Itt kérdezz!

Nagy örömömre szolgál, hogy elérkezett az az idő, amikor a kérdések mennyisége indokolttá teszi egy fórum oldal elindítását.

Ez az oldal lesz hivatva arra, hogy a Feng Shuival kapcsolatos bármely kérdésedet itt feltehesd. Nem csak azokat,  amik aktuálisan eszedbe jutnak egy-egy bejegyzésemet olvasva, hanem bármit kérdezhetsz a Feng Shuival kapcsolatba.

Az a jó hírem, hogy a kérdések száma nincs limitálva, bármennyit, bármikor kérdezhetsz, válaszolok rá.

Kérdezz bátran! Nincs rossz (buta) kérdés!  … csak a fel nem tett kérdés rossz (buta) kérdés! 🙂 😉

 

1 404 Comments

 1. Kedves Kata!

  A befizetésre váró csekkek semmiféle negatív energiát nem hordoznak, sőt!
  Ilyen formán míg befizetésre kerülnek semmiféle akadályt nem gördítenek a csi áramlásának útjába.
  Más kérdés a lejárt csekkek története, de most itt nem erről van szó. 🙂

  Szép napot!

  Andi

 2. Kedves Mónika!

  A hitrendszerünket tükröző tárgyak, a 6 ÉNY Segítőkész emberek, utazás zónára valók.
  Persze figyelembe véve az itt található helyiség funkcióját.

  Szép napot!

  Andi

 3. Kedves Andrea!

  Hallottam egy ismerősömtől, hogy a befizetésre váró csekkek nem jó helyen vannak a hűtő oldalára felrakva.
  Szerinte fekete mappában kéne tartanom.

  Mi lenne a helyük ezekenek a csekkeknek, hogy a jó energiák áramoljanak inkább?

  Köszönettel
  Kata

 4. Kedves Andrea!
  Férjem olasz, igen vallásos családból származik, és a ház tele van lépten nyomon szentek szobraival, képeivel, rózsafüzérrel, keresztekkel. Melyik életterületre “csoportosíthatnám” ? Csakis amiatt zavar mert ez a mennyiség már túlzás. Köszönöm előre is a segítséget.

 5. Kedves Andrea
  Szeretném megtudni ,hogy milyen színű pénztárcát javasolnál nekem.Feketét vennék lime zöldel.Mindig cserélgetem őket,mert azt hiszem abba több pénz lesz.Születés időm:1981.02.27Debrecen azt hiszem nyolcas a gua számom.Köszönettel Edina

 6. Kedves Éva!

  Amit mindenképpen érdemes megtenni, az a lomtalanítás, takarítás. Ez már nagyon nagy mértékben támogatni tud téged, és mindig előrébb visz.

  Arról nem írtál, hogy hol élsz…. azt tudni kell, hogy egy- egy szobára alkalmazott tudatos térrendezés elkülönültséget, konfliktusokat okozhat a nem tudatos alkalmazókkal. Mert ugye azt tudod, hogy a Feng Shui nem azért hat, illetve működik, mert valaki úgy dönt, hogy működtetni fogja. Hit, ide, vagy oda, a Feng Shuit mindenki alkalmazza. Ha te a szabályait figyelembe véve használod, akkor te energikusabb leszel, nagyobb rálátásod lesz az életedre, több megoldóképleted lesz a problémáid megoldására, vagy éppen másként tekintesz egy szituációra Ez a “másság” bizony konfliktusok forrása lehet. Ezért meggondolandó, hogy te belevágsz e ennek a tudománynak a szakszerű alkalmazásába.

  Szép napot!

  Andi

 7. Kedves Andrea!
  Ha valaki maradandó egészségi állapota miatt nem tud dolgozni és jelenleg semmilyen jövedelme nincs, mi az a minimum amit megtehet a javulás érdekében, hogy valami pozitív változás történjen, vagy van remény egyáltalán? (A feliratkozás utáni e-mailben kapott feladatokat szorgalmasan megcsináltam)
  Ha egy lakásban ahol lakom nem csak én lakom és a többiek nem hisznek a fengshuiban és az ő szobáikban emiatt semmilyen változtatás nem lehetséges, van-e remény számomra pozitív változásra?
  Igaz-e az, hogy ha csak az én szobámban rendezkedek a báguá térkép alapján a fengshui szerint az is segíthet?
  Köszönöm a választ

 8. Kedves Henrietta!

  Talán fel akarja hívni a figyelmedet arra, hogy itt az ideje megtenni valamit, amit már régóta halogatsz…..

  Szép napot!

  Andi

 9. Kedves Ingrid!

  A GUA szám eltérés fakadhat abból, hogy valójában a nők és a férfiak számítási metodikája eltér, és ezt nem minden tanácsadó veszi figyelembe. A te Gua számod, figyelembe véve a nemedet is 7 Fém elem, ahogy azt először is gondoltad.

  A 47-es számról: a 4-es a Gazdagság, siker életterülethez tartozik, míg a 7-es, a Teremtés, kreativitás, gyerek zónát jelöli. (Most valójába elmélkedni, és találgatni fogok, hiszen ez amit írtál annyira kevés információ és adat, hogy valójában bármiféle üzenete lehet ennek a számnak 😀 ) Mindezek ellenére látok némi összefüggést az apadó anyagiak között, amiről írtál, illetve a 47 üzenete között. Talán több figyelmet kellene fordítanod azoknak az ötleteidnek, amivel növelhetnéd a bevételedet. Át kellene ültetni a gyakorlatba, szorgosan munkálkodni azért, hogy megvalósuljanak.

  Az is fontos azonban, hogy hogyan néz ki a jelenlegi otthonodban ez a két életterület. Valójában ott vannak a jelek arra vonatkozóan, hogy mi akadályozza az ötleteid megvalósulását, illetve az anyagi gyarapodást, és mi az oka a folyamatos pénz apadásnak.
  Október 30-án indul a GAZDAGODJ! Feng Shuis Online Kurzus, ami kifejezetten a Gazdagság, siker életterülettel foglalkozik szívesen látlak, ha komolyan gondolod, az anyagi helyzeted rendbe tételét.
  A részletekről a linken olvashatsz: https://www.fengshuis.hu/2010-2/

  Szép napot!

  Andi

 10. Üdv! Nekem olyan kérdésem lenne ,hogy pár évvel ezelőtt(kb 4 éve) a volt barátom kapott egy nagyon régi inga órát ami nem műkődőtt és nem is lehetett megjavítani,de megtartottam most meg csodák módjára tegnap délelőtt (09.03)el indult magától sietve jár és fél óránként megszólal benne a harang.mit jelenthet?

 11. Kedves Andrea!

  Tanacsodat szeretnem kerni a haloszobam berendezesevel kapcsolatosan. Sajnos csak egy ejjeli szekrenyem van es helyszuke miatt nem is tudok betenni meg egyet. A masik oldalra tehetek novenyt?? 2 bambuszt?

  Szep napot!
  Beata

 12. Szia!Írtad,hogy bátran kérdezhetünk,ha valahol megakadunk-sajna most aztán elvesztettem a fonalat-az előbb már kérdeztem tőled,de lehet rossz irányba haladok!Sok helyen megnéztem mílyen elemhez tartozom,eddig azt hittem fém vagyok most meg találtam egy másik táblázatot ,ott meg fa elem vagyok.Most aztán teljesen összezavarodtam,arra kérlek légyszi segíts nekem,A születési dátumom 1964.05.11. Hálásan köszönöm a segítséged!!!!

 13. Szia!Már 1x kérdeztem tőled és nagyon örültem ,hogy segítettél nekem!!!Most megint történt egy számomra érthetetlen dolog-de te bizonyára tudod rá a választ.Mostanában próbáltunk új albérletet keresni és érdekes módon 3 megtekintett ház esetében jött elő a 47 mint házszám.Valamire figyelmeztetni akar minket ez a szám?Rossz érzés kerített hatalmába -persze egyik lakás sem nyerte el a tetszésünket és a végén érdekes módon nem is lett szükség az albérletre.A másik dolog pedig az,hogy folyamatosan elfolyik tőlünk a pénz és egyre rosszabb lesz az anyagi helyzetünk,pedig nem vagyunk pazarló emberek,rendesen dolgozunk és mégis egyre kevésbé jövünk ki a havi fizetésből,kíváncsi lennék rá van e valami mód arra,hogy kicsit fellendítsük az anyagi helyzetünket?Válaszodat nagyon szépen köszönöm!

 14. Kedves Julianna!

  Igen, kellene színt váltanod, még pedig kékre, vagy feketére, mivel a GUA számod 6 Fém elemű.
  A citrin jó ötlet, az maradjon, de a pénztárca megérett egy cserére.

  Szép napot!

  Andi

 15. Kedves Ingrid!

  Nyugodj meg! Azért a helyzet nem ennyire elkeserítő!
  Tény, hogy nem a legszerencsésebb konstelláció a tiétek, de lássuk be, ez csak egy adat.
  Az is tény, hogy a Fém elemet a Tűz megolvasztja a kínai öt elem tana szerint, ami a gyakorlatban annyit jelenthet, hogy a párod korlátok közé próbál szorítani, esetleg belőled merít erőt.

  Az, hogy a GUA számotok ennyire nem stimmel össze, inkább csak figyelmeztetés, hogy meg kell tartanod az autonómiádat, nem szabad engedned az elnyomásnak Ha szeretitek egymást, ez még nem ok a szakításra.

  Amit feltétlenül javasolnék, hogy a GUA számotok szerinti életterületeket kifogástalan energetikai állapotba kell hozni (ez a 6 és 9 zóna), hiszen innen juttok saját energiához.
  A szerelem, házasság életterületet érdemes még úgy kialakítani, hogy Föld elemű színek anyagok, formák kerüljenek ide. Én kerülném a Tűz elemhez tartozó dolgokat, hiszen az tovább erősítené a párod dominanciáját.

  A hálószoba kiválasztásánál pedig arra kell törekedni, hogy a család fenntartója aludjon megfelelő helyen (ő az, aki többet keres a kapcsolatban). Ezen kívül pedig érdemes az ágynemű színvilágában olyat választani, ami színben passzol a saját Gua számotokkal. Azzal, most nem kell foglalkozni, hogy így nem lesz egyszínű ágyneműtök! 😀

  Kedves Ingrid! Ha mélyebben is érdekel a Feng Shui ahogy írod, javaslom, hogy jelentkezz az augusztus 21-én induló Online Feng Shui tanfolyamra, ahol megbeszélhetjük a fentiek részletes kivitelezését. Sajnos ezek a keretek erre nem adnak módot.
  Az alábbi linken olvashatsz a részletekről, illetve itt tudsz jelentkezni: http://bit.ly/2_hirlevel

  Szép napot!

  Andi

 16. Kedves Andrea!Szeretném én is tudni a Gua számomat.Nekem barnás pénztárcám van.Van benne citrin is.De soha nincs pénzem 🙁 Szint kéne váltanom? 1973 06 21′ Köszönöm szépen Lizikné Ádám Julianna

 17. Szia!Mostanában kezdtem jobban foglakozni a feng shuival és eléggé elkeserített ,hogy az én gua számom a 6-os a páromé pedig a 9-es.
  Elvileg mi nem vagyunk egymásra jó hatással.Azt szeretném megkérdezni,hogy tudnám a lakást úgy berendezni,hogy mindkettőnknek jó legyen.Én a fém-ő a túz eléggé abszurd!Már az ágyunk helyének kiválasztásánál elbuktam,mert ami nekem jó az neki nem.Van valami köztes megoldás?Válaszodat nagyon várom és nagyon köszönöm!!!!

 18. Kedves Noémi!

  A következő METAMORFÓZIS Online Feng Shui Mesterkurzus augusztus hónapban indul.
  Remélem, találkozunk! 🙂 <3

  Szép napot!

  Andi

 19. Kedves Andrea ! Engem is érdekelne a pénztarcám színe ami hozzam passzol ! Születési időm 1967.03.11

 20. Kedves Andrea!

  Szeretném megkérdezni, hogy mikor indul a következő online kurzus.
  Köszönöm szépen.
  Szép napot!

  Noémi

 21. Kedves Andrea
  Hadd kérdezzek én is rá…nehogy lemaradjak én is😉
  Mi az én Gua szämom 24.07.1978…és nekem sem àrtana tudni milyen szinü pénztàrcàt vàlasszak?
  A Gua szàmommal kapcsolatba mit kell szem elött tartanom😊
  Köszönöm
  Gyöngyike-Jessyca

 22. Kedves Andrea!
  Szeretnem megtudni a Gua szamomat (1959.01.15-en szulettem) es hogy milyen szinu penztarcat ajanlasz a szamomra. Varom megtisztelo valaszod. Szeretettel kivanok szep napot, kellemes hetveget: Ilona

 23. Kedves Elizabet!

  Igen a Gua számod 2, valóban Föld elemű vagy. Ilyen esetben a Föld elem és az őt támogató Tűz elem színvilágát ajánlom használni, feng shui szempontok szerint. Türkiz egy kakukktojás feng shui szempontból, mert ez attól függ ,hogy türkiz kék, vagy türkiz zöld 😀 Tényleg nagyon nehéz eldönteni, de egy biztos. Sem nem Föld, sem nem Tűz elemű. 🙂 Igen, a kérdésed jó, vagy Fa elem, vagy Víz elem. Ezt mindig a szerint döntjük el, ahogy lájuk az adott tárgyon, honlapon, vagy éppen falszínként.

  Alapvetése a fengshuinak, hogy WC-t, fürdőt nem dekorálunk. Mivel a szerelem terület esik ide, ezért kizárólag Föld elemű színeket, anyagokat és formákat használj itt. Mivel ez a te személyes életterületed is, ezért ez számodra különösen fontos.

  A következő METAMORFÓZIS Feng Shui Mesterkurzus, várhatóan júliusban indul. Mivel említetted, hogy a párkapcsolatod nem a legfényesebb pillanatnyilag, javaslom a hamarosan kezdődő Feng Shuis Szerelem Szerviz – online tanfolyamot neked.
  A részletekről a linken olvashatsz: https://www.fengshuis.hu/szerelem/

  Várlak szeretettel!

  Szép napot!

  Andi

 24. Kedves Viktória!

  Egy alaprajz teljes elemzéséhez ez kevés.A lépések:
  1. Precíz, pontos, méretarányos alaprajz elkészítése, a feltérképezendő lakásról
  2..Főbejárat kijelölése
  3. A főbejárat ismeretében, a hiányok és többletek meghatározása
  4. Fok pontos északi irány mérése a főbejáratban
  5. A fok pontos északi irány ismeretében az Iránytű iskola módszerét alkalmazva az egyes életterületek meghatározása
  6. Az ott élők Gua számának meghatározása

  Ez az alapja annak, hogy a fengshui módszertanát alkalmazzuk a lakásunk belsőjének kialakításánál.
  Bár kétségtelen, hogy fontos adat a kedvező és kedvezőtlen irányok ismerete, de én ezzel sohasem sokkolom a klienseimet, főként akkor nem, ha ezek eltérőek, mint a ti esetetekben.
  Számtalan, ennél ezerszer erősebb eszköz van a kezünkben, hogy a jó fengshuit megteremtsük a lakásunkban.

  Ha megoldható, és új házat épít valaki, akkora főbejárat nézzen keletre (esetleg észak). Ez egyéb szempontok szerint fontos, de ah nem ilyen tájolású, akkor nem. Ez sem katasztrófa. Én azt vallom, hogy a ház/lakás adottságaiból hozzuk ki a legtöbbet, hogy megteremtsük a tér és az ember közötti harmóniát. Költözni, továbblépni, bármikor lehet. 🙂

  Én nem az ágy irányát venném első sorban, hanem a GUA szám szerinti kedvező életterületet hálónak. Az megoldható. Fém elemű területen mindketten aludhattok. Ne legyen ravatalozó pozícióban az ágyatok, használjatok Fém elemű ágynemű-garnitúrát, és az elektromos kütyüket száműzzétek a szobából, és a wifit éjszakára húzzátok ki. Ha ennyit tudtok tenni magatokért, nem kell foglalkozni az irányokkal.

  Szép napot!

  Andi

 25. Kedves Andrea!
  Hamarosan szeretném elindítani a segítői magánpraxisomat, és érdekelne, hogy milyen szín domináljon a névjegykártyámon illetve a honlapomon, hogy sikeres legyek? Azt hiszem, föld elemű vagyok (1987.4.6.). Nagyon tetszik a türkiz szín, az a fa vagy a víz elemhez tartozik?
  Másik kérdésem pedig az lenne, hogy mit csináljak abban az esetben, ha egy olyan lakásba fogunk költözni, ahol a szerelemsarokban a wc van? Mivel csak 1-2 évet maradnánk ott, ezért a Bágua módszer szerint határoztam meg, hogy a szerelem területe a wc-re esik. Az egész lakás nagyon pici, mindössze 26 nm, nincs sok lehetőség az átrendezésre… Emiatt ráadásul a fürdőszoba, wc rész sincs külön elhatárolva, hanem csak egy függönnyel van elválasztva… Már így is elég problémás a kapcsolatunk, félek, mi lesz még, ha odaköltözünk… Saját lakás, majd el szeretnénk adni, de jelenleg nincs elég pénzünk, hogy másikat, nagyobbat vegyünk…
  És még egy kérdés: mikor indul a következő Metamorfózis tanfolyam?
  Előre is köszönöm a segítségét!
  Elizabet

 26. Kedves Andrea!
  Parommal messze kulfoldre koltoztunk es bar eddig is keszitettem fengshui elemzeseket, mindig csak a lakas/haz – bejarat iranyatol fuggo- pozitiv/negativ iranyait es hiany/tobbleteit vettem figyelembe a terrendezesnel. Nekem a terrendezes gyakorlatilag 1-2 het utan mindig mukodott. Elhataroztam azonban, hogy figyelembe veszem “magunkat” is a lakasban, es arra jutottam, hogy ez nem is olyan egyszeru. Az en gua szamom 1, a parome 7, ezek szerint a szemelyes iranyok kozul amik jok nekem, azok neki rosszak es forditva. Augusztusban valoszinuleg koltozunk, es addig szeretnek egy olyan hazat/lakast talalni, amelyik mindkettonknek jo lehet.
  *Mindenkeppen figyelembe kell venni a szemelyes iranyokat is, avagy elegendo a haz/lakas bejarata szerinti elemzest elvegezni? Melyik erosebb – ha lehet ilyet mondani – a haze, avagy a benne lakoke?
  *Mit javasol, milyen iranyu legyen a haz/lakas bejarata? (Jelenlegi eletterunk eseteben Éon van, ami nekem jo (lenne, ha nem lenne annyi hiany es nem mindennapi megoldas, mint pl. bejarat a furdoszobaban es a haloszobaban, utobbit lezartam, konyha mas epuletben), neki nem annyira. Van egy lehetoseg egy Ny-i iranyu bejarati ajtos lakasra, ami ha jol gondolom, neki nagyon jo, nekem nem annyira. Az alaprajz szerint ez utobbinal az egesz napomat a furdoszobaban kellene toltenem, hogy jo legyen nekem is..)
  *Mit javasol, milyen iranyba nezzen az agyunk? (Jelenleg K iranyban vagyunk a lakas pozitiv DK teruleten, sok valtoztatasi lehetosegem nincs.)
  *Kerem segitseget, mit lehet tenni – pontosabban lehet-e tenni valamit a funkcio athelyezesen kivul- abban az esetben, ha a haloszoba es esetleg az agy is a Chueh Ming teruletre esik? Mennyire hatasos es megbizhato ez a modszer?
  Elore is koszonom a valaszat es minden jot kivanok tisztelettel
  Viktoria

 27. Kedves Zsuzsi!

  Ha tuti a két és fél év, akkor teljes lelki nyugalommal használhatod a Bágua módszert.

  Való igaz, hogy a Bágua vagy Háromajtós módszert az amerikai életformára fejlesztették ki, pont azért, amit te is írtál.

  A 3×3-as Bágua négyzet “alsó sorát” ahol a 8, 1 , 6 életterületek vannak, azt helyezzük a főbejárat vonalára. Így a főbejárat nem biztos, hogy az 1-es zónára fog esni, lehet ez a 8, vagy 6 területeken is, a lényeg, hogy ez a sor kerüljön a főbejárat falszakaszára.

  Szép napot!

  Andi

 28. Kedves Betti!

  Amit biztonságosan egyedül is tudsz alkalmazni, és eredményt is hoz, az a lomtalanítás, nagytakarítás, és a térharmonizálás hármas egységének elvégzése.
  Itt nem lehet tévedni!

  Szép napot!

  Andi

 29. Kedves Andi,

  szeretném megtudni , véleményed szerint melyik fengsui módszert lenne a legalkalmasabb használnom akkor, ha kb.2 és fél évre költözünk családommal egy új országba.
  A bágua vagy az iránytü iskolát javaslod ?
  Olvastam, hogy Amerikában azért alkalmazzák elöszeretettel a bágua módszert, , mert a munkahelyi változtatások miatti sokat költöznek az emberek, ott az iránytü iskola a rövid idö miatt nem tudja a jótékony hatást kiváltani.
  Igaz ez,vagy csak mende-monda ?
  A bágua módszernél a lakás bejáratától kell felhelyezni a báguát ?
  Elöre is köszönöm a válaszodat:

  Zsuzsi

 30. Kedves Andi!

  Azzal a kérdéssel fordulok hozzád, hogy van-e olyan apró trükk, amivel gyorsan lehet egy kisebb anyagi gyarapodást elérni? Szeretnék jobban elmerülni a Feng Shui rejtelmeiben, de addig is jól jönne egy átmeneti segítség, mert a pénz, mintha menekülne előlem. A régebbi, amúgy is hiányos, ismereteim (könyvekből, magazinokból) teljesen megdőltek amióta olvaslak, már azt sem tudom melyik “sarok” hova tartozik. 😀
  Köszönöm előre is!

  Üdvözlettel:
  Betti

 31. Kedves Erika!

  Talán az emberi kapcsolataitok vagy a munka, karrier területén ellaposodott és rutinszerűvé váltak a dolgok… Nehéz egy jelből messzemenő következtetéseket levonni. A feng shui nem erről szól. Összetett, és a kölcsönhatásokból állnak össze a következtetések. Grafológusként megtanultam: egy jel, nem jel! 🙂

  Szép napot!

  Andi

 32. Kedves Andi! A karrier részen van egy falióránk. Egy hete cseréltem benne elemet. Pénteken este ránézek és nem járt az óra. Mit üzent nekünk? Hárman élünk a családban , én a férjem és a fiam, ő 21 éves. Megmozgattam az elemet az órában és azóta ismét jár.

 33. Kedves Anna!

  Legközelebb májusban indul kurzus. Ha feliratkoztál a hírlevélre, akkor küldök róla értesítést.

  Szép napot!

  Andi

 34. Kedves Erika!

  Többlet elvezetésére leginkább a megfelelő színek, anyagok és formák alkalmasak.

  Igen lehet, ha belegondolsz élő elefántot, vagy épp delfint sem használunk. Ezek is sokszor kép, vagy szobor formájában jelennek meg az otthonunkban. 🙂

  Szép napot!

  Andi

 35. Kedves Andi! A lányomék albérletbe költöznek, és szeretnék a Bágua módszert alkalmazni az új házban. Egy kertes házba költöznek, aminek van egy földszinti lakása és egy emeleti lakása. Ők a földszintit vették ki. Ebben a házban a lányomék is és akik az emeleti lakásba költöznek egy közös bejáraton mennek be. A lányomék még egyenesen mennek vagy három métert és utána jobbra fordulva érik el az ők lakásuk bejáratai ajtaját, az emeleti lakásban lakók pedig balra fordulva egy lépcsőn mennek fel az ők lakásukba. A kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben mi számít főbejáratnak? A közös bejárati ajtó vagy mindenkinek a saját lakásának a bejárati ajtója?

 36. Kedves Andi! Ha én erősítem a férjemmel a kapcsolatunkat (szerelem életterület egy része a konyhában van) a szerelem életterületen páros szimbólumokkal, akkor így a fiam magányosságát erősítem?? Hogy tudom őt erősíteni, hogy párt találjon magának? Vagy csak egyiket lehet egyszerre erősíteni, vagy az én házasságomat vagy a fiamat, hogy minél hamarabb kapcsolata legyen? A kettőt egyszerre nem lehet? Erika

 37. Kedves Andrea! Látom, hogy a februári tanfolyam elindult. Mikor lesz legközelebb?
  Anna

 38. Kedves Andi! Többlet elvezetésre (Karrier, Segítőkész emberek, Önművelés) lehet-e használni fénykép albumokat?
  Valamint kinyomtatott kép formájában akváriumot, csobogót lehet használni szimbólumként a Karrier és a Gazdagság életterületen?Erika

 39. Kedves Erika!

  A konyha semmi esetre sem kedvező, hiszen egy tüzes területen van Víz elemű tárgy A Tűz-Víz igen érdekes kisülésekre enged következtetni Pl. ha van gyermeked, lehetnek parázsviták közöttetek. )

  Ez a tárgy három elemet ölel fel: Víz-Föld-Fa. Feng Shui szempontok szerint egy zónát sem tudnék említeni, ahol ne jelezne problémát.

  Nagyon szívesen az eddigi válaszokat! 🙂

  Szép napot!

  Andi

 40. Kedves Andi! Pár éve Görögországból hoztunk haza két műanyag üvegben tengervizet, amiben homok is van. Zöld kupakja van a fél literes műanyag üvegnek. Hol van a megfelelő helyen? Amióta haza hoztuk a konyhában van a polcon, ami a Kreativitás, gyerekek életterületen van. Üdvözlettel: Erika
  Köszönöm szépen az eddigi válaszaidat is!!

 41. Kedves Kati!

  Abban az esetben, ha a nappali ezen részen az alaprajz kiértékelését követően nem mutatkozik többlet, akkor mindenképpen a Föld elem színvilágából választanék függönyt, hiszen a kanai öt elem tana szerint, ami az alapja a fengshuinak, a Föld támogatja a Fémet. (barna, citrom, narancs, terrakotta, babarózsaszín).

  Szép napot!

  Andi

 42. Kedves Erika!

  A fiad 21 éves kora után 4 Fa elemű lesz. Az ő száma most még 9-es. A fekete, és a bézs színek nem támogatják pillanatnyilag őt, a rendszám sem. Nem javasolnék az autóba további színeket elhelyezni, az nem oldaná meg a helyzetet.A fekete és a kék autó, egyébként senkinek nem kedvező, még a Víz eleműeknek sem, hiszen víz veszi veszi körül a sofőrt és az utasokat is szimbolikusan, ami egy állandó instabilitást mutat. Híján van vezetés közben a határozott döntéseknek a sofőr, főleg egy kiforratlan személyiség esetén lehet ez probléma.

  A többlet energia a lila színű takaróval nincs elvezetve, hiszen a lila szín tűz elemű. A feng shui a kínai öt elem tanára támaszkodik. Így tudható, hogy a tűz támogatja a földet. Az Önművelés, tudás zóna föld elemű, így a lila takaró tovább erősíti a többletet, nem hogy orvosolná azt.

  Ha a ravatalozó pozíció nem áll fent,m illetve a fiad esetében ezt tudtad orvosolni, az nagyszerű! További aggodalomra semmi ok!

  A fém tálca épp úgy megteszi, minta fehér képkeret.

  Nagyon szívesen! <3 🙂

  Szép napot!

  Andi

 43. Szia Andi!
  Az 5elem tana szerint Te mit javasolsz, függöny választási szín ügyében, ha például a nappali egyik ablaka a 2-szerelem, föld, DNY területen van a másik fél ablak pedig a 7-fém NY alkotás területen? köszi Kati

 44. Kedves Andi! Köszönöm a válaszokat.
  A fiam 1996.10.29-én született. Az apjától megkapta az Opel Vectrát, ami fekete színű és bézs színű huzattal van. Rendszám szám része 344. Jó neki a fekete színű autó? Vagy milyen színeket tegyünk még bele?
  A másik kérdésem az volt, hogy mi a szobánkban, ahogy válaszoltál, egyáltalán nincs szembe egy porcikánk sem az ajtóval, ahogy az ágyon fekszünk. Akkor így jó az ágy elhelyezése, csak az Önművelés többlet miatt nem jó, mert a férjem azon a részen fekszik.
  A fiamnak megfordítottam a fekvés irányát, így most nincs ravatalozó pózban.
  A férjem ugye az Önművelés többlet oldalon fekszik, és zöld színű teknős béka van az ágya mellett (amit kaptunk), valamint egy zöld színű bögre, és egy lila színű terítő arany színű mintával, ezekkel van elvezetve az Önművelés többlete.
  Mégy egyszer köszönöm az eddigi válaszaidat, próbálom a lehető legjobbat kihozni.
  Kérdeztem, hogy a Karrier mandalát mire ragasszam rá, írtad, hogy fehér képkeretre. Én most egy fém tálcára ragasztottam rá, és az étkezőbe tettem. Maradhat így vagy mindenképp a fehér képkeretre tegyem? Mivel a Gua számom 9-es, ezért logikáztam a fém tálcára.Várom válaszod! Erika

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az EU-s jogszabályoknak megfelelően az oldal használ "sütiket" (cookie). Kérlek engedélyezd, vagy zárd be az oldalt. További információk

A "sütek" (cookie) teljesen veszélytelen kis fájlok, amit azért helyez el a webhely a gépeden, hogy eredményesebben tudd a böngésződet használni. A sütik használatát le tudod tiltani a böngészőben. ha ezt nem teszed, vagy az "Engedélyezem" gombra kattintasz, azzal megengeded a sütik használatát. Az adatkezelés tájékoztatót, az alábbi linken találod: https://www.fengshuis.hu/wp-content/uploads/2016/07/Adatkezelési-tájékoztató.pdf

Bezárom