Feng Shui fürdőszoba

FengShui fürdőszoba

Mit mond a Feng Shui a fürdőszoba energetizálásáról, illetve milyen üzenete van a számodra, jelen élethelyzetedben?

FengShui fürdőszoba

A fürdő attól függően, hogy a feng shui elvek szerint mely életterületen helyezkedik el, arról értesít téged, hogy jelenlegi életedben melyek azok a tulajdonságok, hitrendszerek, gondolkodásmód, amivel leginkább ártasz magadnak, amelyektől itt az ideje megszabadulnod.

Egyáltalán nem mindegy, hogy a gyatra anyagi helyzeted felszámolásának érdekében, feleslegesen időt, súlyos forintokat áldozol a pénzhez való viszonyod megváltoztatására, holott, a fürdő feng shui szepontok szerinti elhelyezkedése egyértelműen arra utal, hogy a munkáddal kapcsolatosan kell bizonyos dolgokat tisztáznod.

(Ilyen jellegű hibák elkövetésétől az Életerő-alaprajz csomag, garantáltan megkímél.)

Minél egyszerűbb, puritánabb a fürdőszobád kialakítása, annál inkább meg van benned a bátorság, és a hajlandóság a fenti feladatok tisztázására.

Miért is nem javasolt a fürdő dekorálása? Mire utal a rádió, a tévé, a gyertyafényes ejtőzés és a pezsgős, meghitt beszélgetések száműzése a fürdőszobába?

Bármennyire is trendi, divatos szokás a fürdőszobában pihenni és társadalmi életet élni, az a szomorú hírem, hogy ezek a tevékenységek nem e helyre valók.

Mindezek azt jelképezik, hogy a ma embere a kényelmes megoldást választva alkohollal kapcsolja ki a tudatát. Az önálló gondolatait, a probléma felszínre jutását, a média által közvetített, illúzióvilággal ítéli halálra, és elnyomja a végletekig.

A díszített fürdő sokkal inkább jelenti azt, hogy „büszkék” vagyunk a nehézségeinkre, szeretünk róla beszélni, panaszkodni, egyfajta erényt, érdemet kovácsolunk belőle, mintsem a megoldást keressük.

FengShui fürdőszoba

A helyesen kialakított fürdőszoba, a Feng Shui szempontokat figyelembe véve kizárólag annyit jelent, hogy az életterületnek megfelelő színeket, anyagokat és formákat használunk, szimbólumokat, egyéb aktivátorokat egyáltalán nem.

Ha van benned elég merészség, és hősként szeretnél szembesülni önmagaddal, javaslom, hogy csupaszítsd le a fürdőszobádat és rendezd, amit rendezni kell! Ha kíváncsi vagy, hogy jelenleg a te életedben mi szorul leginkább tisztázásra, javaslom, hogy keresd meg,  hogy a feng shui szerint mely életterületen található a fürdőszobád. Ebben, az Életerő-alaprajz csomag lesz a segítségedre.

Te ismered az életedben a tisztázandó helyzeteket?

 

fotók: freedigitalphotos.net, dreamstime.com

Tetszett amit olvastál? Kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm! 🙂 Keress a többi közösségi médiában is, itt is találsz értékes tartalmakat:

Az oldalt szerkeszti: Skultéty Andrea

35 Comments

 1. Kedves Andi!

  A wc nekem egy többletterületen van ,DNY,,( külön van a fürdötől),,

  Tehetek erre a wc ajtóra Bagua tükröt,mivel többletterületen van?,

  A fürdőre már tettem,a wc nem merek,mert ez többletterület.

  Milyen színeket használjak a wc-be,mivel Többletterület és Dny -rész??( most szeretném felújitani)

  Nagyon várom válaszodat!
  Szia
  Anett

 2. Kedves Erika!

  Ha erre pontosan tudnék válaszolni, akkor talán már a jövőbe is látnék 😀 Ez ugyanis nagyon kevés infó a korrekt válaszhoz. De, hogy ne hagyjalak teljes kétségek között, ott érdemes keresgélni, vagy azon elmélkedni, hogy vajon miért van kihülő félben a kapcsolatotok. 🙂

  Szép napot!

  Andi

 3. Kedves Andi! Nekünk a szerelem életterület egy kisebb része a fürdőszoba. Most elromlott a bojlerünk. Világít de nincs meleg víz. Mit üzen nekünk? Azon kívül, hogy meg kell csináltatni. Van kiértékelt alaprajzom. Válaszodat előre is köszönöm!

 4. Kedves Kinga!

  Azt nem írtad, hogy a pontosan, precízen kiértékelt alaprajzod szerint milyen életterületre esik a fürdőszoba?

  Andi

 5. Kedves Andi!
  Nekem olyan problémám van, hogy a lakásom téglalap alakú és a bejárati ajtóval szemben található a fürdőszoba, ami sajnos a lakás közepére esik így. A fürdőszoba ajtó tükrös (kívül, belül)és a helyiségben az ajtóval szemben is tükör található. A fürdőszobában található a WC- is. Berendezése egyszerű a csempék plafonig érnek; kék, fehér színűek (minden bútor fehér). Sajnos ÉNY – i irányba néz. Érdeklődni szeretnék, hogy mivel tudnám befolyásolni ezt a teret, hogy kedvezőbb legyen?

  Válaszod előre is köszönöm.

  Kinga

 6. Kedves Adastra!

  Bármi lehet, ami a hír, hírnév életterülethez tartozó életesemény. Függ a pillanatnyi kialakítástól, az itt elhelyezett tárgyaktól, anyagoktól, színektől, formáktól.
  Nézd, én ötletelni nem szoktam. A Feng Shui az összefüggéseket vizsgálja alapvetően a lakás kialakítását összevetve az ott élők születési dátumával.
  Hogy ez nálatok pontosan mi, az látatlanban sajnos eldönthetetlen.

  Szép napot!

  Andi

 7. Uppsz, bocsi, nem írta az én Gua számom 3-mas Fa, a páromé 5-ös Föld.

 8. Kedves Andi!

  A mi fürdőszobánk a 9-es, Hír, hírnév területére esik. Egyik kérdésem ezzel kapcsolatban: mi lehet vajon az a hitrendszer ezzel kapcsolatban, ami ártalmas lehet, amit el kéne engednem? Általánosságban persze (csak ötletadónak, hogy el tudjak indulni). Másik kérdés: nagyjából minden fehér (és puritán!:)) benne, a fal szürkésfehér csempe a plafonig. Kérdésem, jó-e ez így a tüzes életterületre, vagy ilyenkor is érvényes a színek hatalma, azaz pl. konkrétan az egyetlen ami szines lehet az a törülközök: legyenek pirosak/lilák vagy inkább kék/zöldek mint most vagy tökmindegy?

 9. Kedves Pataki Ren!

  Ha Segítőkész emberek, utazás zóna nem többletre esik, akkor a legszerencsésebb megoldás a csempe, szaniterek cseréje.
  Ha ez nem megoldható, akkor fém, fehér kiegészítők használata, de ez nem oldja meg véglegesen a problémát.

  Szép napot!

  Andi

 10. Kedves Andrea!
  Most vásároltunk házat (illetve a bank 🙂 ), és ha jól rajzoltam/helyeztem a báguát a bejárati ajtónál van a karrier, a vizes blokk szinte teljes egészében a Segítők „házába” esik. A Segítők van az előszobában is. Régi ház, kék a fürdőkád, kék a fal, csempe… Hogyan ellensúlyozzam?
  Köszönöm!

 11. kedves Andi! én mindenféle képpen szeretem a letisztult, dekorációtol mentes fürdot. Viszont bevallom öszintén, az én fürdöm tele van limlommal, igaz, gondosan és rendezetten szekrényekbe zárva. Martina

 12. Kedves Andi!Nagyon koszonom a valaszodat,megerositettel abban amit en is igy gondoltam!Koszonom!

 13. Kedves Ildi!

  Igen, valóban, ezért célszerű leszerelni. Nőknél új partnert hoz, férfiaknál üzleti sikert. Gondolhatod ez milyen eredményeket hoz WC-ben és Fürdőben alkalmazva.

  Szép napot!

  Andi

 14. Kedves Andi!Fentebb olvastam,hogy aktivatort ne hasznaljunk a wc,furdo helysegben!Nekunk itt egy fembol keszult lovat abrazolo fogas van rogzitve a torulkozok reszere,ami a hir,hirnev zonara esik es ez ugy tudom hogy aktivator.Szereljuk le?vagy ha nem milyen karos mellekhatassal kell szembeneznunk?Valaszodat elore is koszonom:)

 15. Kedves Andi! Az épület kocka alakú, de mivel többen lakunk benne így a mi részünk L formájú.Az én szobám déli terület a hálószoba pedig északi fekvésű. A fiamék része a déli fekvésre esik tőlem balra. Amióta így elvan osztva a lakás úgy érzem hogy egyre rosszabb a közérzetem, és az anyagi helyzetem is. Mit lehetne alakítani rajta?

 16. Kedves Éva!

  Ebben az esetben a szabályos nyolcszögletű tükör megfelelő ide.
  A padláson elég, ha rend van.

  Szép napot!

 17. Kedves Andi!
  Köszönöm a válaszodat. A fürdőszoba ajtóra kívülre, mert a szobából nyílik. Ráadásul az ajtón lent és fent is van szellőzőrács.
  A ház főbejárata a teraszra, Gazdagság-siker területre esik. Ez sem a legjobb, de télen nem tudok virágokat kitenni oda.
  Most legfontosabb a Család, egészség terület. És még amit fentebb kérdeztem, hogy a padlás mennyiben befolyásol. Ott elég ha csak rend van, vagy ugyanúgy figyelembe kell venni ezeket a területeket?
  Köszönöm szépen!
  Üdvözlettel Éva

 18. Kedves Éva!

  A fürdőszobát – ahogy a cikkben is olvashatod – nem célszerű díszíteni, energetizálni. Nem javaslom, hogy ide tegyél bármi energia fokozó eszközt.

  Szabályos nyolcszögletű tükör használható a fürdőszoba/WC ajtó fölé, ezt kívülre helyezzük.
  Így érted a külső tükröt? Vagy a ház főbejárata fölé szeretnél bágua tükröt helyezni kívülre?

  Szép napot!

 19. Kedves Andi! Érdeklődöm, hogy a JÁDE kő, AVENTURIN, Smaragd, mekkora kövek, milyen területen lehet a fürdőszobában elhelyezni (Család, egészség), hol lehet kapni? Továbbá mi a különbség a külső és belső bágua tükör között nézetre. Lehet e sima 8 szögletü tükör, vagy ez domboru vagy homorú? Nekem külső kell és csak Pesten lehet kapni. A Podmaniczky u-ban van egy Feng-shui bolt, de én vidéken lakom. Esetleg egy sima 8 szögletű tükör is megteszi?
  Még semmi izgalmas nem történt, igyekszem,mivel egészségileg nagyon romokban heverünk, de a másik oldalról falba ütközöm. Ő nem hiszi, hogy ettől van, és ez lenne a megoldás.
  Még egy kérdésem lenne, hogy a padlástér ha nincs beépítve, de ugyanolyan alakzatú mint az egész ház, akkor arra is ez az alaprajz érvényes. Ugyanis van ott minden, tárolásra használjuk, amit a másik fél nem óhajt selejtezni.
  Előre is köszönöm szíves válaszodat!
  Üdvözlettel Éva

 20. Kedves Andrea! Köszönöm szépen a választ!

  Az a baj, hogy az előszoba elég keskeny téglalap, és pont a téglalap felezőjénél van a bejárati és a wc ajtó szemben 🙁 A két végén meg a szobák, de ott is a nagyszoba-elősz. konyha egybenyitás lenne jó helykihasználás szempontjából. (csakhát ott marad középen a vizesblokk…
  Még nem vettük meg és alakítgattuk ,de szeretném, ezért lenne fontos…

  Üdvözlettel,
  Tünde

 21. Kedves Tünde!

  Feltétlenül javaslom a WC ajtó fölé a szabályos nyolcszögletű Bágua tükör elhelyezését.
  A zárt ajtó teljesen evidens, valamint célszerű lenne egy paravánt, függönyt, valamit a WC
  ajtó és a bejárati ajtó közé elhelyezni.

  Szép napot!

 22. Kedves Andrea!

  Egy olyan (téglalap alakú) lakásban mit lehet tenni a helyzet javítása érdekében, ahol a bejárattal szemben nyílik a wc, mellette balra a fürdő, jobbra (az L alakban a wc mögé nyúló) konyha és két oldalt van a két szoba? (a konyhát egyébként össze akarom nyitni a mellette levő szobával az előszoba felőli bejáratot megszüntetve)? Olvastam bágua tükröt, pirosat, csukott ajtót…
  Válaszát előre is köszönöm,
  üdvözlettel,
  Tünde

 23. Kedves Cecília!

  A tárolást remekül meg lehet oldani itt pl.: fehér dobozokkal. Ezt az Ikeában szereztem be a múltkor. Egy-két ezer forint.

  Szép napot!

 24. Kedves Enikő!

  Igen lehet.

  Az a kérdés, hogy a lenti fürdőből a Segítőkész emberek utazás életterület hová lett a Karrier, emberi kapcsolatok, és az Alkotókészség gyerek életterületek közül?
  Ha csak nem többlet területre esik fürdő, akkor itt a fa, 3 szál bambusz, illetve a zöld szín nem megfelelő választás.
  A karrier,emberi kapcsolatok területre, szintén, ha csak nem többlet területre esik, akkor a barna szín, a fa nem megfelelő erre a helyre.

  Üdvözlettel: Skultéty Andrea

 25. Nálunk a földszinti fürdő középen (legnagyobb része) segítőkész emberek, jobb oldal karrier, bal kreativitás területre esik. A paldó bambuszból, falakon világosszürke kő, mosdó alati szekrény, butor sötétbarna. A fal fehér a kreativitás felőli részen barna farollóval.
  Kádkilépő élénkzöld, földre két zöld párna ledobva. Egyedüli díszként egy fehér kerámiavázában három szál bambusz.
  Emeleten a fürdő karrier területre esik. Földön kő bézs falakon csempe barna, két mosdó fa pulton majdnem egész falas nagy tükör. Mindkét fürdőben bent van a wc is. Anyagi helyzetünk nem tul jó, szeretnénk javítani a karrieren és az anyagi helyzeten is. Lehet?

 26. Kedves Andrea! Köszönöm a válaszod. Bár a fürdőben nincsenek lomok, azért a tárolást még praktikusabbá kell tennem. Mindez már „csak” pénz kérdése.:) Ehhez kellene legalább a párom karrierjének száguldania.

 27. Kedves Cecília!

  A fürdőszobán belül semmiesetre sem javaslom, hogy szimbólumokat helyezz el.
  Bizonyára van olyan falfelület a Karrier, emberi kapcsolatok területén, ami nem a fürdőszobán belül van. Oda nyugodtan lehet elhelyezni a területre való aktivátort. A fürdő bejárati ajtaja fölé, kívülről, esetleg egy szabályos nyolcszögletű tükröt is el lehet helyezni. Lehetőség szerint olyan magasságban, hogy az ott élők közül senki ne láthassa magát a tükörben.

  A lomtalanítás és a tértisztítás is rendkívül hatékony tud lenni ilyen esetben.

 28. Nekem (az iránytű szerinti égtájakat figyelembe véve) a karrier területre esik a fürdőszoba. Bézs az alapszín, a bordűrben némi bronzossággal. Nincs agyondíszítve, a mosdót és kádat elválasztó fal lépcsőzése inkább praktikumot képvisel (rakodó felület). Ami azt illeti sem a párom, sem az én karrierem nem száguld felfelé. De nem tudom, hogy milyen kiegészítővel lehetne javítani a helyzeten.

 29. Kedves Andi! A fürdőszobám az „Életerő alaprajz csomag” szerint – amiről beszéltünk – a Család-egészség területre esik. A csempe kék majdnem a mennyezetig körben. A fürdőszobában van a WC is. Eddig nem tudtam, hogy milyen befolyással van a családi kapcsolatomra, de a beszélgetésünkből kiderült, (amit nagyon szépen köszönök) hogy bizony nagyon rossz. Javaslatod alapján igyekszem minél több zöld színt bevinni, remélem hatásos lesz.
  Az Életerő alaprajz csomagot mindenkinek tudom ajánlani.
  Üdvözlettel Éva

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az EU-s jogszabályoknak megfelelően az oldal használ "sütiket" (cookie). Kérlek engedélyezd, vagy zárd be az oldalt. További információk

A "sütek" (cookie) teljesen veszélytelen kis fájlok, amit azért helyez el a webhely a gépeden, hogy eredményesebben tudd a böngésződet használni. A sütik használatát le tudod tiltani a böngészőben. ha ezt nem teszed, vagy az "Engedélyezem" gombra kattintasz, azzal megengeded a sütik használatát. Az adatkezelés tájékoztatót, az alábbi linken találod: https://www.fengshuis.hu/wp-content/uploads/2016/07/Adatkezelési-tájékoztató.pdf

Bezárom