Itt kérdezz!

Nagy örömömre szolgál, hogy elérkezett az az idő, amikor a kérdések mennyisége indokolttá teszi egy fórum oldal elindítását.

Ez az oldal lesz hivatva arra, hogy a Feng Shuival kapcsolatos bármely kérdésedet itt feltehesd. Nem csak azokat,  amik aktuálisan eszedbe jutnak egy-egy bejegyzésemet olvasva, hanem bármit kérdezhetsz a Feng Shuival kapcsolatba.

Az a jó hírem, hogy a kérdések száma nincs limitálva, bármennyit, bármikor kérdezhetsz, válaszolok rá.

Kérdezz bátran! Nincs rossz (buta) kérdés!  … csak a fel nem tett kérdés rossz (buta) kérdés! 🙂 😉

 

1 473 Comments

 1. Kedves Andrea!

  Nagyon el vagyok keseredve, se munkám, se egészségem , se pénzem.
  Most a feng shuba látom az esélyemet, hogy kilábaljak ebből a rossz helyzetből.
  Kérlek segits, !!!hol nézzek szét ,mely területen???.( szívesen részt vennék a kurzusaidon, de sajnos, jelenleg a számla kifizetési is gond),ha lesz lehetőségem valamikor ,és jobbra fordul az életem, akkor beírtakozok nálad,hogy megtanuljak mindent a feng shuiról.
  Van egy kisebb szerszámos lomos hozzáépitve a házhoz, ( abba is rendet tartok,és a házba is ),abba szintén a feng shuit kell alaklmazni amit bent a házba??( a házba égtáj szerint próbálok rendezni).

  Kb két éve kezdődött minden rossz, elvesztettem a munkám, az egészségem rohamosan romlott, egyre több a tartozásom a szolgáltatók felé,mukát nem találok.
  Hiába mindennap beadom az önéletrajzot, sehol nincs munka, még vissza sem jeleztek.
  A vérnyomásom egy hónapja felkúszott 200/ 140 -re.
  Internetezni is a barátnőmnél tudok, mert nekem azt is lakapcsolták,nem tudtam fizetni.
  Nem tudom mi lesz nagyon reménytalan a helyzetem, egy kis faluba vagyok,ha nem lenne a kis kertembe amie megtermelem a zöldségeket, már enni sem tudnák.
  Havi 22 000 ft-ból vegetálok.
  Kérlekk segíts!!

  Mit tegyek ,hogy rendezkedjek be.( már a barátnőm fia adott egy kis fa vitorlás hajót, É tettem több mint 7 hónapja, de nincs munka( ballról-jobbra néz).
  Végeztünk lomtalanitást, tértisztitást , de semmi .( kb 8 hónapja)
  Köszönöm

  Szia
  Timike

 2. Kedves Andrea!

  Nagyon köszönöm válaszodat ,nagyon hasznos volt.

  A wc ( DNY) területén van a családi háznak,ez csak wc,( külön a fürdő (ÉNY)).
  Ez szintén egy kis többletterület,a családi házhoz lett építve 1 ,5 x 1,5 m,mert nem akartam a fürdőbe tenni.
  A konyhából van a bejárata(,mivel ez egy régi paraszt ház,) máshonnan nem tudtuk megoldani. A wc ajtóval szembe a fürdő ajtó( 3m távolságra, ebbe a 3 m konyha van,, vagyis a konyhaszekrény).
  Wc ,ugye nem jó helyen van itt( DNY)??( sajnos máshová nincs lehetőségem tenni).
  Szerinted tudnám valamivel orvosolni ezt a wc problémát?

  Az igaz, hogyha a konyha a bejáratunk, akkor elhízunk?( amiota itt lakok, csak hízok, ha nem eszek akkor is,nem tudok lefogyni)
  És ha igen ,akkor tudsz valami praktikát amivel megoldhatom a problémát,??mert arra most nincs pénzem, hogy elköltözzek, vagy átalakítsam a lakást!
  Mivel ez egy régi paraszt ház,így az egész házon át kell járni.Ezért lett a konyha a hátsó bejárat.( az első bejáratot nem használjuk)
  Köszönöm
  Szia
  Anna

 3. Kedves Anna!

  Igen, akkor is ez az orvoslási módszer, ha többlet területen van veszekedő ajtónk.

  Filodendron: anyagi fejlődésünket segíti, a 4-es terület növénye.
  Dracéna: serkentő, olyan helyeken érdems használni, ahol az élet bepunnyadt.
  Borostyán: önbizalmat, akaraterőt ad, 3-as és 4-es területre tehető.
  Nyíllevél: a nevéből adódóan nem javasolt, inkább a szobai futókát érdemes helyette választani, ami segít egyensúlyba hozni a gondolatainkat a cselekedeteinkkel, a jobb-bal agyféltekénket, a yin és yang oldalunkat.

  Szép napot!
  Andi

 4. Kedves Andrea!

  Nagyon szeretem olvasni az oldalon megjelent kérdéseket-választ.
  A virágok érdekelnek, és annak hatásai.
  A filodendron( könnyezőpálma) , dracélia ( sárkányfa), nyíllevél(Syngonium podophyllum) hatása a lakásba, te ajánlanád ??
  A borostányt az udvaron hol helyezzem el, és milyen hatása ismert a feng shui szerint?
  köszönöm.
  Szia
  Anna

 5. Kedves Andrea!

  Nagyon köszönöm, gyors válaszát.

  A veszekedős ajtó többlet területen van , ( pontosan egy méretű , egymással szembeni ajtó),ide tehetem a cseppentett kristályt, attól függetlenül, hogy többlet terület.??
  Igen ,,a lépcső a lakáson kívűl van, a hátsó bejárattal szemben.( most jelenleg két buxus van a két oldalán a lépcsö legalsó részén.)
  Üdvözlettel.
  Anna

 6. Kedves Anna!

  Alaprajzi kérdésekre, a fórum adta szűk keretek miatt nem tudok válaszolni. Az alaprajzot látni kell, sokszor még fotókkal is kiegészíttetem a klienseimmel, hogy pontosan lássam, hogy miről van szó.
  Nem véletlen, hogy ennyi téves információ kering alaprajz-kiértékelés ügyben a neten. Ezt nagyon át kell gondolni, és főleg látni, hogy precízen kiértékelt alaprajz szülessen. Ez a térrendezés alapja, e nélkül felesleges tovább építkezni.
  Egy azonban biztos, a többletenergiát MINDIG elvezetjük, hiszen egyensúlyra törekszünk. A többet, még tovább nem erősítjük, mert még tovább tolja a jelenlegi helyzetet az egyensúlyi állapottól.
  A veszekedő ajtó orvoslása úgy történik (ha egyforma a két ajtó mérete, és valóban fedésben vannak egymáshoz viszonyítva), hogy a két ajtó által határolt mennyezeti rész átlóinak középpontjába cseppentett kristályt lógatunk. Ezt kiválthatja egy gömb alakú csillár is.
  A tuja jó megoldás. A leírásból én úgy értelmezem, hogy a lépcső az udvaron van, nem a lakáson belül. Ha ez igaz, akkor ez egyáltalán nem kell, hogy aggasszon, nincs olyan hatása, mint mikor a bejárattal szemben van lépcső, a lakáson belül.
  Szép napot!
  Andi

 7. Kedves Andrea!

  Sokat hallottam a napraforgós kép,mint szimbólumról.
  Szeretnék egy ilyen képet a nappaliba.( nagyon tetszik)
  Melyik részére javasolod,mint szimbólumot?

  Szia
  Gizella

 8. Kedves Andrea!

  az előző kérdésemről lemaradt egy fontos rész.
  A veranda egy kis többletterület, viszont van rajta két ajtó egymással szemben.
  Az egyik a bejárat lenne( mi ezt nem használjuk),ebbe a kis beugró veranda részbe, a másik( kb 2,2 m) vele szembe egy másik ajtó, amely a hátsó tornácra( nyitott folyosóra)vezet.
  Olvastam róla hogy ezt” veszekedős ajtónak „hívják a feng shuiba.
  Hogyan tudnám orvosolni ,ezt a két ajtót ezen a kis többlet területen??
  És ami szintén nem jó, a hátsó bejárattal szembe van a lépcső,( átépiteni nem tudom),mit javasolsz mit tegyek?
  Már ültettem a lépcső két oldalára( ahol a lépcső kezdődik) buxus,ez jó megoldás,??
  Köszönöm
  Nagyon várom válaszodat!
  Anna

 9. Kedves Andrea!

  Többlet területről szeretnélek kérdezni.
  A lakás egy téglalap alaku lakás, nyitott folyosó( falusi, régi épitésü tornácos)van egy nagyon pici veranda hozzáépitve,(2,5 x 2,2m terület) ,amely többlet terület.
  Ezt a többletterületet ,hogy orvosoljam, erősitsem, vagy gyengitsem?
  Ugyanis annyifélét találok a neten , van ahol azt olvasom, erősitsem, van ahol azt gyengitsem.
  Ez a Dk, D , része a lakásnak íránytű szerint.
  Köszönöm,nagyon várom válaszodat.
  Anna

 10. Kedves Andrea!
  Köszönöm szépen a választ. Nem a „megszokott” lyukas pénzérmékről van szó jelen esetben, ez egyetlen amulett piros zsinóron. Azt, hogy a bejárati ajtóra tegyem, nem javasolta senki, nekem tűnt logikusnak. A válasz elolvasása után levettem az ajtóról és megkeresem a helyét a lakásban. Még egyszer köszönöm.
  Szép napot kívánok: Edit

 11. Kedves Edit!

  Jó lenne tudni, hogy ezek a pénzérmék milyenek. Ha a piros cérnára fűzött lyukas, kínai pénzérmékről van szó, akkor én nem javaslom a használatát. A magyar kulturkörben a lyukas garas pont a szegénység szimbóluma, nem a gazdagságé. (Abba nem megyek bele, hogy miért fontos szempont az, hogy a hagyományainkból merítsünk, ne pedig idegen szimbólumrendszerekből és ennek a magyarkodáshoz semmi köze nincs.) Arról nem beszélve, hogy az anyagi bőségre elsősorban nem a főbejáratban gyúrunk, hanem a lakás Gazdagság, siker területén. Nem tudom hogy ki javasolta ezt a megoldást, tőle kellene megkérdezni, hogy szerinte mi a megfelelő elhelyezés.
  Szép napot!
  Andi

 12. Kedves Tanácsadó!
  Van a lakásomnak egy bejárati ajtaja, ami egy „lépcsőházba” vezet. Szakember megállapította, hogy azt az ajtót tekintem bejáratnak, ami konkrétan a lakásba nyílik. Természetesen befele, ahogy az illik. Egy fontos kérdésem van a gazdagságot elősegítő pénzérmével kapcsolatban. A bejárati ajtó melyik oldalára akasszam? Számomra logikus, hogy a külső felére, mivel befelé kellene „jönnie”. Ha a lakás felőli oldalra helyezem el, akkor az én logikám szerint kifelé megy. Jól gondolom? Köszönöm a választ!

 13. Kedves Katalin!

  Ennek a kérdésnek az eldöntése elsősorban a személyes céloktól függ, mivel fürdő funkcióját tekintve Víz elemhez tartozik, az Észak, Karrier, emberi kapcsoaltok zónára tehető.

  Szép napot!

  Andi

 14. Szia Andrea,
  A GUA számom 9 es. A ház alaprajza szabályos téglalap. A fürdőszoba mely égtájon lenne a legjobb helye?

 15. Kedves Kati!

  Általánosságban nincs ilyen, hogy legjobb hely. Az alaprajz ismeretében, a személyes céljaid fényében, a GUA számodat ismerve lehet erre korrekt választ adni. Ha valóban szeretnél korrekt ismereteket erről, személyes konzultációt javasolnék neked, ahol ez említettek tudatában tudok konkrét tanácsokat adni neked. Erről a linken tudsz tájékozódni: https://fengshuis.hu/tanacsadas/

 16. Szia Andrea,
  Olyan kerdesem lenne hogy a furdo es wc hol lenne a legjobb helye eszakon?
  Most fogom kialakitani a vasarolt paraszt hazamat es te mint szakerto ezt biztos sokkal jobban tudod. Kozepre szeretnek egy nagy kalyhat ami foz es melegit is. Ez szinted jo otlet e? Koszonom

 17. Kedves Andrea!
  Nagyon szépen köszönöm a válaszát!
  Milyen méretű és színű legyen illetve hány db ot kel elhelyezni?

 18. Kedves Réka!

  Ezt a konstellációt veszekedő ajtónak nevezi a feng shui. Ez, mindenképpen orvoslásra szorul, mégpedig a mennyezetről lelógatott cseppentett kristállyal. Ezt úgy helyezzük el, hogy a két ajtó közötti mennyezetrész átlójának metszépontjából lógatjuk le a cseppentett kristályt olyan magaságig, hogy senkit ne akadályozzon a közlekedésben.
  A tartó gerenda elhelyezkedésésről, adottságairól több információra van szükségem, ezt látatlanban nem tudom megmondani.
  Szép napot!
  Andi

 19. Kedves Andrea!
  Gyermekeim most költöznek fel az emeletre de egymással szemben van az ajtójuk ami nem jó a feng shui számára mivel tudom ellensúlyozni?
  Második kérdésem a kisfiam szobájában fa gerenda tarto oszlop van mivel tudom ellensúlyozni?

 20. Kedves Andrea!

  Azt elfelejtettem a sniccer mellé a padlással/födémmel kapcsolatban megírni, hogy jó magyar szokás szerint a 60-as években épült házunk betontálcáit salakkal töltötték fel szigetelés gyanánt. Valahol azt olvastam, hogy a padlás, a felettünk lévő tér az a jövő, talán az álmaink is. Jobban tennénk, ha eltűntet(tet)nénk a fejünk felől ezt a „remek” szigetelőanyagot?

  Köszönettel mindenért!

  Üdv!
  Gábor

 21. Kedves Gábor!

  Mivel felmerült benned a kérdés, és oly annyira motoszkál ez a dolog benned, hogy írtál nekem, mindenképpen. Igen, keresd meg. 🙂

  Mivel a GUA számod 7, maximálisan jó választás a fehér szín. A kéket és a feketét mindenkinek hanyagolni kéne, GUA számtól függetlenül. 🙂

  Szép napot!
  Andi

 22. Kedves Jázmin!

  Nem fogsz örülni annak, amit mondani fogok. Mivel több tanítványom és kliensem történetére, életszakaszára hajaz a sztorid, nem hallgathatom el előled a meglátásomat. Gondolatébresztőnek szánom, és természetesen van praktika tovább erősíteni a kapcsoaltot, még pár hétig, hónaig, akár évekig is húzni, a kérdés érdemes e időt vesztegetni erre?

  Egy férfi ha kilép egy kapcsolatból, és azzal hitegeti a volt barátnőt, hogy döntésképtelen, mert maradna is meg menni is, ez egyetlen esetben fordul elő. Mégpedig akkor, ha felbukkant egy másik nő az életében, és nem biztos abban, hogy kit válasszon. Nyilván ezt nem fogja megmondani, hogy így van, de így van. És igen, tényleg fél, fél a lebukástól.

  Elveszíteni egy szerelemet, fáj. Lelki gyötrelem, át kell menni egy gyászfolyamaton.
  Azon érdemes elgondolkodnod, hogy te miben hibáztál, miben hibázott a másik, tiszta fejjel átgondolni, hogy milyen konzekvenciákat vonhatsz le a kapcsoaltból, hogy legközelebb egy olyan FÉRFIT válassz, aki csak téged akar, és képes elköteleződni, nem pedig a saját lelkiismeretfirdalásást félelemnek álcázva, manipulál téged.
  Azt sem hallgathatom el előled, hogy garancia nincs arra, hogy a volt barátod fog visszatérni hozzád személy szerint. De az ő energetikai minősége – lehet, hogy egy másik pasas személyében – biztos társadul szegődik. A kérdés, hogy valóban ezt akarod e?
  Nos! Akkor lássuk, hogy mit is tehetsz, ha vissza szeretnél fordulni az úton:
  1. A szerelem házasság élettreületen helyezz el páros dolgokat. Ha itt nem csak páros dolgokat találsz, akkor mérget vennék arra, hogy megkérdőjelezhetetlenül igaz, amit fenntebb leírtam.
  2. Tegyél ki közös fotókat a Szerelem, házasság életterületre, amin csak ketten vagytok.

  Bízom benne, hogy sikerült támogatnom téged, hogy döntésre juss!

  Szép napot!
  Andi

 23. Kedves Csibe!

  Az ágy, iletve a hálószoba elhelyezése egy otthonba, az egyik – ha nem a legfontosabb – kérdéskör a fengshuibam. A Gua számok alapján ép, kizárólag Föld elemű háló lenne mindkettőtöknek a legkedvezőbb.

  Ennek meghatározásához – hogy hol találhatóak a Föld elemű helyiségek a lakásotokban – kiértékelt alaprajzra van szükség. Az nem mond semmit, hogy a falak milyen irányba néznek, hogy D és Ny, ettől még lehet DNY – Szerelem házasság területen is a háló, ami kedvező, és lehet Dél, ami egyikőtöknek sem jó. Ez eldönthetetlen ennyi információ alapján. Ehhez kell méretrányos alaprajz, a főbejáratban mért fok pontos északi irány, ami alapján meg lehet határozni, hogy a ti hálótok konkrétan, mely életterületen és így, melyik irányba fekszik. Ez csak az egyik, mert még többletekről, hiányokról és egyéb energetikai problémákról nem is beszéltünk.

  Azt sem látom, hogy milyen lehetőségek – mármint lakberendezési szempontból – vannak ágy elhelyzésre. Igaz, hogy szerencsés rálátni az ajtóra, ahogy az is, hogy ne legyen szemközt az ágy a háló ajtajával, de az ablak alatti elhelyezés sem igazán kedvező. Lehet, hogy ajtó nyitási irány megfordításásval, egy gipszkarton fallal, megoldható a probléma. De ehhez látnom kell azt az objektumot, amiről beszélünk, illetve kiértékelt alaprajz szükséges ahhoz, hogy korrektül tudjak neked válaszolni.

  Ha valóban fontos számodra a jövő – ahogy írod – javaslom az online tanácsadást, ahol nem csak a hálót, de az egyéb felmerülő energetikai problámákra meg tudjuk találni a gyógymódot.
  Az online tanácsadásra jelentkezni, további információkat megtudni, az alábbi linken tudsz: https://fengshuis.hu/tanacsadas/

  Várom jelentkezésedet, szép napot!

  Andi

 24. Kedves Andrea!

  Lenne két kérdésem…

  1. Pár napja szigeteltük a padlást és utólag jöttünk rá, hogy a nagy munkában valamelyik szigetelő tábla alatt fent maradt egy sniccer/tapétavágó. Érdemes felmennünk érte és megkeresni, bárhol is van?
  2. Mennyire számít, hogy az autó színe megfelel-e a gua-számunknak? Anno, minhta írtad volna, hogy csak akkor számít, ha vállalkozásra van használva. Én 7-es vagyok és egy bizonyos modellnél tetszik fehérben (frozen white), de kékben is (velocity blue)…

  Köszönettel: Gábor

 25. Kedves Andrea,

  Az én kèrdèsemmel kapcsolatban semmit sem talàltam eddig, talán nincs is rà megoldàs?
  Egy nagyon nehéz időszak után sajnos a párom szakított velem, és nem tudja/ tudjuk hogy merre tovább. A viszonyunk nagyon jó maradt, de úgy tűnik nem tudja meghozni a döntèst, hogy végleg elengedjen e, vagy próbáljuk meg újra. Én hiszek benne, hogy a törtèntekből rengeteget tanultunk egymásról és ha a magam nevében beszélek akkor rengeteget tanultam magamról is és úgy gondolom, hogy működhetne a kapcsolatunk ha adna neki egy új esélyt ( de fél). Olyan tárgyat/ szimbolumot keresek ami segìtene abban, hogy újra együtt legyünk. Nem új szerelemre, elengedést segítő tárgyat/ szimbólumot keresek, hanem olyat ami segít helyre hozni dolgokat, ha van ilyen.

  Előre is köszönöm a segítő válaszát.
  🙂

 26. Kedves Andrea!
  A hálószobai ágy elhelyezésével kapcsolatban kerültem gondba. A pàrom GUA száma 7, az enyém pedig 5. Az ajtó a bejárható gardróbba fog nyílni, és balra fordulva lehet majd eljutni az ágyhoz. Így nehéz lesz rálátni az ajtóra. Az ágyat tehetném az ajtóval azonos falra (D), az ablak alá (Ny), illetve a északi vagy keleti falra. Egyik sem javasolt, vagy a saját GUA számunk, vagy az általános tilalmak okán. Segítene nekem, hogy ilyenkor mi a teendő? Most lesz az esküvőnk, most tervezünk családot alapítani, így fontos lenne a jó elhelyezés. 🙂 Köszönöm szépen a segítséget előre is! 🙂

 27. Kedves Tünde!

  A lakótelepi lakások, társasházi lakások főbejáratának minden esetben a lakás bejáratát tekintjük.

  Szép napot!

  Andi

 28. Kedves Laura!

  Az említett tárgyak (kagylók, tengeri sün), alapvetően Tűz eleműek. Ha a kérdéses életterület nem esik többletre, és valóban a Föld elemhez tartozik (2, 5, 8 zónák), akkor ott elhelyezhetőek. DE! Amit megfontolásra javaslok! Ezek a tárgyak valójában halottak, hiszen a kagyló és a tengeri sün is valamikor élőlény volt. Mint ilyen, bárhol tárolva halott energiát hordoz, folyamatosan energiahiányos állapotot idézve elő.
  Kérlek, hogy ennek ismeretében dönts a sorsukról.

  Szép napot!

  Andi

 29. Kedves Andrea!

  Arra kerestem a választ itt az oldalon, hogy ha én egy 10 emeletesben lakom, aminek a főbejárata nyugat felé van, mindig ott jövünk be rajta, de én az 1. emeleten lakom, lépcsőn jövök fel, liftet nem használok és az én bejárati ajtóm a lakásba északi irányba van, akkor hogyan kell a bejáratot értelmezni?

  Előre is köszönöm válaszát!

  Üdvözlettel: Juhász Katalin Tünde

 30. Kedves Andi!

  (Elnézést kérek, ha esetleg már volt hasonló kérdés). A tengeri kagylók és csillagok, sünök elhelyezéséről szeretnék érdeklődni. Ezek melyik elemhez tartoznak feng shui szerint, illetve melyik helyiségben, területen érdemes őket használni? Pl.: ha barna-bézs az aktiváló szín, ami illik a kagylókra, de a föld elemhez tartozik a terület, oda megfelelőek?
  Előre is hálásan köszönöm a segítséged!
  Üdv, Laura

 31. It will always be stimulating to study content from other writers and employ a specific thing from their site.

 32. Kedves Gábor!

  Ez nagyon dicséretes! Az előrelátás kevesek képessége. 😀

  Nem, a Föld, a stabilitás és az Élet helye, a barna jó választás.

  Szép napot!

  Andi

 33. Kedves Andrea!

  Köszönöm szépen a gyors választ! Eleinte mi is fekete/antracit cseréppel szimpatizáltunk, mert jelenleg olyan stílusosnak, modernnek/menőnek hat, de valahol régebben olvastuk Tőled, hogy „vizet” ne akarjunk a fejünk fölé. Ezek után a barnákkal szimpatizáltunk a leginkább, de gondoltam, az a biztos, ha megkérdezem Tőled, nehogy annak is legyen valami hasonló negatív hatása (föld a fejünk felett, mint egy sírban), mint az említett 2/3 tiltólistás színnek…

  Köszönettel: Gábor

 34. Kedves Gábor!

  Én inkább megfordítanám a kérdést: Milyen színű tetőcserepet NEM javasolsz? 😀

  Kéket és feketét (ez értendő a sötét, antracit szürkére is) nem javasolok, ezen túl, ami az ízlésednek megfelelő, és illik a ház színéhez.

  Szép napot!

  Andi

 35. Kedves Andrea!

  Nekem háztetővel kapcsolatban lenne egy kérdésem:
  – Milyen színű tetőcserepet javasolsz?

  Köszönettel: Gábor

 36. Kedves Tündi!

  A lakás, és a telek, amin a ház áll a feng shui szempontok szerint két külön energetikai egység, és mint ilyen külön értékeljük az alaprajzát, nem mossuk össze a kettőt. A hiányos területeket, ha az a lakáson belül van, akkor ott orvosoljuk nem a kertben.

  A hálószobában, mindig nagy körültekintéssel kell eljárni, különösen, ha itt van a Karrier, emberi kapcsolatok életterület. Ez a zóna Víz elemű, viszont a hálószobában alapvetően vizes tárgyakat, amik a fő aktivátorai e zónának (szökőkút, tükör, vizet ábrázoló kép, akvárium) nem használhatsz. Nem tudom, hogy jelenleg milyen tárgyak vesznek itt körül, milyen színeket ,anyagokat, formákat használtál eddig. Látatlanban nagyon nehéz korrekt javaslatokkal élni.
  A padlásfeljáró kérdésére azt tudom válaszolni, hogy attól függ, hogy mekkora helyed van. Lehet például növényt, paravánt, függönyt használni, hogy eltakard a feljáratot, feltéve, ha a hely ezt megengedi.

  Én igazából azt javaslom, hogy jelentkezz a METAMORFÓZIS Online Feng Shui Mesterkurzusra. Itt az alaprajz ismeretében könnyebben tudok neked konkrét megoldásokat javasolni.
  A linken minden információt megtalálsz: https://fengshuis.hu/gazdagodj/

  Szép napot!

  Andi

 37. Kedves Andrea!
  Érdeklődnék,hogy a Gazdagodj,online tanfolyam elérhető-e?
  Válaszát köszönöm.
  Üdvözlettel
  Hetti

 38. kedves Andrea!
  Egy régi parasztházba élek, a veranda egy kiugró rész, amely a lakás dél részén van.
  Igy a DK rész( gazdagság )és a DNY ( házasság )rész hiányos, ezért nem is működik jól,
  Mit tegyek hogy ezt a hiányos részt pótoljam.??
  Itt csak egy kiskert rész van a veranda egyik DK( ) és másik ( DNY) oldalán.
  Most a kiskert ezen részét kell úgy kialakitanom, hogy ez a két terület,ami hiányos pótoljam, milyen virágokat tegyek erre a két oldalra, hogy megváltozzon az energia áramlása pozitiv irányba.??,
  A munka területe is igen elakadt most sincs munkám, vagy ha van akkor is csak kis ideig , mert vagy felszámolják a céget vagy leépités van, és nekem el kell jönni.
  Kérlek segits mivel erősithetem a karrier területét ami a hálószobámra esik???
  várom válaszod!
  Üdv. Tündi

 39. Kedves Andrea!
  A konyhából van egy padfeljáró, áttenni nem tudom máshová, ezért valami megoldás kell, hogy nem távozzon a padfeljárón el a csi,
  A konyhai ajtón járunk be az udvarról( ez egy régi parasztház) ahogy benyitok az ajtón , már ott is van a konyhába a a padfeljáró,,
  Mit tegyek , hogy ne távozzon az energia el ezen a padfeljárón??
  Gyors és hatásos megoldás kellene.
  Kérlek segits!!
  Üdvözlet: Tündi

 40. Kedves Anna!

  Nem ez nem így van, a józan paraszti ész mindennél előrébb való. Az üvegpoharakat nyilván nem, de a fűszertartók esetében nem ördögtől való más anyagból választani, mint az üveg.
  Minél kevesebb olyan dolgot érdemes használni – persze figyelembe véve, hogy a konyha mely életterületen helyezkedik el, van e itt többlet, hiány, vagy egyéb energetikai probléma -, ami a kedvezőtlen hatásokat mutatja.

  Szép napot!

  Andi

 41. Kedves Attila!

  Nem tudom, hogy melyik írásomra reagáltál, így sajnos nem tudok válaszolni a kérdésedre.

  Szép napot!

  Andi

 42. Kedves Andrea!

  A konyhában levő tűz-víz ellentétről olvastam a cikkedet – elgondolkodtam, hogy ezek szerint az üveg pohár kerülendő minden konyhában? Miből javasolt vizet inni? Fém poharakra érdemes lenne lecserélni az üveg poharakat?
  Elég nagy kihívás ez, mert sok fűszert, meg hasonlót is üvegben tárolok, amit ezek szerint szintén érdemes kiselejtezni?

  Köszönöm szépen: Anna

 43. Kedves Adi! Bocsánat de nem értem a vázlatot magyrázatot! Amit felvázoltál kínai orvoslás alapelméletből az öt elem táblázat ciklus működése ami a yin és yang e két szabályrendszer egymástól el nem választható! 2 folyamata és 4 müködése: 1 egészséges. Tápkálo-fékezö mehanizmus mindig eggyütt léteznek az utána következöt táplálja és a 2 utánalévöt fékezi fekete és piros nyíl! 2 rendellenes folyamat túlfékezés és ellenuralom! Ez így nem helyes nem jól vázoltad nincs értelme, ennek az ábrának a helyes értelmezése és magyarázatához, az életbeni használatához tudni kell a Kínai orvoslást és gondolkodást! Akkor ez most hogy van?!

 44. Kedves Gabi!

  A METAMORFÓZIS Online Feng Shui Mesterkurzus október elején fog indulni. Ez évente csak egyszer van.
  A személyes tanácsadás az bármikor elérhető, időpontot kell egyeztetnünk. Ez működik online is. Itt az oldalon a „Tudásanyagaink” illetve a „Személyes tanácsadás” menüpontok alatt találsz bővebb információt a képzésekről és a személyes tanácsadás mikéntjéről.
  Bármelyiken szeretettel látlak. 🙂

  Szép napot!

  Andi

 45. Kedves Andrea!
  Szeretném megtudni, hogy mikor lesz/kezd a Metamorfózis online kurzus? Nagy dilemmában vagyok, hogy arra jelentkezzek (először) vagy egy személyes-helyszíni tanácsadást kérjek Tőled! Köszönöm Gabi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az EU-s jogszabályoknak megfelelően az oldal használ "sütiket" (cookie). Kérlek engedélyezd, vagy zárd be az oldalt. További információk

A "sütek" (cookie) teljesen veszélytelen kis fájlok, amit azért helyez el a webhely a gépeden, hogy eredményesebben tudd a böngésződet használni. A sütik használatát le tudod tiltani a böngészőben. ha ezt nem teszed, vagy az "Engedélyezem" gombra kattintasz, azzal megengeded a sütik használatát. Az adatkezelés tájékoztatót, az alábbi linken találod: https://www.fengshuis.hu/wp-content/uploads/2016/07/Adatkezelési-tájékoztató.pdf

Bezárom