Feng Shui – Hogyan használd szakszerűen a teknős és elefánt szimbólumot a Feng Shui szerint?

Feng Shui szimbólum

Szerinted melyik a két legnépszerűbb, egyben legtöbb félreértésre okot adó feng shui szimbólum?

Igen, igen jól gondolod! Az egyik az elefánt, a másik a teknős.

Először nézzük, hogy e két figura milyen energetikai üzeneteket hordoznak a számodra.

A teknős energetikailag elsősorban a hosszú és egészséges élet, a stabil és folyamatos munka, ez által a biztos anyagi háttér jelképe.

Az elefánt a boldogság, az erő, a szerencse, a bölcsesség és az éles eszűség „cégére”.

Tudnod kell azt is, hogy akkor „működnek” hatékonyan, ha ajándékba kapod őket.

Az élet csak akkor ajándékoz meg velük, ha kifejlesztetted magadban azokat az erényeket, képességeket, melyek szükségesek az aktuális céljaid eléréséhez, és már csak egy pici plusz hiányzik a vágyaid beteljesedéshez.

Ha te magad vásárolod meg ezeket a szimbólumokat, az azt mutatja, hogy a tudás, a kvalitás hiányzik belőled, de ennek ellenére próbálsz kikényszeríteni az élettől olyan dolgokat, amikre nem vagy felkészülve, nem vagy elég érett.

 

Sokszor látok csorba, repedt, sérült elefántot vagy teknőst egy-egy személyes tanácsadás alkalmával. Ezeket a tárgyakat nem javaslom, hogy megtartsd.

Dobd ki őket bátran! Ők egy másik cél másik vágy, egy régebbi erény régebbi képesség szimbólumai.

A szépséghibás elefánt és teknős azt mutatja, hogy kétségtelen, hogy az életedbe megérkezik az áhított dolog, de pár napon belül azt fogod érezni, hogy bár csak ne itt lenne, mert olyan kidobni való és selejtes, mint az a feng shui elefánt, vagy teknős, aminek törött a lába, ragasztott az ormánya.  

Én azt javaslom, hogy várd meg míg ezek a feng shui szimbólumok bekopogtatnak az ajtódon. Addig is készülj fel a fogadásukra. Fejleszd magad, tanulj meg gondolkodni, ne kövesd a feng shui bullshit tanácsait, hozz olyan döntéseket, amelyek a javadat szolgálják. Például tanulj, válj bölcsebbé, okosodj! 

Erre vannak is ötleteim! Ha valódi, működő Feng Shuit szeretnél tanulni, ha a szándékod az, hogy jobb életet teremts magadnak, és hajlandó is vagy ezért tenni, akkor a Feng Shui Kurzusaim érdekelni fognak téged. A linkre kattintva megnézheted, hogy miből tudsz válogatni. Kattints ide>>>  TUDÁSANYAGOK

Tetszett amit olvastál? Kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm! 🙂 Keress a többi közösségi médiában is, itt is találsz értékes tartalmakat:

Ez is tetszeni fog

Az oldalt szerkeszti: Skultéty Andrea

66 Comments

 1. Kedves Andi,

  A férjemnek ajándékozhatok elefántot? Vajon ha tőlem kapja lesz olyan hatékonyságú az ő életében is? Köszönöm szépen!

 2. Kedves Bea!

  A választ, illetve a személyes tanácsadásról a tájékoztatást elküldtem Neked privát e-mailben!

  Szép napot!

  Andi

 3. Kedves Andi!
  Köszönöm válaszod!Egyszerübbnek tűnik a te elméleted,Így megrendeltem az Életerő alprajzot,de érdekelne a személyes tanácsadás is,ha tudnál nekem valami közelebbit mondani,hogy hogy és hol zajlik a tanácsadás,és persze az is fontos,hogy mennyibe kerül, megköszönném! További szép napot! Bea

 4. Kedves Andi!
  Azt olvastam egy másik Fengshui oldalon ,hogy a 2013-as év a váratlan(nem olyan kedvező)események éve.A Pi Yao és az Égi őrzök segítségével lehet orvosolni.Szimpatikusak az írásaid és kíváncsi lennék a véleményedre.Érdemes ezzel foglalkozni?üdv. bea

 5. Kedves Andi, nagyon szépen köszönöm a gyors, segítőkész választ!
  További minden szépet és jót kívánok!:)

 6. Kedves Nóci!

  Nyilván, hogy ebben az esetben semmiféle szimbólumot nem célszerű egyik helyre sem elhelyezni, De az életterülethez passzoló színeket, anyagokat, formákat itt is lehet használni.

  Az Alkotókészség, gyerek zónán nem csak narancssárga használható, hanem egyéb Föld elemhez tartozó, illetve a Fém elemhez tartozó színeket is, már, ha nincs többlet ezen a zónán.

  A lakás középpontja, tulajdonképpen a lakás szíve. Ami itt történik, ami itt található az kihat minden ott élő életére, illetve meghatározza a sorsukat. Itt „találkozik” az összes életterület.

  Szép napot!

  Andi

 7. Kedves Zsófi!

  És ez melyik életterület. Nem mindegy, hogy a Karriered, a Szerelmi életed, vagy vagyonoddal kapcsolatos az üzenet.

  Szép napot!

  Andi

 8. Kedves Andrea!
  A segítőkész emberek (akikre nagy szükségem lenne) rész nálam a spejzben és a wc-ben vannak. Mit tehetnék? Ja és az alkotókészség narancssárga szine milyennel helyettesíthető és a központi rész mire való, mert nekem ajtó és konyhai mosogató helyére jut?
  Kérem szíves segítését – Köszönettel!:)

 9. Kedves Andi!
  Mindez a bejárati ajtóval szembe a folyosón történt.

  Köszönet a válaszért!

  Zsófi

 10. Kedves Andrea!
  A polcon a virágról a száraz leveleket szedtem le amikor az elefánt leeset, 2 lába letört.
  Porcelán,szürke,gyöngyös,és az ajtófele volt ormányával a elefántom.
  Az ismerősöm elefántjai párban voltak és barna színűek amit tőlem kapott.
  Ezek is eltörtek neki.
  Előbb az övé majd az enyém tört el.
  Ez mit jelent?
  Várom válaszod ZSÓFI

 11. Kedves Zsófi!

  Ezt így, ennyi információból lehetetlen pontosan megmondani. Tudni kellene, hogy mit csináltál, mire gondoltál éppen amikor a baleset történt, az elefánt hogyan nézett ki (szín, anyag, helyzet stb.).

  Szép napot!

  Andi

 12. Kedves Andrea egy olyan kérdésem lenne hogy az egyik ismerösömtől kapott elefántot eltörtem ez mit jelenthet.De az ismerösömnek az elefántja is eltörött nemsokkal az én elefánt törésem előtt,amit éntőlem kapott EZ MIT JELENTHET ? várom válaszát zsófi

 13. Mondjuk én annyira nem fektetek hangúlyt a külső szimbólumokra, legyen az akármi, teknős, delfin, spirál stb.. hanem inkább a belső világ az, amit figyelek, a változások, mit miért teszünk, mit miért gondolunk és ehhez hasonlók.
  De, az utóbbi hónapban mégis megfogott 2 szimbólum, mely a lelki fejlődéshez kötődik, vagyis jól szimbolizálja az illúziót, valamint az előrehaladást: a kör és a spirál.
  http://gobemeditacio.blogspot.ro/2013/01/bulizva-tekergozve-kifele.html
  lehet semmi újdonságot nem szolgál, de ha mégis… 🙂

 14. Kedves Ani!

  Megvalósultak a kívánságok? Az elefánt anyaga, színe alapján a megfelelő életterületre került? Az életterülethez kapcsolódó célok lettek a papírlapra felírva? Volt előtte lomtalanítás és tértisztítás?

  Szép napot!

  Andi

 15. Üdv tavaly februárban tettem kívánságlistát az ajándékba kapott porcelán elefántom ormányához.
  Mikor vegyek ki onnan?Vagy meddig maradjon benne?

 16. Kedves Adrienn!

  A teknős milyen anyagból készült? Milyen színű? Milyen célból használnád, melyik életterületen?
  A teknős energetikailag elsősorban a hosszú és egészséges élet, a stabil és folyamatos munka, ez által a biztos anyagi háttér jelképe.

  Szép napot!

  Andi

 17. Kedves Andrea!

  Most kaptam egy teknőst de nem tudom hova kéne rakni.
  Hol lenne a legjobb helyen a lakásban?

  Köszönettel:
  Adrienn

 18. Kedves János!

  Az elefánt szimbólum több életterületre is elhelyezhető, azt hogy hová tedd, az anyaguk, a színük, és az aktuális céljaid határozzák meg.
  Ha szemben állsz vele, akkor balról jobbra haladjon, és lehetőleg ne masírozzon ki a főbejáraton. 🙂

  Szép napot!

  Andi

 19. Kedves Andrea!
  Azt szeretném megtudni, hogy az elefántokat, hogyan kell elhelyezni, van 7 elefántom van köztük porcelán és fa felfelé álló ormányos és visszahajló.

  Segítségedet előre is köszönöm.

  János

 20. Kedves Házsé!

  Milyen lovacskát, és milyen elefántot? Milyen anyagból van? Milyen a színe? Milyen célból szeretnéd őket bárhová is tenni?

  A ló figura elsősorban nőknek ajánlott párvonzó szimbólum, még a férfiaknak induló üzletnél hoz sikereket.
  Az elefánt szerencse, boldogság, erő és éleselméjűség jelképe.

  Szép napot!

  Andi

 21. Feng Shui szerint hová helyezzem el a lakásomban az elefántot és a lovacskákat….és mi a jelentésük pontosan?

  Hálás köszönet a válaszért!
  Üdv: Házsé

 22. Kedves Ágnes!

  Attól függ, hogy milyen színben, anyagban pompáznak az elefántok, a hely attól függ.
  Fő szempont, hogy az írásunknak megfelelően balról jobbra haladjanak, ha szemben állunk velük.

  Milyen életterület a gyerekek szobája? Mit tervezel vásárolni?

  Szép napot!

  Andi

 23. Kaptam szülinapomra egy 4 elefántból álló fali dísz, amibe rögtön beleszerettem. Szeretném megkérdezni, hogy hova helyezzem el- én úgy hallottam, hogy mindenféleképpen úgy kell elhelyezni az ajtón vagy az ablakon nézzenek ki. Jó az infóim? Még lenne egy kérdésem: gyerekek szóbájába is szeretnék valamit karácsonyra venni. Mit ajánlana és azt , hogy kell elhelyezni? Nagyon szépen köszönöm válaszát.
  Szép napot kívánok !
  Üdv Ágnes

 24. Kedves Irén!

  Bár a jáde kő alapvetően a Fa elemű zónák aktivátora (Család, egészség, Gazdagság, siker), ha az eredmények megfelelőek, akkor használd úgy, ahogy eddig.

  Szép napot!

  Andi

 25. Egy évvel ezelőtt kaptam ajándékba egy jáde elefántot. Nagyon szeretem, gyakran fogom a kezemben és sűrűn viszem magammal a zsebemben. Amikor leteszem, akkor általában az ágyam mellett van egy kristályokkal teli polcon. Az ágyam a lakás „szerelem” területén van. Ennek ellenére – eddig még bele sem gondoltam -, de anyagi ügyeim mostanában rendeződni látszanak. 3 napja pedig újabb ajándék képpen egy gyönyörű jáde teknős is hozzám került. Nem győzöm csodálni a szépségét! Ugyanúgy „használom”, mint a másik figurát. Jól teszem? Köszönöm a választ, kedves Andrea!

 26. szia! kaptam egy elefántot ajándékba,indiai (olyam) ,de akkor most hogy tegyem, merre áljon, balról jobbra menjem? köszi a segítséget.

 27. Kedves Éva!

  Sajnos a „A TÉVÉ FELETTI POLCRA TETTEM” nagyon kevés információ ahhoz, hogy korrekt választ tudjak adni. A legfontosabb, hogy tudjuk, mely életterületen van. Ez vonatkozik az elefántokra is.

  Erről bővebben itt tudsz tájékozódni: https://www.fengshuis.hu/alaprajz/

  Szép napot!

  Andi

 28. ÉN KAPTAM AJÁNDÉKBA EGY GYÖNYÖRŰ TEKNÖST… AZAZ NEM IS „EGYET” HANEM EGY EGÉSZ TEKNŐSCSALÁDOT. MIVEL EGY NAGYOBB TEKNÖS TETEJÉN VAN EGY KISEBB ÉS AZON MÉG EGY KISEBB. ARANY SZINŰ… GICCSESNEK IS LEHETNE NEVEZNI DE VALAMIÉRT MÉGSEM AZ… MIVEL TÉNYLEG NAGYON ÉDES ÉS VALAHOGY OLYAN POZITÍV. EGY KEDVES BARÁTNŐMTŐL KAPTAM MÁR VAGY MÁSFÉL ÉVE… ÉN A TÉVÉ FELETTI POLCRA TETTEM DE CSAK AZÉRT MIVEL ÚGY HALLOTTAM A BEJÁRATI AJTÓ FELÉ KELL NÉZNIE… HÁT NEM TUDOM… SZERETNÉM TUDNI MI VAN EBBEN… ÉS HOGY IGAZÁBÓL MILYEN HELY LENNE NEKI A MEGFELELŐ??? ÉS HA MÁR KÉRDEZEK AZT IS SZERETNÉM MEGTUDNI HOGY AZ AJÁNDÉKELEFÁNTOKAT HOVA ÉS HOGYAN KELL ELRENDEZNI HOGY POZÍTIVUMOKAT HOZZON. EBBŐL VAN JÓ NÉHÁNY ÉDESANYÁM LAKÁSÁBAN… /KÖSZÖNETTEL 🙂 !!!/

 29. Kedves Kriszti!

  Egyáltalán nem bonyolítod túl, pont ellenkezőleg. 🙂

  Amennyiben a hitrendszereddel összehegyeztethető, akkor célszerű használni. Akkor is a lakás északnyugati részén, a Segítőkész emberek, utazás életterületen.

  Szép napot!

  Andi

 30. Kedves Andi
  Az jutott eszembe,egy nagy Buddha kép valyon szerencsés e az egészség sarokba?(nalunk ott van) .Most olcastam.hogy Goutama S Buddha gombamérgezésbenhalt meg.Vagy szerinted mártúlbonyolitom?

 31. Kedves Zsolt!

  Olyan szempontból nem szerencsés főleg, hogy ők éjszaka nyüzsögnek, így zavarják a fiadat a nyugodt, pihentető alvásban.

  Szép napot!

  Andi

 32. én vásároltam 4 ékszerteknőst a fiamnak és a szobájában tartja őket.nem szerencsés?ugyanott egy zöld leguánja is van.Köszi,Zsolt

 33. Kedves Huncut!

  Ugyanazok az elvek vonatkoznak az élő tekikre is, mint szobrokra, annyi kivétellel, hogy őket hálóba, konyhába,fürdőbe (WC) gyerekszobába nem szerencsés elhelyezni.

  Legyen szép napod!

 34. Mi a helyzet az élő tekivel? Ajándékba kaptuk mind a kettőt?

 35. Visszajelzés: Propeller
 36. Szia Andi!
  Nekem van elefánt és teknős is, de én vettem őket. Dobjam ki ezekszerint? 🙂 Köszi!Viki

 37. Nekem teknősöm és elefántom is van, ajándék mindkettő, de valahogy érdekesek…
  Az elefántot egy volt kollégámtól kaptam, akit nagyon szerettem (szeretek?), de amikor szükségem lett volna a támogatására, nem állt mellém. Az elefánt bájos kis jószág, amikor költözgettem, mindig elsőként vittem magammal.
  A teknőshöz azt a használati utasítást adta az ajándékozója, hogy legyen a fürdőszobámban, és illóolajokat cseppentsek a hátára, merthogy illatkerámia. Hasonló a helyzet vele költözéseimkor. 🙂

 38. Igen. 😀 Hamarosan kapsz majd egy gyönyörű jáde teknőst, ami segíteni fog a biztos anyagi fellendülésben. 🙂
  Mit szólsz?

 39. Nekem már sajnos csak volt egy gyönyörű, ajándékba kapott rózsakvarc teknősöm 🙁 Két hete a gyerekeim addig játszottak vele (sajnos a megfelelő helyen nem tudtam elég magasra rakni), hogy leejtették a kőre, és letört a feje. Így sajnos kénytelen voltam megválni tőle 🙁
  Mindenesetre pár hónapnyi gödör után egészen felfelé vivő spirálban vagyok. Lehet, hogy azért törött el, mert már nincs rá szükségem ?

 40. Nekem van mindkettő, ajándékba érkeztek, de semmi különös hatása nem volt sose.

 41. köszi a magyarázatot. így érthető a dolog.
  Csak az az érdekes, hogyha a felfelé álló ormány a jellemző az (egészséges) állatokra, akkor mégis miért van annyi lógó ormányú elefántábrázolás például Indiában. Lehet, hogy ez egy ország „világnézetét” tükrözi?

 42. Azok az elefántok, akik lógatják az orrukat, általában betegek, vagy valamilyen veszteség érte őket, vagy éppen a halálukra készülnek.
  Azért javasolja a feng shui a felfelé álló ormányú elefántot, mert az sokkal inkább a boldogság és az öröm kifejezése részükről. 😀

 43. teknőssel eddig még nem ajándékozott meg az élet. Elefántot még fiatal lány koromban kaptam egyszer édesapámtól, mindjárt egy egész csordát. Lehet, hogy azoknak a hatása tart még most is?
  Valahol olvastam, hogy csak a felfelé álló ormányú elefánt „hatásos”. Neked erről mi a véleményed?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az EU-s jogszabályoknak megfelelően az oldal használ "sütiket" (cookie). Kérlek engedélyezd, vagy zárd be az oldalt. További információk

A "sütek" (cookie) teljesen veszélytelen kis fájlok, amit azért helyez el a webhely a gépeden, hogy eredményesebben tudd a böngésződet használni. A sütik használatát le tudod tiltani a böngészőben. ha ezt nem teszed, vagy az "Engedélyezem" gombra kattintasz, azzal megengeded a sütik használatát. Az adatkezelés tájékoztatót, az alábbi linken találod: https://www.fengshuis.hu/wp-content/uploads/2016/07/Adatkezelési-tájékoztató.pdf

Bezárom