Mire érdemes figyelni ház/lakás/üzlet vásárlás vagy bérlés előtt!

BŐSÉG

Mire érdemes figyelni ház/lakás/üzlet vásárlás vagy bérlés előtt, a FengShui iránymutatásai szerint?

Ami kerülendő:

 • Zsákutca
 • Egy irányú utca
 • Az épület középpontjában vécé, lépcső, kandalló, kémény
 • 0-ra végződő házszám
 • Temető, börtön, kórház, mocsár, templom, kivégzőhely, csatamező, szemétbánya, rendőrség közelsége
 • Hegy, domb, földes út, nehezen megközelíthető hely
 • Kedvezőtlen utcanév (pl.: Vérmező út)
 • Épület mögött folyó, patak
 • U, L, T alakú, vagy nagyon szabálytalan alaprajz
Tetszett amit olvastál? Kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm! 🙂 Keress a többi közösségi médiában is, itt is találsz értékes tartalmakat:

Ez is tetszeni fog

Az oldalt szerkeszti: Skultéty Andrea

92 Comments

 1. KEdves Andi!

  Köszönöm szépen a választ,nagyon sokat segített!Közben kiderült,hogy a jelenlegi tulajdonosnál ezek közül a problémák közül egy-kettő fenn is áll.
  Ha a házszám nem nullára végződik,akkor már jó? Így most már elvetettük a 10-es házszámút is,maradt a 88-as.Az nem negatív?Köszönöm szépen! József

 2. Kedves József!

  A 6-os szám a Segítőkész emberek, utazás életterület száma, és a lakás legférfiasabb életterülete a háznak. Mivel ez nullára végződik, különböző problémákra mutat rá. Pl.: A férfi erő elvesztése, életúton való megrekedés, problémák hatóságokkal, a ház nehézkes értékesítése, túlzott materialista gondolkodás,m a Hit elveszítése, stb., hogy pontosan az Te esetedben hogyan nyilvánulna meg, azt az egyéb összefüggések ismeretében lehetne megmondani.

  A cserépkályha nem probléma, hiszen tűz elemű, ez táplálja a föld elemet. Nyáron lehet kicsit problémás nyáron, hiszen akkor nem működik a kályha, ezt lehet növényekkel ellensúlyozni, gyertyával, füstölővel, ásványokkal.

  Szép napot!

  Andi

 3. Kedves Andrea!

  Házvásárlás előtt állunk,de a házszám 60-as.Mennyiben befolyásolná ez életünk?Körülbelül a ház közepén van elhelyezve a nappaliban a cserépkályha is!Ezt valamivel lehet ellensúlyozni?Köszönöm!József

 4. Végig olvastam ezt a fórumot, nagyon tetszik! Nagyon izgalmasan hangzanak ezek a misztikus összefüggések! Érdekelne ez az Életerő-alaprajz csomag is, bár előbb megkérdeznék egy szakembert (tenyérjós), hogy a Karrier szempontjából – már a sajátomra gondolok – nem túl szerencsétlen dolog-e erre áldoznom? Ha nem, akkor érdekelne az ára, ha igen, akkor lehet, hogy inkább a szelleműzéssel próbálkoznék!

 5. Kedves Andrea!

  Szeretnék a nappaliban kandallót és akváriumot is elhelyezni úgy, h. a kandalló a ház déli, hírnév részén, az akvárium pedig a ház délkeleti, gazdagság részén legyen. Így viszont majdnem egymás mellé kerülnének. Mit ajánlasz, mit helyezzek el közéjük, vagy hogy helyezkedjen el a kettő egymáshoz viszonyítva?
  A választ előre is köszönöm.

  Zsuzsi

 6. Kedves Marcsi!

  Szerintem az L alak is aggályos lehet.
  A kocsma – attól függ milyen az életed bioritmusa.
  A kereszteződésre nem tudok mit mondani, az attól függ, hogy a kereszteződéshez képest a lakás hogyan helyezkedik el.
  Tudom, hogy morbid, de az egész élet átmenet a születés és a halál között.
  Az egyirányú utca ugye arra utal, hogy az élet egy irányba mehet. Előre, vagy hátra, attól függ, hogy a lakás főbejáratához képest merre egyirányú az utca.

  Szép napot!

  Andi

 7. És még annyi az előzőhöz, hogy kereszteződésben lakni milyen szerinted? Most ott lakom, és az volt az érzésem, hogy olyan “átmeneti”, amíg nem döntöm el, hogy merre induljak tovább. De az új lakás is kereszteződésben van… 🙂 🙁 Két egyirányú utca kereszteződésében. Szerinted? 🙂

 8. Kedves Andi,
  Új lakást szeretnék venni, és amit kinéztem, az egy L alakú sorház egyik lakása, középen egy belső kerttel. Az épület sarkán, az L két szárának a találkozásánál van egy kocsma. Nem “nagyon” kocsma, de azért mégiscsak. Ez a lakás a kocsmától távolabbi végén fekszik az épületnek. Mit gondolsz erről? Minden egyéb szempont szerint jó lenne, de ez nem hagy nyugodni.
  Köszi előre is 🙂
  Marcsi

 9. Kedves Zsuzsi!

  Nem a térkép dönti el, hanem a módszer ami szerint felosztjuk életterületekre a lakást. Azt, hogy melyik módszert választjuk, azt pedig az dönti el, hogy mennyi ideje élünk a lakásban, vagy bérlünk egy üzletet.

  Amit Te említesz azt Bágua, háromajtós, vagy törekvések iskolájának hívják, ez max. két évig alkalmazható, ezt követően Iránytű iskolával történik a lakás életterületekre való felosztása.

  A fürdőnek, és a WC-nek igazából sehol sincs jó helye. Azt a legfőbb célok határozzák meg, hogy hová semmiesetre se kerüljön.

  Szép napot!

  Andi

 10. Kedves Andrea!

  Azt szeretném még kérdezni, hogy a báguá térképet égtájak szerint kell nézni, vagy pedig a bejárat szerint, szóval a balra eso legtávolabbi rész a gazdagság rész? Mert minden konyvben máshogy írják. Mit gondolsz melyik részen van a furdo legjobb helye?
  Válaszod elore is koszonom.

  Zsuzsi

 11. Kedved Andrea!

  Új házat szeretnénk építeni és már kinéztünk egy tervet. Azt szeretném kérdezni, hogy a terasz többletterületnek számít, mivel kilóg a házból és a mellette lévő rész hiányterület, vagy pedig a terasz nem része az alaprajznak?

 12. Kedves Ildikó!

  Megértelek, nagy kihívás manapság megfelelő házat találni. Amiket felsoroltál, az az, ami látszik, és az alaprajzról még nem is beszéltünk. 🙂

  Nem, ezt sajnos nem lehet korrigálni, ez a Karrier 0-ra írását jelenti.

  Ha engem kérdezel, én tovább keresném a megfelelőt!

  Szép napot!

  Andi

 13. Kedves Andrea!

  Családi házat szeretnénk vásárolni, de eddig mindig volt a számunkra megfelelő házzal valamilyen probléma (pl. egyirányú, vagy zsákutca, rendőrség, templom vagy temető közelsége). Most találtunk egy házat, ami mindenben megfelelne, de 10/a a házszáma. Lehet ezt ellensúlyozni valamivel, vagy ismét keressünk másik házat? Még kezdő vagyok a feng shui-ban!
  Előre is köszönöm válaszát!

  Ildikó

 14. Kedves Lusita!

  A karrier sarokban (ha ez nincs többleten) akkor megfelelő helyen szárítod a ruhát, hiszen ez Víz elemű terület, a ruha ugye alapvetően vizes.

  Az erkélyen a többlet miatt nem szerencsés szárítani.

  A tanfolyamon ki fog derülni egyértelműen, hogy az életterületek helyesen lettek e meghatározva, illetve jól lettek e definiálva a többletek és a hiányok. 🙂

  nem tértisztítást nem lehet helységenként végezni, egyszerre kell az összes helyiséget, sőt a babát el kell vinni otthonról sétálni ez idő alatt.

  A kupák Hír, hírnév területre valók, nem a Karrier életterületen van a helyük, hacsak nem olimpiai bajnok, vagy a sporttevékenységből él a férjed.

  Igen mindkettőtök karrierében hozhat változást, ha ezt a zónát aktiválod. A szabad akaratod által, ha nem akarsz vissza menni még dolgozni, akkor az érkező lehetőségre nyugodtan mondhatsz nemet. 🙂

  A 10 ajtó szám, az csak rátok érvényes.
  Szép napot!

  Andi

 15. Az előbb elfelejtettem megkérdezni, hogy a lakás száma számít, vagy a társasház száma?
  Mert a mi lakásunk a 10-es, de a ház 19-es szám alatt van.

  ÜdV: Lusita

 16. Kedves Andrea!

  Több kérdésem is lenne, de jelentkeztem a Tengerek Ura tanfolyamodra, remélem a legtöbbre választ kapok ott:) Ami viszont most foglalkoztat, az, hogy a Karrier sarokban teregetek jelenleg, télen nem tudom túl sok helyre tenni a szárítót. Ez mennyire problémás? A karrier saroknál van az erkélyünk is, amit egyszer többletnek mondott egy ismerősöm, tavasztól-őszig, kirakom az erkélyre a szárítót.
  -Tértisztítást lehet-e helyiségenként is csinálni? Pici babával vagyok itthon, másképp nem fog menni.
  – Szintén karrier sarokban vannak a férjem kupái, amiket sportban nyert. Ezek lendítene-e az jelenleg állóvízben lévő karrierünkön?
  -Illetve ha aktiválom a karrier sarkot, akkor az mindkettőnk számára változást hoz? Én jelenleg itthon vagyok a picivel, még szeretnék is maradni 1 évet, viszont a munkahelyem csődbe ment, nincs hová visszatérnem.
  Előre is nagyon köszönöm a válaszaidat!

  Üdv: Lusita

 17. Kedves Ildikó!

  Ezt körülbelül 4-5 órán keresztül, személyes tanácsadás keretében tudnám neked elmondani.Ez a fórum erre alkalmatlan. Ha ez em megoldható, akkor javaslom az Életerő-alaprajz csomagot, mely első lépésként segít némileg orvosolni ezt a problémát. A linkre kattintva tudhatsz meg erről többet: https://www.fengshuis.hu/alaprajz/

 18. Kedves Andrea!Nalunk lakason belul a konyhaban van a kozeppont(pontosabban a konyhat a nappalitol elvalaszto falon)igy elvileg a 3,4,9,2, eletteruletekbol is van egy egy kis szelet.Mivel funkciojat tekintve a konyha tuz elemu,gondolom a szurke alapon feher viragmintas falicsempe nem eppen a legjobb hatassal van erre a teruletre.A konyhabutor cseresznye,szurke kombinacioval!A gua szamom 2es es a kerdesem az lenne,hogy mit tehetek en,hogy FS szempontbol megfeleloek legyenek ezek az eletteruletek?

 19. Kedves Erzsébet!

  Milyen szempontból kérdezed?

  Mit keres a ti házatokon a szomszéd létrája? Mi az, hogy ott talált helyet? Ki a saját portátokon a főnök? Esetleg fizet a szomszéd a tárolásért?

  Szép napot!

  Andi

 20. Kedves Andrea!
  Szeretném megkérdezni van-e jelentősege annak,hogy a ház oldalára fel van akasztva egy hat méteres rétla.Még mielőtt megvettük volna a házat a szomszéd ott talált helyet a rétlájának.
  Válaszodat előre is köszönöm! 🙂
  Erzsi

 21. Eladni készülök a lakásomat, mivel tudom a lehetőséget javítani? Tanácsokat szeretnék hogy kellemesebbé tegyem egy belépő idegen számára. Kitakarítottam és elpakoltam a felesleges tárgyakat. Veszek friss virágot, kellemes illatot csinálok, mi az ami még fontos?

  Köszönettel Éva

 22. Kedves Enikő84!

  Ahogy írod: elvileg. Sokan esnek ebbe a csapdába, hogy egy 10×10 kockaház esetén azt gondolják, minden rendben. DE: ha a főbejárat felett van tető, akkor borul az egész, a lépcső pedig a házon belül minden esetben hiányos területnek minősül.
  Aztán jön a módszer kérdése. Ha két évnél régebben laktok már itt, akkor a Bágua módszer, azaz a 3×3 felosztás alapján meghatározott életterületek már nem működnek, ebben az esetben iránytű iskolával célszerű az életterületeket meghatározni, és még sorolhatnám az egyéb figyelembe veendő tényezőket, ami megmondja, hogy a lépcső, valóban a Család, egészség zónára esik e, illetve itt utal nehézségekre.

  A templom közelsége azt mutatja, hogy a hitrendszereteteknek megfelelően cselekedtek e, foglalkoztok e önszántatokból valódi szellemi tudás megszerzésével, vagy ha nem, akkor bizony az élet erre rákényszerít.

  Szép napot!

  Andi

 23. Még egy dolgot elfelejtettem megkérdezni, hogy mi a gond a templom közelségével?

  Válaszodat előre is köszönöm! 🙂

  Enikő

 24. Kedves Andi!

  Nekem az lenne a kérdésem, hogy milyen hatással van egy olyan családi ház az ott lakókra aminek az egészség család területén lépcsőház (padfeljáró és pincelejáró egyben) van kialakítva? Ez a ház 3 emeletes, 10×10 kocka és így elvileg minden terület megtalálható benne hiányok és többletek nélkül.

  Enikő

 25. Kedves Erika!

  nagyon jól gondolod, hogy a lakáson belül a karrier zónát tudod erősíteni, mégpedig – lévén konyha, így funkcióját tekintve tűz elemű – nem víz elemű, hanem fém elemű tárgyakkal, anyagokkal, illetve formákkal.

  Arról nem írtál, hogy hogyan van ez a rész kialakítva, van e többlet vagy hiány, most milyen színeket, anyagokat, formákat használsz, azt nem tudom megmondani, hogy jelenleg kedvező ez, de vizsgáld át a Fém elem tükrében az teljes rész, hátha megtalálod az üzenetet a lakásoddal kapcsolatosan, hogy min érdemes változtatnod.

  Szép napot!

  Andi

 26. Kedves Andrea

  Azt elfelejtettem megirni neked, hogy a karrier része a lakásomnak a konyhában és az étkezőben található.
  Köszi Erika

 27. Kedves Andrea!

  Én 23 éve a 10-es számú házban lakom és tavaly elbocsájtottak a munkahelyemről, azóta sem találok magamnak állást. Már nagyon el vagyok keseredve. Korábbi cikkedben írtad, hogy nem szerencsés, ha a házszám vége 0-ra végződik. Jelen helyzetemben költözködésre nincsen pénzem, a karrierem pedig az elmúlt 22 évben szépen ment előre, a kirúgásom nagyon váratlanul és hirtelen jött. Hogyan tudom kiküszöbölni a 0-a hatását? Köszönettel: Erika

 28. Kedves Lívia!

  A Család, egészség életterületre. Azt, hogy mit tehetsz, azt látatlanban nem tudom megmondani sajnos, tudni kellene, hogy a lakáson belül a Család, egészség életterület hogyan van kialakítva (hiány, többlet, szín, anyag, forma).

  Szép napot!

  Andi

 29. Kedves Andi!

  Én a 30-as számú házban lakom, kérlek írd meg, hogy mely életterületre van ez negatív hatással és mit tehetek ellene. Az épületben, mivel ez tömbház, lépcsőház van középen.
  Köszönöm a válaszod!

 30. Rendkívül jó a meglátásod kedves May Sun! Valóban a sorsot/karmát a Feng Shui nem oldja fel. Viszont az egyáltalán nem mindegy, hogy mennyi erőd, energiád van ezen kötelező feladatok végrehajtásához.
  Az ne tévesszen meg, hogy nem mindenkinek egyforma az élete. Valóban. De a különbözőségek, ha közelebbről megvizsgálod, egyáltalán nem olyan nagyok. A probléma gyökere pl.: pénzhiány, azért mindenkinél ugyan az, a megjelenési forma lehet más. Valaki hitelcsapdában van, van akinek nincs munkahelye, van aki beteg, és csak segélyt kap… stb, és ezért van súlyos anyagi helyzetben.

  Nagyon jó, ne is higgy benne, pláne ne feltétel nélkül! Tapasztalj!
  Használd a Feng Shui szabályait tudatosan, alakítsd az otthonodat ennek megfelelően, majd meglátod mi lesz az eredmény. 🙂

  Vaszatiban nem vagyok otthon. Rrengeteg út létezik, hogy könnyítsen valaki az életén. Én a Feng Shuit választottam, nekem ez segít. Mindenkinek saját magának kell eldönteni, hogy ő mit tud elfogadni, mit választ. A Feng Shui az egyik út, nem az egyedüli és üdvözítő!

  Szép napot!

  Andi

 31. Szerintem tényleg a SORS az első, mert itt is azt olvasni, hogy van akire nem hat az hogy nem túl jó helyen lakik….
  Pld, ha valakik egy munkaelyen dolgoznak 100-an, és napi 8-10 órát, azoknak sem egyforma attól az életük, hogy ugyanúgy van az íróasztaluk, vagy ugyanott van a kávézó vagy Wc, pedig fél életüket ugyanott élik……Hiszek benne, de nem feltétel nélkül !!!!!!! Az indiai vaszati is hasonló, arról hallottatok már ? Sun

 32. Kedves Móni!

  Szívesen! Sajnos nem egyszerű megfelelő ingatlant találni, de hidd el érdemes keresgélni! 🙂
  Nem véletlenül van ma oly sok család igen nehéz helyzetben. A lakások alaprajza is ezt tükrözi.

  Szép napot!

  Andi

 33. Kedves Andi!

  Köszönöm szépen! Sajnos manapság a legtöbb lakás így épült ebben a városban. Sőt, a régiek is. 🙁

  Móni

 34. Kedves Móni!

  Mi a pontos címe? Milyen a lakás környezete? Milyen volt az ott élők sorsa? Mi van környezetében? Milyen céljaid lesznek ebben a lakásban? Mikor születtél? Kik költöznek még veled?

  Amint látod, ez nem egy igen/nem eldöntendő kérdés. Rengeteg adatot kell figyelembe venni, és ismerni ahhoz, hogy erre egyértelmű választ lehessen adni.

  Az Életerő-alaprajz csomag ezért született, hogy még mielőtt több millió forintot áldozol, egy esetleg rosszul kiválasztott lakásra, előtt konzultálni tudjunk.
  Itt olvashatsz erről többet: https://www.fengshuis.hu/alaprajz/

  Ez a lakás egyébként első ránézésre is elvérzett, ugyanis a főbejárat mellett van WC, így a belépő energia rögvest a WC energiájával érintkezik, nem túl szerencsés választás.

  Szép napot!

  Andi

 35. Kedves Andrea!

  Megnéznéd nekem, hogy ezt a lakást megvegyem-e? Olyan, mintha a fürdő a lakás középpontjába esne. A linken megtalálható a lakás alaprajza.

  A lakást térkép alapján tájoltam be, az alaprajz szerintem kb. fedi a valóságot. Most látom, a Dél a bal alsó sarokból lemaradt, illetve a jobb alsóból pedig a Kelet irány, de fent a Dél és Észak megvan.

  Előre is köszönöm szépen.

  Móni

  http://kepfeltoltes.hu/view/120119/terkep_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 36. Kedves Cecília!

  Ezt látatlanban, alaprajz nélkül sajnos nem lehet eldönteni.
  Az alaprajz szabályossága, vagy szabálytalansága mindig a főbejárathoz képest kerül meghatározásra, rengeteg szabály figyelembe vételével.

  Alapvetően az alaprajz az, ami megmutatja az ott élők problémáit kihívásait, így természetesen hatással van.

  Javaslom, hogy még mielőtt több százezres beruházásba fogtok,
  gondolkodjatok el, legalább, egy Életerő-alaprajz csomag megvásárlásán.
  Bővebben itt tudsz róla olvasni:
  https://www.fengshuis.hu/alaprajz/

 37. Nekünk a hagyományos kocka házhoz (nyugati irányban) hozzá volt építve egy különbejáratú szoba és zuhanyzó. A ház átalakításakor , az eredeti elképzelésünktől eltérően ezt a különálló részt összenyitottuk a kocka résszel (ebből lett a kellemes méretű konyha), így L alakúvá vált a ház. Tulajdonképpen ezzel többlet területünk lett. Legalábbis én úgy gondolom. Ez mennyiben befolyásolja az életünket. Terveinkben szerepel, hogy a nappali és konyha által közrefogott hatalmast teraszt lefedjük, így elvileg téglalap alakúvá válik az alapterület, bár ennek egy része nem lesz zárt tér. Ezzel javítunk a helyzeten?

 38. Kedves Ildikó!

  Ha eddig nem tette kezdjen el szellemi kérdésekkel foglalkozni, tegye szokásává a nyílt kommunikációt.
  A lakásán belül célszerű a Feng Shuit tudatosan alkalmazni. Gondolok itt arra, hogy az életterületeknek megfelelő színeket, anyagokat, és formákat használjon, végezzen lomtalanítást, tértisztítást rendszeresen.

  Szép napot!

 39. A ház amiben lakunk egy templom közelében van, a kertünk végén patak folyik, a házunk előtti utca keskeny és nincs aszfaltozva és ez egy dombos terület. Elköltözésre nincs lehetőség, mit tegyek?

 40. Drága Judit!

  Bár mondhatnék mást, mint költözés. 🙁
  Zsákutca – zsákutcába jutott élet.
  … de legalább van egérutad, léphetsz.
  Sok embernek még esélye sincs a továbblépésre. 🙁

  Minden jót neked!

 41. Kedves Andrea,

  tényleg zsákutcában lakom, azzal az enyhítéssel, hogy a zsákutca végén van egy lépcső és sokan arra közlekednek, mivel egy buszmegállóhoz vezet, mely egy forgalmas úton van. Egyébként hegyes-völgyes vidék, nem éppen rossz hely! Mit tegyek, ha nem szeretnék elköltözni???? Félek, hogy megfeneklik az életem (egyébként esélyes).

 42. Szerencse, tényleg! (nem is sejted mennyire) 😀

  Igen, és az összefüggések (jelek) megmutatják azt az irányt, hogy merre induljunk, ha végképp nem látjuk a kiutat egy megrekedt, kilátástalannak tűnő élethelyzetből. 🙂

 43. Egészen megdöbbentőek ezek az összefüggések…
  Szerencsére a fenti felsorolásból egy sem jellemző arra, ahova költöztem. 🙂

 44. Szilvi!

  Ilyen helyzetben jó esély van arra, hogy “nullára íródik” az az életterület, amelyikhez a nulla kapcsolódik.
  Pl.: 20 házszám esetén alapjaiban inoghat meg a párkapcsolat.
  Ebben az esetben fontos, hogy kompromisszum nélkül energetizáljuk lakáson belül ezt az életterületet. (Példánál maradva a DNY-i terület, Szerelem, házasság)

 45. A 0-ra végződő házszámmal mi a gond? Még csak most kezdek ismerkedni a Feng Shuival, elnézést, ha már volt szó erről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az EU-s jogszabályoknak megfelelően az oldal használ "sütiket" (cookie). Kérlek engedélyezd, vagy zárd be az oldalt. További információk

A "sütek" (cookie) teljesen veszélytelen kis fájlok, amit azért helyez el a webhely a gépeden, hogy eredményesebben tudd a böngésződet használni. A sütik használatát le tudod tiltani a böngészőben. ha ezt nem teszed, vagy az "Engedélyezem" gombra kattintasz, azzal megengeded a sütik használatát. Az adatkezelés tájékoztatót, az alábbi linken találod: https://www.fengshuis.hu/wp-content/uploads/2016/07/Adatkezelési-tájékoztató.pdf

Bezárom