Feng Shui – Mit tehetsz félelem helyett koronavírus idején?

Praktikus Feng Shui tanácsok koronavírus idején.

A koronavírus miatt a félelem mindannyiunkban ott van, ezzel kár is vitatkozni.

Élek a gyanúperrel, hogy azok a mondatok, hogy „Nem kell félni!” „Ne aggódj!” kevés lesz, hogy felülemelkedjünk, a szorongásainkon. Igazából nem is lehet, hiszen nem látjuk teljesen át ezt a jelen helyzetet, nem látjuk a járvány lecsengésének mikéntjét, nem látjuk azokat a gazdasági kihívásokat, amiket majd a koronavírus miatt elszenvedhetünk. És ez érthető módon nyugtalanít mindannyiunkat. De azt gondolom, hogy igen nagy hiba, ha engedjük, hogy a pánik elhatalmasodjon rajtunk. A rettegés beszűkíti a tudatunkat, ami a tisztánlátásunkban még inkább akadályoz, ami oda vezet, hogy rossz döntéseket hozunk. Ezt pedig nem engedhetjük meg magunknak.

Éppen ezért a feng shui tudományából merítve, gyakorlati tanácsokat mutatok ahhoz, hogy a fókuszunkat a páni félelemről a józan ész irányába tudjuk terelni, még akkor is, ha felütötte a fejét ez a fránya koronavírus. 

A pozitív gondolkodás számomra nem azt jelenti, hogy le-, illetve megtagadjuk a problémát. Most helyzet van, a leghelyesebb, ha betartjuk azokat a szabályokat, amik a napokban születtek, és nem korlátként, hanem lehetőségként tekintünk ezekre. A legbiztonságosabb környezet jelen helyzetben az otthonunk. Hurrá!

Soha vissza nem térő alkalom arra, hogy végre – a feng shui segítségével – ráncba szedjük a lakásunkat, úgy istenigazából!

Legjobb időpont a lomtalanítás, takarítás, és térharmonizálás elvégzésére. Ráadásul a tavasz kezdete, a megújulás, újraéledés időszaka. Mikor, ha nem most, ki, ha nem te! 

A lomtalanításhoz pénz sem kell, csak némi energiabefektetés, egy kis munka, no meg idő, de ugye ebből most lesz rengeteg.  

Hogyan kezdj hozzá, milyen tanácsai vannak a feng shui tudományának? 

 1. Kapcsolj be egy pörgős latin zenét. Ez segít, hogy a kedvetlenséged elmúljon, felpörgeti pozitív irányba a lelkiállapotodat, így nagyobb kedved lesz ehhez a „nemszeretem” munkához.
 2. Válaszd ki a lakásod legkisebb alapterületű helyiségét. Ez kinek mi. WC, kamra, mosókonyha, fürdő stb. Itt kezdd meg a munkát. Föntről lefelé, balról jobbra haladj. A legmagasabban lévő polc, bal oldalon legyen az első, amit átválogatsz. Haladj lépésről lépésre. Egyszerre egy helyiséget csinálj meg, ne rohangálj ide-oda, mint pók a falon. Ez nehezíti a munkádat.
 3. Minden tárgyat, eszközt vizsgálj át alaposan. Lejárati idő, működőképesség, javíthatóság, felhasználhatóság, szükségesség. Ezek legyenek a szempontok. Ami törött, repedt, csorba, elszáradt, javíthatatlan, használhatatlan dobd ki. A szükségteleneket ajándékozd el, add el, de ne tartogasd. Azokat a dolgaidat se tartsd meg, amik rossz emlékeket ébresztenek benned.
 4. 4. Ha okos vagy, összekötöd a lomtalanítást a nagytakarítással. Pókhálózd le a falakat, hiszen most üresek a polcok. Mosd le a csempét, bútorokat. Sikáld fényesre az ablakot, ne felejtsd el, hogy szimbolikusan az ablak a tisztánlátást is jelképezi egyben, ami – ahogy már utaltam rá -ebben az időszakban különösen nagy jelentőséggel bír.  
 5. Ne kapkodj! Ráérősen, dúdolászva, ugyanakkor haladósan és elszántan dolgozz. Ne hagyj ki egy helyiséget sem. Jó ötlet, ha bevonod a családodat is ebbe a folyamatba, már ha van hozzá kedvük, együtt azért könnyebb.
 6. Ha túljutottál a lakáson kész vagy minden helyiség lomtalanításával, kitakarítottál, végezz el egy térharmonizálási rítust. lehet ez reiki energia, prána nadi, bármilyen tértisztítási metodika megfelel hited szerint. Ha nem tudsz ilyet, akkor az is elegendő, ha füstölővel, gyertyával, az órajárásával ellentétes irányban az összes helyiséget végig járod a falak mentén, arra gondolva, hogy a tér energiája megtisztul.

Így tudsz legjobban kapcsolódni a Térhez, ami segít két lábon állni a földön. Kapaszkodni az anyagba, ami a racionalitás talaján tart. Így tudsz segíteni magadon és a családodon, hogy ne üljetek fel a pánikhangulat őrjítő gyorsvonatára, ami ki tudja milyen illuzórikus, a realitástól távoli vízió felé vinne. A nyugalom, ma, holnap, holnapután nagy kincs, és az is marad. Legalább ezzel az energiabefektetéssel építhetsz magadnak egy igazán biztonságos, energiával teli, átlátható környeztet, ami nem utolsó sorban túljuttat a félelmeiden. Béke és harmónia költözhet így az otthonodba.  

És igen, ami rajtunk múlik, azt meg kell tennünk, az a mi felelősségünk. Ez a munka abban is segít, hogy távol maradsz a közösségi média őrjítő feszültségétől, és végre a saját jólétedért dolgozhatsz. Nem azt mondom, hogy ne tájékozódj, de ne tájékozódj állandóan. Rossz hírekből napi egyszer is elég.  

Ahhoz, hogy a diszharmóniából kikecmeregjünk, a figyelmünket a harmónia megteremtésére kell irányítani. A lomtalanítás, takarítás, térharmonizálás mesterhármasa ezt az állapotot hivatott megteremteni. Sajnos, ez nélküled nem megy, úgyhogy vágj bele még ma! 

Ha kérdésed van, itt vagyok! Kérdezz a poszt alatt bátran! 

 Ha pedig szeretnél egy minikurzuson teljes képet kapni a lomtalanítás, takarítás, térharmonizálás mesterhármasa, minta feng shui alapja, javaslom neked a Mágikus Lomtalanítás minitréning elvégzését. A részletekért kattints IDE!

 

Tetszett amit olvastál? Kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm! 🙂 Keress a többi közösségi médiában is, itt is találsz értékes tartalmakat:

Ez is tetszeni fog

Az oldalt szerkeszti: Skultéty Andrea

6 Comments

 1. Kedves Eszter!

  Sajnálom, őszintén. De próbáljuk meg ezt a helyzetet némiképp pozitívan is látni.
  Lehet, hogy rövidebbek lesznek az órák, egyszerre több tananyag leadható a gyerekeknek. Nem kell időt tölteni fegyelmezéssel, felesleges szólongatással. A gyerekek tovább aludhatnak, nem kell több tízkilós iskolatáskát cipelniük. A pedagógusok némi tehertől megszabadulnak, és igen, bizonyos szempontból több hárul rájuk. A gyerekeknek nem kell egész nap a gép előtt ülniük. Aki vidéki, mehet délután az udvarra játszani, kertészkedni, labdázni, fára mászni. Ezt bízzuk a szülőkre. Sajnos el kell fogadnunk, hogy digitális korban élünk, ami való igaz, tartogat veszélyeket, ahogy a kés is. Én abban látom a megoldást, hogy a gyerekeknek megtanítjuk JÓL használni ezeket az eszközöket. Ez pedig a mi felelősségünk. Szülőknek, pedagógusoknak, nagyszülőknek. A tiltást nem tartom jónak, a farkas kiáltást sem, mert az félelemet szül, ami gátja a racionális gondolkodásnak, és rossz döntéseket eredményez.
  Ez a helyzet bizonyos szempontból mindannyiunknak kihívás, és próba is egyben.
  Én azt tartom követendőnek, ha nem a rosszra fókuszálunk, hanem megpróbáljuk kihozni belőle a legtöbbet, amit csak tudunk. Ez mindannyiunk felelőssége, és közös érdeke. Talán abból a szempontból is, hogy mennyire vagyunk képesek a figyelmünket a problémákról a megoldás felé irányítani.
  Feladat van, mindenkinek! Fegyelmezettségre, tisztánlátásra, kitartásra van szükség. Nézetem szerint soha – de most egyáltalán nem – sem opció a problémán pörögni, és érveket sorakoztatni a mellett, hogy mi miért nem jó, mit miért nem lehet megoldani. Ez energiagyilkos, és nem visz a megoldás felé. A helyes hozzáállás minden élethelyzetben, ha a megoldást keressük. Ha azokon a kérdéseken pörgetjük a gondolatainkat, hogy hogyan lehet jobb, hogyan lehet mégis megoldani, milyen alternatíva jöhet szóba, hogyan lássam másként.
  Ez a nehezebb, mert ez energiabefektetést, stratégiai gondolkodást igényel. Az anyag univerzuma az entrópia törvénye miatt a káoszt, a zűrzavart, a negatív gondolkodást támogatja. A feng shui tudománya ezért nehéz sokaknak, mert az entrópia ellen dolgozunk.
  Én sok erőt, kitartást, jó egészséget kívánok neked! És talán, ha a fókuszt eltolod abba az irányba, hogy azt keresed hogyan lehet ez jobb, talán könnyebb lesz ebben a nehéz időkben. Szívből kívánom, hogy így legyen!

  Szép napot!
  Andi

 2. Kedves Éva!

  Nagyon szívesen! Köszönöm, hogy elolvastad!
  Nem, a lomtalanításon, takarításon a teljes lakásnak át kell esnie.
  Nem baj, ha több nap, ahogy írtam is fentebb, lassan, dudolászva 😀
  Egy kis por, nem gond, de azt is lehet, hogy a térharmonizálás előtt még áttörlöd a bútorokat, felporszívózol, felmosol, és másnap csinálod a szertartást. Én ezt rád bízom. 🙂

  Szép napot!

  Andi

 3. Kedves Andi!
  Sajnos menekülnék a munkámtól,arra vágyom,hogy a lakást rendezzem-a munka mellett nem megy.A koronavírus azt hittem,lehetőséget ad otthon maradni.Igen,már most se mehetek be az iskolába,de digitális anyagokat kell tanulmányoznom,kütyüzést tanulni,s személyre szóló anyagot kiötölni,az eljuttatás mikéntjét kitalálni,majd be kell engedni a lakásomba a gyerekeket-(azt kell nézzék,felvételről),rengeteg szervezést és pluszmunkát jelent ez.Elvonulni akarnék,mert erről kéne,hogy szó legyen-és ehelyett kapcsolat,kapcsolat,kapcsolat,kapcsolat: minden erről szól!Tanulás,macera,kinlódás,egy bemutatóterem létrehozása,vagy egy fél szoba átalakïtása,és egy olyan eszközre való rákényszerítettség,ami zombivá tette az embereket.Most a kisiskolások zombisítása veszi kezdetét.Így lesz nekünk „időnk”,tanároknak.Más meg dolgozhat otthonról,gyerekkel a nyakában,megint más meg felköti magát,mert oda a munkája.Na,ők érnének rá.Aki meg betegen van,az azzal foglalkozik.
  Mondom,én örültem,hogy lesz időm,minden pénzem felhalmozásra költöttem.És még főzni sincs-és nem lesz időm.
  De a legdurvább: a lakás nem fogadóképes,és be kell engedni digitálisan a gyerekeket,szülőket…Nem fura,hogy mennyire forszírozták ezt,hogy digitálisan képzettek legyünk, és most „szükség”is lett rá…noha az érzékszerveinket kellene művelni,használni,azért vagyunk itt testben ezen a bolygón.
  Valakiknek ez nagyon fontos,hogy a neten zajlódjon minden életfunkciónk,hazugság arra hivatkozni,hogy környezetkímélőbb,mint papíralapon intézni a dolgokat,ugyanis sokkal szennyezőbb a számítógépezezés,bárki utánanézhet.
  Nincs tehát már igény,- vagyis nem kívánatos,hogy legyen- a TÉRRE.Ülj a képernyő elé,és ültetsd oda a kölyköket is.Az legyen élet helyett.

 4. Először is köszönöm a jó tanácsokat, azt szeretném kérdezni, ha valaki idős, és nem tudja az egész lakást egyszerre kitakarítani, attól még megcsinálhatja a térharmonizálást ha mindennel végzett? Mert ugye az lehet több nap is, és lehet mire az ember a végére ér, addigra az a rész amivel kezdte, már lehet picit poros, előre is köszönöm a válaszát.

 5. Köszönöm szépen.Hasznos megnyugtató segitséget.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az EU-s jogszabályoknak megfelelően az oldal használ "sütiket" (cookie). Kérlek engedélyezd, vagy zárd be az oldalt. További információk

A "sütek" (cookie) teljesen veszélytelen kis fájlok, amit azért helyez el a webhely a gépeden, hogy eredményesebben tudd a böngésződet használni. A sütik használatát le tudod tiltani a böngészőben. ha ezt nem teszed, vagy az "Engedélyezem" gombra kattintasz, azzal megengeded a sütik használatát. Az adatkezelés tájékoztatót, az alábbi linken találod: https://www.fengshuis.hu/wp-content/uploads/2016/07/Adatkezelési-tájékoztató.pdf

Bezárom