Feng Shui – Feng Shui Karkötő

Feng Shui karkötő

Feng Shui Karkötő  – vajon mi van mögötte?

Sok posztot, blogbejegyzést látok kezdődni mostanság azzal a felütéssel, hogy „nem akarok senkit felzaklatni, megbántani stb.” Én kifejezeten a kedves olvasót szeretném felzaklatni, sőt, az sem baj, ha megbántódik, ha ennek a megbántottságnak az elgondolkodás és szembenézés a következménye, persze szégyenérzet nélkül.

Szinte mindennapos jelenséggé vált mostanság az életemben, hogy vagy telefonon, vagy e-mailben keresnek olvasóim, követőm egy bizonyos „feng shui karkötő” okán.

Velem is jött már szembe egy videós hirdetés, ahol egy „megható” történet keretében beszél egy úriember arról, hogy miként adott enni egy hajléktalannak, majd az hálából megajándékozta egy feng shui karkötővel.  Ez a karkötő „varázserővel” bír, hiszen ahogy elkezdte hordani, azonnal jobbra fordult a sorsa. Meggazdagodott, boldog párkapcsolata lett, egészséges és boldog életet élt. Majd egy napon elveszítette ezt a feng shui karkötőt, és katasztrófák következtek be az életében. Elszegényedett, tönkre ment a párkapcsolata és az egészsége is hanyatlásnak indult. Végső elkeseredésében főhősünk felkereste a volt hajléktalant, és megkérte, hogy ajándékozzon számára, egy újabb feng shui karkötőt, amit meg is tett. Lássatok csodát, a karkötőnek hála, az élete ismét elkezdett felfelé ívelni. Siker, pénz, csillogás övezte útját.

Többször gondoltam arra, hogy megírom a gondolataimat erről a témáról, de végül úgy döntöttem, hogy nem. Ki vagyok én, hogy mások bizniszébe belekontárkodjak, kéretlenül pedig sohasem adok tanácsot. Naiv módon azt gondoltam, hogy úgysem lesz erre kereslet. Tévedtem. Ma megváltoztatom az álláspontomat. Annyi az ezzel kapcsolatos megkeresés, hogy nem győzöm, a feng shui karkötő benyomult az életembe, úgyhogy nem hallgathatok tovább.

A legfőbb kérdés, amin el kell gondolkodnod, hogy valóban egy karkötőre szeretnéd ruházni a saját teremtőképességedet? Valóban az az élet célja, hogy feladd az életed irányítását és rábízd egy kétes eredetű feng shui karkötőnek nevezett tárgyra? A 21. században ott tartanak egyesek, hogy elhiszik, hogy egy feng shui karkötő képes befolyásolni az élete alakulását? Aki így gondolkodik, az nem, hogy a térrendezésből nem ért egy szót sem, de az élet működését egy nyúlfarknyira sem látja át.

Ha belegondolok ez a fajta hozzáállás kényelmes. Bármi is rosszul végződik, a karkötő a hibás. Ismét van egy eszköz – és a neve most mindegy is – akire/amire mutogatni lehet, mint felelősre. Nem vagy benne a sztoriban. Nem te csinálod a jót, vagy a rosszat, hanem a karkötő. Ha valami balul üt ki, neked nem kell konzekvenciákat levonni, beismerni, ha hibáztál, te makulátlan vagy, szerethető, elfogadható, csak a fránya karkötő nem tette jól a dolgát. Tudom, hogy sokan vannak azok, akik szeretnék a felelősségvállalást megúszni, akik soha nem néznek szembe a saját démonaikkal, máshol, másban keresik a hibát.

Vajon hányan vannak azok, akik utána jártak annak, hogy a karkötő egyik alkotó elemét, nevezetesen Pi Xiu-t mely feng shui rendszer használja és hogyan? Van információ fent róla a neten, de megvallom őszintén, hogy hiteles forrást magam nem találtam. Nagy tisztelője vagyok Lillian Too-nak. A ma élő egyik legnagyobb feng shui mester, a Repülőcsillag módszer kiváló ismerője. Rengeteg könyvét tanulmányoztam, és ő például sehol nem emlegeti e szimbólumot. Ha valakinek, hát neki biztosan kellene ismertetnie kiváló hatását, hiszen elsősorban a Repülőcsillag iskola használja ezt a szimbólumot, az ismeretlen források szerint. De nem karkötő formájában, hanem meghatározott helyen a lakásban.

Afelől sincs kétségem, hogy a kristálygyógyászatnak van létjogosultsága a gyógyításban. Magam is alkalmazom, sőt a tanfolyamaimon is tanítom a használatukat, helye van a rendszerben.  Feltéve, ha az adott kristály megbízható forrásból származik, és valóban az, aminek hirdetik, nem egy silány utánzat. Honnan tudjuk azt, hogy ebben a karkötőben valódi obszidián van, nem egy műanyag koppintás?

És természetesen a feng shui is működik, ha ismered az elveit, alkalmazod a módszertanát, megtanultad a működésének mikéntjét egy feng shui kurzuson, ami nem hit és nem babonák mentén okoskodik, hanem valódi tudás birtokosává tesz.

Amit nekem sem sikerült megfejteni, azok a hieroglifák, ami a karkötő egyes gyöngyszemein vannak. Mérhetetlen esztelenségnek tartom, hogy bármit magunkra húzzunk, aminek a jelentésével, jelentőségével nem vagyunk tisztában.

Számomra az ostobaság mára vörösposztóvá érett. Érthetetlen számomra, hogyan fogadhatnak el emberek tényként valamit, aminek nem jártak utána. Egy neve nincs honlapról, hogyan rendelhetnek több ezer forintért valamit, amiről halvány segéd fogalmuk sincs, hogy mi is valójában? Akik felhívtak, vagy írtak nekem, azok külön dicséretet érdemelnek, mert legalább mertek kérdezni, ha már maguk nem álltak neki kutakodni, vagy a fellelhető információ elbizonytalanította őket. Ez a fajta hozzáállás az élethez, a „nem kérdezek”, „nem járok utána”, „tényként elfogadom, amit olvasok”, „készpénznek veszek valamit, mert tekintélyszemély mondja” életveszélyes hozzáállás, és nem túlzok. Az internet tele van álhírekkel, átveréssel. Pénzért sokan eladják a lelküket, a hírnévért, figyelemért bármit igazságként hirdetnek, lelkiismeret-furdalás nélkül. Én látható vagyok, lekövethető vagyok, valódi vagyok. Honnan tudod, hogy ki van a shop mögött? Ki a tulajdonosa? Igaz e, amit mond?

Egyszer és mindenkorra tessék tudomásul venni, hogy nincs fájdalomelmulasztó pirula, karkötő, nem tudom én micsoda. NINCS! Munka van, cselekvési terv van, önismereti munka van, kutakodás van, a dolgok természetének az átlátása van, aminek a végén lehet pénz, remek párkapcsolat, munkahely és viruló egészség. Aki azt gondolja, hogy munka nélkül lehet boldogan, elégedettségben élni, annak azt üzenem, hogy ideje felnőni. Az Univerzum, az adok-kapok játékot támogatja. „Nekem alanyi jogon jár” talán az 5 éves unokám még így gondlja, mert a kilenc éves is tudja, hogy a teremtés folyamatánál, az eredmény létrehozásánál, bármennyire hosszú vagy fájdalmas is időnként, nincs nagyobb katarzis.

Ha már obszidián! Szeretnék idézni Michael Gienger: A kristálygyógyászat tankönyve c. könyvből egy részletet, és akinek szüksége van rá, szerezze be MEGBÍZHATÓ forrásból, és készüljön a változásra, amit megcselekedni egyénileg kell.

„Spirituálisan az obszidián a saját árnyoldalaink valós természetének felismerésében és azoknak újra a saját lényünk részévé való visszaolvasztása által a személyes integritás helyreállításában segít (nem megoldja helyetted! szerz.megj.) Így érhetjük el a harcos makulátlanságát, a szellemi sebezhetetlenséget és szabadságot. Ily módon visszaszerezhetjük az elfeledett készségeinket is, érzékelésünk pedig a tisztánlátásig élesedhet… kitágítja a tudatosságot, segít megváltoztatni a berögzült hiedelem- kommunikációs és viselkedési mintákat. Élesíti az érzékeket és az értelmet, segít átlátni a rejtélyes jelenségeken, élményeken és homályos magyarázatokon.”

Fontold meg!

Nem megengedhető – legalábbis annak, aki hosszabb távra tervez e földi létben –, hogy mások véleményét, közléseit feltétel nélkül, utána járás nélkül tényként elfogadd. Ha bizonytalan vagy, akkor kutakodj tovább, kérdezz meg egy szakértőt, vagy kettőt vagy hármat. Merj kérdezni addig, amíg nem kapsz minden kérdésedre kimerítő választ. Nem ciki kérdezni! Gyűjts be minél több információt az adott témával kapcsolatban, és lehetőség szerint ne csak egy nézőpontból. Bátran alakíts ki saját véleményt, álláspontot, még akkor is, ha ezzel a kisebbséghez fogsz tartozni. Félelemből, vágyból SOHA ne hozz döntést!

Tisztában vagyok azzal, hogy sokan vannak, akik nem akarnak valódi megoldást a problémáikra. Sokan keresnek enyhülést a fájdalmaikra. És alapelvárás, hogy tenni ne kelljen érte, lehetőleg legyen egyszerű, kíméletes. „A karkötő jó lesz. Felveszem, és huss minden probléma köddé vált.” Akik ilyesmit keresnek, azok a jövőben engem ne keressenek. Sokszor elmondtam, újra elmondom, nekem nincs csodapirulám, a csodakarkötőben nem hiszek. Azoknak azonban, akik tényleg szeretnének kilábalni abból az élethelyzetből, ahol most vannak, ajánlom figyelmükbe a feng shui módszertanát. Tény, hogy melós. Az is tény, hogy működik. Bízom benne, hogy a valóban tenni akarókkal hamarosan találkozom valamelyik kurzusomon.

Tetszett amit olvastál? Kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm! 🙂 Keress a többi közösségi médiában is, itt is találsz értékes tartalmakat:

Ez is tetszeni fog

Az oldalt szerkeszti: Skultéty Andrea

10 Comments

 1. Teljesen egyet értek az írásoddal. Én amit itt vettem az nem segített semmit. Azért tettem be a linket. Ilyet vettem. Ne vegyetek. Inkább ilyen kurzusok gondolkodok. ez segíthet itt.

 2. Kedves Feng Shui Karkötő!
  Érdekes amit írsz. Kár, hogy te nem hiszel a portékád „erejében”, vagy hordanod kéne, talán akkor nem kellene trollkodnod a portékád linkjével, abban reménykedve, hogy a több ezres napi látogatóimból, talán néhányan felkeresik a webshopodat. Töröltem a linket a hozzászólásodból. Bár nyilván való, hogy az én olvasóim nem a te közönséged. Az én oldalamat nem látogatják felnőttnek álcázott gyermekek, akik még hisznek a Húsvéti Nyusziban.
  Szép napot!
  Andi

 3. Mi a webshopunkban értékesítünk ilyen karkötőt és azt kell hogy mondjam, soha senki nem küldött vissza egyet sem. Számomra ez azt jelenti, hogy teljesült az a vásárlóknál, amire számítottak. Azt kapták és úgy ahogy szerették volna. És ez a fontos, hogy elégedettek voltak. A karkötőnek köszönhetik? A hitnek? Ezt mindenki döntse el maga. Biztos , hogy kell hit. Szinte mindenhez. A karkötő lehet egy eszköz hozzá… hogy rátaláljuk…

 4. Kedves Kata!
  Jó meglátás, bár részemről érthető az a hozzáállás, hogy keressük a gyors, instant megoldást, valamit, ami ripsz ropsz megszünteti az évek sora alatt összelapátolt problémát.
  Igen, ez egy érett gondolkdás már, amikor az ember rájön arra, hogy ilyen nem létezik. A problémákat épp úgy, tettek által lehet visszafejteni, ahogy azt lépésről lépésre létrehoztuk.
  Idézném Parittya Setét Antal (Besenyő család), számomra értékes mondatát, ami passzol erre a helyzetre (nem tudom szó szerint, de valami hasonló): „Ott vagyok, ahová gyüttem!” 😀
  Szép napot!
  Andi

 5. Kedves Andrea,
  klassz írás 🙂 Nem futottam bele ebbe a story-ba, de nem is értem, hogy gondolhatja bárki, hogy semmiért valamit kap, csak egy ilyen kacat kell hozzá, aztán minden meggyógyul magától…. felnőtt, érett ember biztosan nem. Köszönöm a cikket, velem biztosan találkozol a következő kurzuson 😉
  Viszont érdekelne, hogy ha minőségi, igazi ásványokat szeretnék vásárolni, abban esetleg tudsz e segíteni. Elsősorban online vásárolok amit lehet, de itt azért nehéz eldönteni ki megbízható eladó és ki nem. Nagyon köszönöm előre is 🙂

 6. Kedves Dóra!
  Javaslom a cikk újbóli elolvasásást, és a megfelelő értelmezést. Pont az ellenkezőjéről szól az írásom, mint amilyen következtetésekre jutottál.
  Szép napot!
  Andi

 7. Tiszteletem való igaz lenne mindez? Mert ha az akkor az gész világ ilyet venne ami ugye nekem is eszembe jutott csak drága egy karkőtőé, hiszek is az ilyenbe meg nem is volt nekem is de bizony történt egy két olyan dolog ami nem volt jó tapasztaltam rosszat igaz nem ilyen volt! Kérdem kinek hozzot szerencsét ez a karkőtő?

 8. Nagyon vártam már ezt az írást, végtelenül felháborító ez a karkötős borzalom. Külön tetszik egyébként, hogy a videó készítőjében nem okoz kognitív disszonanciát, hogy a reklámban szereplő főhős egy HAJLÉKTALANTÓL kapja a karkötőt. Ha nálad van a csodafegyver amitől jó életed lehet, miért akarnál HAJLÉKTALANKÉNT élni az utcán, és odaadni azt egy vadidegennek?
  Köszönjük szépen Andi, ismét csak!

 9. Kedves Andrea!
  Hogyan lehet hozzájutni a karkötőhöz és mennyibe kerül?
  Köszönettel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az EU-s jogszabályoknak megfelelően az oldal használ "sütiket" (cookie). Kérlek engedélyezd, vagy zárd be az oldalt. További információk

A "sütek" (cookie) teljesen veszélytelen kis fájlok, amit azért helyez el a webhely a gépeden, hogy eredményesebben tudd a böngésződet használni. A sütik használatát le tudod tiltani a böngészőben. ha ezt nem teszed, vagy az "Engedélyezem" gombra kattintasz, azzal megengeded a sütik használatát. Az adatkezelés tájékoztatót, az alábbi linken találod: https://www.fengshuis.hu/wp-content/uploads/2016/07/Adatkezelési-tájékoztató.pdf

Bezárom