Feng Shui színek

Hogyan hatnak a színek az otthonodban feng shui szempontok szerint?

Hurrá! Visszafordíthatatlanul kitört a nyár! Van, akinek megkezdődött a nyaralás, van, aki csak egy-két napra tűnik el pihenni, van, aki mostanra időzítette a festést, lakásfelújítást.

Ha az utóbbi csoporthoz tartozol költséges buliba kezdtél, ráadásul csomó problémával, és fejtöréssel is szembe kell nézned. Vesződhetsz a „szakikkal”, nem készül el időre a vakolás, a burkolóanyag egy fél négyzetméterrel kevesebb lett. Vita a pároddal, egyikőtök hibáztatja a másikat, ráadásul a falak színében sem tudtok megegyezni. Ismerős?

Megoldás? FENG SHUI! 🙂

Ha rendszeresen olvasod a blogomat, gondolom nem meglepő a számodra, ha most is a kínai öt elem tanát veszem elő, ami a Feng Shui filozófiájának alapja. A Feng Shui rendszerében emlegetett kilenc életterület besorolható a kínai öt elem tana szerinti egy-egy elemhez. Ez azért nagyon fontos, mert ha megnézed a kilenc életterületet, láthatod, hogy az életedben nincs olyan esemény, amelyik ne kapcsolódna szorosan valamelyik életterülethez. Ezért van az, hogy egy rutinos Feng Shui szakértőt nem lehet megvezetni, nyitott könyv az életed, ha látja a lakásod. Olvas a körülötted lévő tárgyakból, anyagokból, formákból és színekből. Ebből következtet a problémáidra, és segít olyan változtatásokat megtervezni, ami segít ezek felszámolásában.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy a megfelelő életterületen – többek között – az életterülethez passzoló szín kerüljön a falra. Az én felfogásomban ezek az elsődleges „aktivátorok” az egyes zónákon.

Ha ismered az életterületeid elhelyezkedését a lakáson belül, tudod hol a gazdagság, és a szerelem sarok, nem kell agyongondolkodni magad, hogy milyen színeket válassz, hiszen ezzel a tudással felvértezve tudod, hogy akkor teszel magaddal a legjobbat, ha a gazdagság zónát zöldre, a szerelem sarkot pedig rózsaszínre pingálod. Ugye milyen egyszerű …?

Ne ráncold a homlokod, mert tényleg nem ilyen egyszerű. Egyszerű annak, aki érti a kínai öt elem tanának a működését, rendszerét. Mind a tápláló, a romboló, a fékező és a gátló ciklusokat. Tud alaprajzot kiértékelni, ismeri azokat az összefüggéseket, és szabályokat, amik elengedhetetlenek ahhoz, hogy helyes következtetésekre jusson a lakáson belüli hiányok, többletek és ép zónákat illetően, így nagy valószínűséggel képes helyesen meghatározható a kilenc életterület. Mindezen tudás birtokában javaslom csak, a súlyos tízezresek elköltését burkolóanyagokra, festékekre, szőnyegekre és egyéb kiegészítőkre.

Senkit sem szeretnék áltatni. Alaprajzot kiértékelni nem lehet megtanulni könyvekből. Két dolgot tehetsz (már ha szeretnél az életeden könnyíteni, és számodra kedvezően kifesteni). Vagy szakértőt bízol meg az alaprajzod kiértékelésével, vagy te magad megtanulsz alaprajzot kiértékelni, egy szakértőtől.

Ha ismered az összefüggéseket, akkor pofon egyszerű a festés, a lakásfelújítás. Célirányosan vásárolhatsz, nem kell órákig vekengeni, hogy milyen szín hová kerüljön. Így egy csomó időt, és pénzt tudsz megspórolni, ráadásul még a párod is meg fog dicsérni és boldog lesz a költséghatékony felújításod láttán!

Ha ismered a kínai öt elem tanát, tudod, hogy melyik életterület „kihez” tartozik, így ez a kép – melyet az egyik tanítványom Pünkösti Nóra készített – igazi kincs lesz a számodra a színek kiválasztásánál, használd egészséggel!

Feng Shui színek
Az öt elem tanának megfelelő színskála

Ha Te is szeretnél takarékosan, alacsony költségvetéssel lakásfelújításba kezdeni, megtanulni az alaprajzodat kiértékelni, jelentkezz most a METAMORFÓZIS Online FengShui Tanfolyamra!

Ha nincs kedved tanulni, marad a szakértő segítsége. Válassz a személyes tanácsadás vagy az alaprajz kiértékelés közül! 

A legjobb döntés! :)
A legjobb döntés! 🙂

 

 

Tetszett amit olvastál? Kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm! 🙂 Keress a többi közösségi médiában is, itt is találsz értékes tartalmakat:

Ez is tetszeni fog

Az oldalt szerkeszti: Skultéty Andrea

25 Comments

 1. Kedves Kata!
  Az egészségügyi kihívások elsősorban a Család, egészség életterülethez tartoznak.
  Öleléssel!
  Andi

 2. Kedves Kata!
  Alaprajzi kérdések – hogy mi része és mi nem az alaprajznak -látatlanba eldönthetetlenek. Ehhez fotókra, pontos alaprajzra van szükségem, hogy erre korrektül tudjak válaszolni.
  Ilyen esetben érdemes foglalni időpontot az egy órás konzutációra, ahol részletesen át tudjuk beszélni és meg is tudod mutatni a kérdéses területet.
  A linkre kattintva tudsz tájékozódni ennek mikéntjéről: https://skultetyandrea.com/konzultacio/
  Öleléssel!
  Andi

 3. Szia!
  Szeretném megkérdezni,hogy a pajzsmirigy betegség melyik életterülethez kapcsolható a feng shui szerint?
  Köszönöm
  Kata

 4. Szia!
  Köszönöm válaszodat!
  Ismét szeretnék kérdezni.
  A testvérem házát szeretnénk tájolni íránytű szerint ezért fontos lenne,hogy tudjuk a következőt.
  A lépcső fölött van egy előtető, ezt is belevegyem az alaprajzba, vagy nem kell a lépcsővel foglalkozni,mit mond erről a feng shui??
  További szép napot!
  Kata

 5. Kedves Kata!

  Mivel nem ismerem az alaprajzodat, nem látom, hogy az említett részeken van e hiány vagy többlet, ezért pontos választ nem tudok adni a számodra. Lehet, hogy jó, de az is lehet, hogy nem jó. Ezt az alaprajzi sajátosságok ismeretében lehet eldönteni.
  Alaparajz kiértékelésre természetesen van mód és lehetősége, erről itt tudsz meg többet: https://www.fengshuiwebshop.hu/spd/133053/ELETERO-Alapjaz
  Szép napot!
  Andi

 6. Szia!

  Van egy 2,5 méteres falrészem szintén egy kis nappaliban,fele Észak fele északkelet,ezen a falon milyen színt használjak ami midkét égtájnak megfelelne?

  Milyen képet tehetek ki erre a falra ami mindkét égtájnak megfelelne( É és Ék)??
  Kata

 7. Szia!

  Kelet, délkekleten van egy kis nappali,itt most fehér a lambéria,jó ez a szín itt vagy tegyek rá faszínű öntapadós tapétát( erre gondoltam).
  Kata

 8. Kedves Gabino!

  Nagyon szívesen!

  Az számít, hogy hogyan néz ki hús-vér formájában, amikor a kezeid között van. Bronz, vagy barna. A fehér, és a bronz számára nem kedvező. Őt a Tűz és a Föld elem színvilága táplálja. Célszerű lenne ezek közül választani.

  Andi

 9. Szia Andrea!

  Köszönöm szépen a gyors választ! Van egy bizonyos kerékpár, aminek hivatalosan bronz/fehér színösszeállítása van (kb. 70/30 arányban), de a bronz bizonyos képeken barnának néz ki. Jó lehet ez a kombináció a feleségemnek is? Ő ugye 8-as, én pedig 7-es vagyok. Köszönöm válaszod előre is!

  Üdv: Gábor

 10. Kedves Gabinó!

  Az autó esetében színben a Föld elem színei közül választanék (barna, narancs, citrom, terrakotta)

  Kerékpár esetén neked kiváló a fehér bronz színkombináció, lévén mindkettő Fém elem színvilágából valók, a nejed esetében a pink ok, de a fekete az víz elemű szín, így az őt gyengíti. A gépkocsinál felsorolt színek kombinációja jobb választás lenne.

  Andi

 11. Kedves Gábor!

  A kínai öt elem tanát figyelembe véve, nincs olyan szín, ami az összes életterületnek kedvezne.

  A fehér konkrétan a Fém elem színvilágához tartozik.

  Andi

 12. Kedves Andrea!

  Autót és kerékpárt is szeretnénk venni a feleségemmel. Az Ő gua-száma 8, az enyém 7. Milyen színű autót érdemes vennünk, ha az Ő nevére vesszük az autót, de mivel Ő régóta nem vezetett, eleinte én vezetném gyakrabban. Érdemes figyelnünk a belső színekre is? Kerékpárral kapcsolatban én fekete alapon lime, feleségem fekete alapon pink színűvel szimpatizál, de tetszenek nekünk a fehérek is (bronzzal). A lényeg, hogy valamennyire hasonlót szeretnénk… Bringával kapcsolatban (is) mi lenne a javaslatod?
  Köszönettel: Gábor

 13. Kedves Andrea,

  Színekkel kapcsolatban is szeretnék tőled tanácsot kérni.
  Mely bútor szín az, amely mindegyik életterületen alkalmazható?
  (plusz az adott életterülethez megfelelő színű kiegészítőkkel, fal színnel).
  Én a fehérre bútor színre gondoltam, de lehet, hogy tévúton járok, és nincs olyan bútor szín, amely egyformán jó több életterületre is.

  Köszönöm szépen válaszod,

  Gábor

 14. Kedves Andrea!

  Az életterület növényeit, szimbólumait természetesen el lehet helyezni itt, az is energatizálólag hat. 🙂

  Éppen ezért online a tanfolyam, hogy akinek pici babája van, mozgássérült, külföldön él, kényelmesen szeretne tanulni, ő se rekesztődjön ki a tanulásból. Ráadásul a tananyag a nap 24 órájában elérhető.

  Szép napot!

  Andi

 15. Köszönöm szépen a választ! Még egy olyan kérdésem lenne ,hogy azért annak utána tudtam keresni ,hogy a ház dél kelet része , (sarka ) a gazdagság, és a színe a zöld ! Azt a sarkot csak festeni lehet zöldre vagy tárgyakkal növénnyel is színesíthetem zöldre???? A választ előre is köszönöm! Ha esetleg van pár alap dolog azt szeretném elsajátítani Időm sajnos nem nagyon van tanfolyamra 1 éves a kislányom!!! Üdv Andi

 16. Kedves Andrea!

  Ehhez – már ha korrekt felosztást szeretnél – szakemberre lesz szükséged. Ez a tudomány valójában nem sajátítható el könyvekből. rengeteg apró részletet, szabályt kell egy lakás életterületekre való felosztásánál figyelembe venni. Ha szeretnél erről a tudományról valódi, mély tudást elsajátítani javaslom a Tengerek Ura Online Feng Shui tanfolyamomon való részvételt.

  A linkre kattintva találod meg a részleteket: https://www.fengshuis.hu/gazdagodj/

  Szép napot!

  Andi

 17. Szia Andrea. Nekem egy olyan kérdésem lenne hol tudok utána nézni annak ,hogy hogy van felosztva a lakás vagy szoba???? Festés szempontjából.Én még csak most ismerkedem ezzel! Köszönöm a választ előre is! Üdv Andrea

 18. Kedves Mónika!

  Ha hiányos, vagy ép zónáról beszélünk, akkor a férjed meglátása teljesen tökéletes. A Gazdagság, siker és a Hír, hírnév zóna legyen zöld, a Szerelem, házasság maradhat bordó. Nem kell közé semmiféle csíkot húzni. Ha nagyon zavar, akkor lehet a fal sarkáig az egyik, majd utána a másik szín, hiszen a Hír, hírnév zónára is jó a bordó.

  Szép napot!

  Andi

 19. Szia Andi.
  Tanácstalan vagyok. Kiszeretném festeni a nappalit,de nekem nagy nappalim van.Most jelenleg sárga nem a világos hanem közép sárga,de mivel tudom hogy a gazdagság az zöld legyen,de ott van a hírnév és bele esik a szerelem sarok ami jelenleg bordó.Férjem azt mondja lehet zöld a fal és bordó maradna a szerelem területén de a hírnév területe az is zöld lenne.mit csináljak vagy legalább egy csíkot húzzak a hírnév területén? Férjem kiakad.Hogy csináljam Andi?
  Szép Napot!
  mónika

 20. Kedves Móni!

  Nagyon szívesen!

  Azért, mert amikor a fejünk felett víz van (kék=víz elem) az egyenlő a fulladásos halállal.

  Szép napot!

  Andi

 21. Szia Andi!
  Köszönöm szépen a választ – bár most felvetődött a kérdés, hogy miért is rossz a kék plafon? 🙂
  Szép napot!
  Móni

 22. Kedves Móni!

  Semmi különösebb oka nincs, egyszerűen praktikus.
  Ha színes a mennyezet, az kisebb lakásoknál összenyomja teret.
  Felesleges ezért erre rágörcsölni. Ráadásul így kisebb az esély, hogy valaki a feje fölé kék plafont fest. 🙂

  Szép napot!

  Andi

 23. Szia Andi!
  Kiváncsivá tett a megfogalmazás, miszerint „célszerű fehéren hagyni”. Ezt kifejtenéd egy kicsit bővebben? Erre azért is kaptam fel a fejem, mert pont azon gondolkodtam a hozzászólások olvasása előtt, hogy vajon a fehér plafonokkal mi a helyzet? – véletlenek márpedig nincsenek…. 🙂

  Előre is köszönöm válaszodat!
  Szép napot!
  Móni

 24. Kedves Andi. A plafon lehet fehér szinü???? Festéskor. Köszönöm.Rózsika

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az EU-s jogszabályoknak megfelelően az oldal használ "sütiket" (cookie). Kérlek engedélyezd, vagy zárd be az oldalt. További információk

A "sütek" (cookie) teljesen veszélytelen kis fájlok, amit azért helyez el a webhely a gépeden, hogy eredményesebben tudd a böngésződet használni. A sütik használatát le tudod tiltani a böngészőben. ha ezt nem teszed, vagy az "Engedélyezem" gombra kattintasz, azzal megengeded a sütik használatát. Az adatkezelés tájékoztatót, az alábbi linken találod: https://www.fengshuis.hu/wp-content/uploads/2016/07/Adatkezelési-tájékoztató.pdf

Bezárom