen helyzetekben hárítjátok a másikra a felelősséget? Milyen szituációkban navigáltok a kisebb ellenállás felé, az önálló döntés helyett, vagy, hogy jótálljatok saját magatokért?

  Ha ezeket sikerül megfejteni, a penész is eltűnik, a továbbiakban nem hordoz már üzenetet a számotokra. 😀

 23. Nálunk penészes a fal, a szerelem területén. Azután jelent meg, hogy mélypontra jutottunk, és onnan még nem lábaltunk ki. Próbáltam eltüntetni, de egy kicsi mindig visszajött.

 24. Kedves János!

  Valószínű, hogy az egyik családtagom egészségügyi problémáját aggódom túl. Túl sok negatív érzelmem van ezzel kapcsolatban. A csapot a tömítést már kicseréltük nem is egyszer, úgyhogy gyanús, hogy ez ennek a lelki attitűdnek a tükörképe.

 25. Kedves Andrea!
  Beni régi szobája penészesedett a 3-as területen.Mióta szobát cseréltünk azóta ott nincsen penész viszont ahová költözött ott előjött a 2-s és a 7-s területen. Az 1-s területen ahol a fürdő és a főzőfülke fele van,ott is penészesedünk.
  A csöpögő csap elgondolásunk szerint {a tanultakból levonva}kiszivárog valami rólad vagy a családról,vagy laza kapcsolat, vagy egészségi probléma lenne? !?
  SZÉP NAPOT! JÓ HÉTVÉGÉT!
  Üdvözlettel JÁNOS és ÉVI

 26. Nálunk nem penészesek a falak, DE a hőtőben néha az ott felejtett kaja, pl. citrom… igaz napokig nem vagyok mostanában itthon, így elég figyelmesnek kell lennem, hogy az ilyen dolgok ne forduljanak elp – néha mégis megesik… ez jelent valamit? kössz!:)

 27. Kedves Kornéli!

  Igen, csak önnek egy kicsit nehezebb a helyzete, abból a szempontból,
  hogy a penészfolt elhelyezkedése nem látható, nem nyilvánvaló.
  Így ön is nehezebben fog rátalálni azokra a helyzetekre, körülményekre,
  amire a penészfolt utal.

  Érdemes megvizsgálni a kapcsolatait, hogyan viszonyul a barátaihoz,
  szomszédaihoz, kollégáihoz. Kiktől vár el több segítséget, mint amit adni tudnak.
  Mikor bonyolódik energiarabló, felesleges vitákba?

  Azt javaslom, hogy néhány napig figyelje tudatosan a fenti kontaktusokat,
  figyeljen az érzéseire. Figyelje a szituációkat, hogy hogyan hatnak önre,
  mit reagál, mit tapasztal.

  Kívánom, hogy legyen elég tudatos ahhoz, hogy sikerüljön megfejtenie a
  penész üzenetét. 😀

  Sok sikert!

 28. Kedves Andrea!
  Nálam az ágynemü tartó fedele peniszedik.Amikor kinyitom az ágyat borzasztó látvány fogad. Az ágy a Karrier,kapcsola életterületen van. Mit jelentehet?
  Ugyan azt mintha a falpeniszedne?
  Várom segitő válaszát.
  Üdvözlettel:Kornélia

 29. Manitám! Javaslom, hogy kevesebbet rágódj(rágcsálódj):D azon, hogy az ötleteid kinek fognak kelleni, ki hogyan fogja fogadni. Hátha az egerek is eltűnnek egy idő után.:)

  Az önvizsgálat nagyon dicséretes, és mindig eredményes. 😀

 30. óóó, hát ez a penész dolog-engem nagyon mellbe vert 🙂 Mivel te vagy a személyes feng shui szakértőm…és a lakás felmérésénél nagyon nem tetszett ez az élősködöm másokon rávilágosításod–ezért küzdöttem egy pár napot-míg végül is magamba néztem 🙂
  egész kicsit kellett csak változtatnom a gondolkodásomon -és persze végigsikáltam a penészes helyeket, meg átrendeztem itt-ott a lakást- a tanácsaid alapján 🙂 és csodák csodája 2 év után!!! az elmúlt 2 hónapban nem penészesedik a lakás !! 🙂
  (de az egérrel még küzdünk a kreativitás területén) 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az EU-s jogszabályoknak megfelelően az oldal használ "sütiket" (cookie). Kérlek engedélyezd, vagy zárd be az oldalt. További információk

A "sütek" (cookie) teljesen veszélytelen kis fájlok, amit azért helyez el a webhely a gépeden, hogy eredményesebben tudd a böngésződet használni. A sütik használatát le tudod tiltani a böngészőben. ha ezt nem teszed, vagy az "Engedélyezem" gombra kattintasz, azzal megengeded a sütik használatát. Az adatkezelés tájékoztatót, az alábbi linken találod: https://www.fengshuis.hu/wp-content/uploads/2016/07/Adatkezelési-tájékoztató.pdf

Bezárom