FENG SHUI – PÉNZ, mint Feng Shui szimbólum

FENG SHUI - PÉNZ, mint Feng Shui szimbólum

Feng Shui szimbólum – pénz!

A hátamon feláll a szőr, amikor azt látom, hogy felnőtt emberek komolyan gondolják azt, hogy megvásárolnak párdarab lyukas, műanyag, piros fonalra felfűzött kínai pénzérmét – a legelterjedtebb feng shui szimbólumot – és ettől várják, hogy irdatlan mértékben áramoljon az életükbe a pénz.Jó is lenne, ha csak ennyire egyszerű lenne!
Sajnos ezt az illúziót most le kell rombolnom. Van jelentősége, és létjogosultsága a pénz feng shui szimbólumnak, de nem ebben a formában. Nézzük, hogy miért!

Tudod, hogy ennek a lyukas, piros zsinórra felfűzött pénzérmének, mint szimbólumnak mi az üzenete feng shui szerint, illetve a magyar hagyományokkal a rendszert összepárosítva?
A kínálkozó lehetőségek mellett észrevétlenül elmész, és főként értéktelen kapcsolatokat tartasz fenn. Érdekes, leleplező tudomány ez a feng shui, igaz?

Viccesen is hangzik a fenti megállapítás, ugye?

Mégis honnan ered ez a téves elképzelés, hogy lyukas pénzérmék feng shui szimbólumként való használata, majd gazdaggá tesz?

Tény, hogy a kínai emberek számára ez a fajta megjelenése a pénznek nem hókusz-pókusz. Számukra valóságos a középen lyukas pénz, hiszen ez egy forgalomban lévő fizetőeszköz, talán még a mai napig. Ráadásul az ő szokásrendszerükben elfogadott, hogy a pénzt felfűzve, a derekukra kötve hordták, nem pénztárcában. A magyar hagyományoktól ez a viselet nem hogy távoli, de tudomásom szerint sohasem volt divatban. Hazánkban a lyukas garas, mint szimbólum, teljesen más üzenettel, jelentéssel bír. A mi olvasatunkban sokkal inkább a szegénységgel, a nincstelenséggel van összekapcsolva. Gondold csak végig, mit jelent a „Nincs egy lyukas két fillére sem!” mondás.

Akkor a feng shui szerint nem is érdemes használni a pénzt, mint feng shui szimbólumot?

De igen. Lehet alkalmazni a pénzt, mint feng shui szimbólumot a vagyonod, jóléted  fokozásának érdekében. A fontos az, hogy a józan paraszti észt használva, a megfelelő helyen, a megfelelő formában, és talán a legfontosabb, amit a kínai hagyományból érdemes átvenni, hogy valódi, forgalomba lévő pénzt használj. 

Két szeletét emelném ki a lakásodnak, ahol helyet találhatsz ennek a feng shui szimbólumnak:

Az egyik a Karrier, emberi kapcsolatok (Észak) területen. Ez a zóna a kínai öt elem tana szerint Víz elemű életterület, ezért a helyes használata ennek a feng shui szimbólumnak, ha üveg, vagy fém edényben gyűjtesz fémpénzt. Fontos azt is megemlíteni, hogy ez akkor javasolt, ha a célod sikereket elérni a társadalmi életben, vagy jobban fizető munkát találni.

A másik zóna ahol megjelenhet ez a feng shui szimbólum – talán nem meglepő – a Gazdagság, siker (Dél-kelet) életterületen. Kifejezetten valódi, forgalomban lévő papírpénzt helyezz itt el, hogy a bőség, a rengeteg pénz abból a fizetőeszközből érkezzen hozzád, amit a mindennapokban használni is tudsz.

Ugye azt még mindig nem felejtetted el, hogy a mesterhármas – lomtalanítás, takarítás, térharmonizálás – elvégzése előtt, semmilyen szimbólumot nem viszel az otthonodba, mert bizony az eredmény amire vágysz garantáltan elmarad. Ha kíváncsi vagy, hogy hogyan kell szakszerűen elvégezni a mesterhármast, akkor a „Mágikus Lomtalanítás” Online Minitréning neked való! A részletekről itt olvashatsz: Mágikus Lomtalanítás Online minitréning

Tetszett amit olvastál? Kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm! 🙂 Keress a többi közösségi médiában is, itt is találsz értékes tartalmakat:

Ez is tetszeni fog

Az oldalt szerkeszti: Skultéty Andrea

49 Comments

 1. Kedves Mindenki
  Végig olvasva a hozzászólásokat, egy gondolatot szeretnék megosztani mindenkivel. A Feng Shui-ban a tárgyak szimbolikus jelentése csak az egyénre nézve érvényesek. Ha tehát nekem a piros szalaggal átkötött gereblye a pénz bevonzását szimbolizálja akkor nekem az fog működni és bizonygathatja bárki az ellenkezőjét.
  Az a fontos, hogy a Feng Shui „használójának” mit jelképez az a tárgy, így teljesen mindegy, hogy az egy kis műanyag pénz vagy eredeti hamisítatlan arany forint. Ha valaki nem tud azonosulni valamivel, akkor nála az nem is fog beválni (működni), hiába tradicionális vagy modern vagy szakirodalmak tömkelege állíthatja, hogy az úgy van jól.
  Minden tárgynak egy fontos szerepe van csak. Mégpedig az, hogy változást indítson el bennünk. Beindítsa azokat a pozitív energiákat, amik által okosabbak, szerencsésebbek, egészségesebbek, bölcsebbek, gazdagabbak és stb stb… legyünk.
  Lehet, hogy ezzel a gondolattal nem mindenki ért majd egyet, de azért megosztom mindenkivel, hátha elgondolkodnak rajta.
  Persze ez a gondolat minden teljesség nélkül csak egy szelet az egészből és csak azért írtam, hogy tudjunk felül emelkedni olyan kérdéseken, amikor ellentmondásokba ütközünk. Bízzunk Önmagunkban.

 2. Kedves Andi! Köszönöm és csatlakozom 🙂
  Békés Boldog Ünnepeket kívánok.
  Weronika

 3. Kedves Andi!!
  Nagyon szépen köszönöm a magyarázatot.Igen kevergett bennem a két dolog és nem igazán tudtam hogy induljak. A Bágu szerint megcsináltam a térképet :)De mielőtt nekifogok!!! előbb inkább szeretnék tőled vagy nálad tanulni:) Lehetséges volna ? Köszönök mindent
  szép napot 🙂 Weroni

 4. Kedves Weronika!

  Némi félreértést érzek a soraidból. A feng shui két módszerét kevered, ha jól értem. A Bágua és az Iránytű módszerét. Ha az életterületek felosztásánál a Bágua módszert használod, azaz a 3×3-as felosztást, akkor a főbejárat vonalára a minden esetben a 8, 1, 6 területek esnek.
  Ha az Iránytű módszert használod, akkor fok pontos északi irányt mérve a főbejáratban 8 körcikkre kell osztanod a lakás alaprajzát, így eshet a főbejárat 9-es zónára.

  Szép napot!

  Andi

 5. Kedves Andrea!
  Hetek óta olvasom az írásaidat,tanácsaidat és elárulom ennyire még nem volt felcsigázva az érdeklődésem.Sokat olvastam a Feng Shuiról, de soha nem tudtam isten igazából neki fogni.Most hogy új fejezet kezdődik az életmben, elhatároztam, hogy komoly figyelmet szentelek az erőknek.El kezdtem a takarítást, nem mint ha eddig szemétben éltem volna, én a múlt maradékaira gondolok.Nagyon nehéz dolgoktól, tárgyaktól megszabadulni, bár ezt előre meg is írtad. 25 év után elhurcolkodtam egy bérelt lakásba egy másik országba , nem kellet én döntöttem hogy változtatok.Most cca 3honapja lakom itt.Jól érzem magam,de szeretném sikeressé tenni az új életemet hivatásomat ,kapcsolatom…A tűz jegy szülötte vagyok s rám ez nagyok rám is illik a párom viszont víz 🙂 Kérdésem a következő lenne? itt a bejárat Déli oldalra esik tehát 9,ebből a pontból induljak ki? Kérem a tanácsod hogy hogy fogjak neki?
  Szép napot kívánok 🙂 Weronika

 6. Kedves Andrea!
  Az lenne a kerdesem,hogy hova celszeru,a hibiszkuszt elhelyezni?
  A valaszt elore is koszonom.
  Marika

 7. Kedves Éva!

  Miért nem lehet? Ha a család, egészség életterület ide esik, akkor miért ne lehetne? Én ezt a „szabályt” nem ismerem. 🙂
  A „vizes” kép hálóba nem ajánlott, lévén az egy aktív, instabilitásra utaló jelkép, ami zavarja nyugodt pihentető alvást.
  Az álarcok utalnak a saját magunk viselt álarcokra. Mást mutatunk, mint ami a valóságban van, vagyis álarcot hordunk.Ennek fényében neked kell eldönteni, hogy mi legyen a sorsuk.

  Szép napot!

  Andi

 8. Kedves Andrea !

  Olvastam, hogy nem szabad családi képeket a hálószobába tenni.
  Kérdésem az lenne, hogy tengerről készült festményt szabad-e a fejünk fölé tenni a falra? Illetve jelenleg van a szoba egyik falán 2 db Velencéből kapott gipsz maszk/álarc, ezek maradhatnak-e?

  Válaszát előre is köszönöm!

 9. Kedves Andrea,
  azt olvastam valamelyik nap, hogy mindig tértisztítást végzel ha beviszel valamit a lakásba. Én csak azt nem értem hogy mielőtt beviszed? Nem a tárgyat kéne tisztítani? Nem akkor kell ezt csinálni miután bevittük a lakásba az adott dolgot, hogy az energiája „kiegyenlítődjék” a miénkkel?
  Válaszodat előre is köszönöm.
  Üdv.: Cs.Zs.

 10. Kedves Annamária!

  Abban az esetben maradhat, ha nem zavar benneteket, hogy anyagilag csigalassúsággal gyarapodtok.
  A csiga ezt jelképezi.

  Szép napot!

  Andi

 11. Kedves Andi!

  A kérdésem az lenne,hogy van egy Achát csigánk, és a terrárium, pont a Gazdagság/Siker területén van elhelyezve. Maradhat-e ott, vagy hova lenne célszerű tenni? A választ előre is köszönöm! 🙂

  Üdv:Ani

 12. Kedves Andi!

  Köszönöm a gyors választ. Nem szándékozom hosszútávon ebben a lakásban maradni, de egyelőre nem volt más választásom. De addig lehet vmit tenni, amíg itt lakok? Tulajdonképpen nincsenek pénzügyi gondjaim (remélem, így is marad:)). De mennyire törvényszerű, hogy problémáim legyenek, ha a gazdagság terület hiányzik a lakásból?

  Üdv: Maffi

 13. Kedves Maffi!

  Leginkább másik albérlet keresését javaslom. Ahogy most is tapasztalod a pénzzel kapcsolatos dolgok itt, mindig problémásak lesznek. A Bágua-módszer amit említesz 2 évig hatnak, utána Iránytű módszerrel kell az életterületeket meghatározni.

  Online Feng Shui tanfolyamot én is tartok, július 4-ig lehetett jelentkezni, novemberben lesz a következő.

  Szép napot!

  Andi

 14. Kedves Andrea!

  Nem szeretnélek untatni, csak röviden felvázolom a történetem. Külföldön élek (vagyis távol a családtól), egy hónapja költöztem egy garzonlakásba 1,5 éves kisfiammal. Tulajdonképpen szépen alakul az életem, gyorsan találtam állást, az utóbbi idők beteges korszaka is elmúlóban van. 🙂 Pedig a Család és Egészség terület csak minimális szinten van jelen a lakásban, de próbáltam egy szép virággal és a rend betartásával erősíteni. Most kezdtem el komolyabban foglalkozni a Feng Shui-val és azt vettem észre, hogy a lakásban teljesen hiányzik a Gazdagság és Siker terület (a Báguá-térkép alapján). „Kívülről” sem férek hozzá. Pedig pont ezt a területet szerettem volna megerősíteni, mert autót szeretnék venni rövid időn belül. Valamint bebiztosítani magam, hogy el tudjam tartani a kisfiam. Mint írtam, találtam állást, de az első napomra azt mondta a főnök, hogy az csak próbanap és utólag kiderült, hogy azt nem akarja kifizetni… Ezért is gondolom, hogy valamit tennem kell e terület érdekében. Mit tudsz javasolni?

  És esetleg arra is van tanácsod, ötleted, hol lehet és érdemes távúton Feng Shui-t tanulni?

  Válaszodat előre is köszönöm!

  Üdvözlettel:
  Maffi

 15. Kedves Tündérke!

  Sajnos ez a felület nem ad lehetőséget arra, hogy egy teljes életterületet részletesen bemutassak, illetve látatlanban azt sem tudom eldönteni, hogy van e ezen a területen hiány, vagy többlet, vagy ép az a zóna. Kiértékelt alaprajz nélkül, ez életveszélyes és kuruzslás is lenne a részemről.

  Nem babona, hanem megfigyelés. Az elefántok akkor lógatják az orrukat, ha betegek, vagy elveszítették a párjukat, vagy a halálukon vannak. Ezért kedvezőtlen szimbólum, a lefelé álló ormányú elefánt.

  Azt, hogy ki, mit selejtez ki, mit tart meg, mindenki maga dönt. Szabad akarat van. Én arról tudok nyilatkozni, hogy mi kedvező és mi kedvezőtlen. A döntés minden esetben az ügyfélé. ;´)

  Szép napot!

  Andi

 16. És még egy kérdés,bocsánat,de érdeklődő emberke vagyok:))).

  Van 23 db elefántom különböző formárumban,anyagban,méretben.Babona az vagy van benne valami,hogy merre áll az ormánya?Ésmerre álljon?Ablak vagy ajtó felé nézzen?

  Írod,hogy amit évek óta nem használunk,azt selejtezzük.Na de van 200 vhs-em,nem nézem őket minden nap végig,de szoktam nézegetni hol ezt a filmet,hol azt.Most dobáljam ki amit nem nézek rendszeresen?Nem értem.Akkor egy csomó „pénzt” is kidobálok.

  Tisztelettel,és köszönöm a türelmes válaszolgatást:))))))))):
  Tündérke.

 17. „Az emberi kapcsolatok területén kell szétnézned, és az oda nem illó, energetikailag kedvező helyzetet kell megszüntetni elsősorban.

  Írtam,hogy a párom munkahelyet keres és ezt meggyorsítanánk. Erre írtad,hogy a lakás északi zónájában a karrier területén oda nemillő tárgyakat kellene megszüntetni.Mik nem illenek a karrier területére?Ez lenne a kérdésem,bocsánat ha nem voltam érthető.

  Tisztelettel:T.

 18. Kedves Andrea!

  Köszönöm szépen,még egy kérdésem ,hogy mi az ami oda nem illő?:)

  Köszönettel és Tisztelettel:Tündérke.

 19. Kedves Tündérke!

  A lakás Északi zónáján, a Karrier, emberi kapcsolatok területén kell szétnézned, és az oda nem illó, energetikailag kedvező helyzetet kell megszüntetni elsősorban.
  A lomtalanítás, nagytakarítás, és a tértisztítási szertartás elvégzése is igen hatékony, ezt mindenképpen javaslom, hogy végezzétek el.

  Szép napot!

  Andi

 20. Kedves Andrea!

  Egy nagyon nagy problémát szeretnék megoldani.
  Páromnak munkahely találás kell.
  Ehhez tud-e,mit és hogyan segíteni a feng shui?

  Keres munkát,ezzel nincs gond.De rásegítenénk egy kicsit.

  E-mail címmem titokban tartását és e-mailemre történő választ kérhetnék tőled?

  Köszönettel és nagy tisztelettel:Tündérke.

 21. Kedves Mariann!

  A kedvezőtlen hatást, elsősorban télen, amikor használatban van akkor érezhetitek. Váratlan anyagi kiadás, anyagi problémák formájában.
  Nyáron érdemes sok-sok zöld növénnyel díszíteni. Megoldás az lenne, ha át tudnátok helyezni a kandallót Tűz (Dél) életterületre.

  Szép napot!

  Andi

 22. Kedves Andi!
  A gazdagság területen egy zöld csempekandallónk van, amit rendszeresen használunk. Miben nyilvánulhat meg egy esetleges negativ hatás
  Mariann

 23. Kedves Kata!

  Igen, de hogy hová mit célszerű, azt egy kiértékelt alaprajz mondja meg pontosan.
  Azt javaslom, hogy mielőtt súlyos ezreket ölsz a felújításba gondolkodj el az életerő-alaprajz csomag kipróbálásán!
  Erről itt olvashatsz: https://www.fengshuis.hu/alaprajz/

  Szép napot!

  Andi

 24. Kedves Andrea!

  Ha gyöngyből készítek szimbólumokat vagy festek állatokat virágokat az egyes területekre a szerint hova mi illik az is hatásos módszer?

  Üdvözlettel: Kata

 25. Kedves Andrea ! Írtam ma neked egy válasz mailt, ami úgy tudom elment a mail címedre….Pontosabban az üzenetre válaszolva kérdést tettem fel.
  Légy szíves, ha időd engedi, 24 órán belül válaszolj rá ! Ildikó

 26. Vikica!

  Változtass az eddigieken, és majd meglátod, hogy jól csináltad-e. 🙂
  Az a jó a Feng Shuiban, hogy ezek a dolgok tapasztalás útján igazolódnak, nem HIT szerint. 😉

  Szép napot neked!
  … és köszi, hogy olvasol. 🙂

 27. Szia!

  Érdekes kérdés… Régi feng shui imádatomból van lyukas pénzem, de csak megszokásból hordom…
  A házunk északi felén (ha jól vagyok tájolva) gyerekeim gyűjtik perselyben a fémpénzt, míg déli részen a „házi bankunk” hízik szép lassan, de látható mértékben…
  Jól csinálom? Egyelőre a pénzügyek területén nincsen eget rengető áttörésünk, de a legkritikusabb hónapokban is mindig van elég (megtakarítással) 🙂

  Jó, hogy olvashatlak 🙂

  Vikica

 28. Kedves Magdi!

  A Feng Shui nem karmaoldó eszköz. A földi szerencsénket tudjuk befolyásolni általa.
  A Feng Shuit úgy is elképzelhetjük, hogy a lakásunk kommunikál hozzánk, egy idegen, érthetetlen nyelven. Megmutatja az ott élők problémáit, amin dolgoznak, vagy nem dolgoznak.
  A Feng Shui szakértő az az ember, aki érti a nyelvet amin az otthonunk szól hozzánk, lefordítja, az ott élők pedig eldöntik, hogy az információt használják e vagy sem. Ez a szabad akarat. Ha nem használják, akkor az életükben folyamatosan ismétlődnek azok az élethelyzetek, amin nem változtatnak, vagy éppen nem tanulnak belőle.
  Így fordulhat elő az, hogy valaki folyamatosan alkoholista partnert választ, mindaddig, amíg nem találja meg a kulcsot, hogy ezek a partnerek mire tanítják, és meg nem tanulja a leckét.

  Minden jót kívánok!

 29. Kedves Andrea!
  Többször elhangzott a tanácsadások során a „szabad akarat”.

  Karmikus feladatokkal születünk. Ha mondjuk valakinek karmikus feladatként meg kell tanulnia valamit a Szerelem-házasság témában, akkor a FS-ismereteivel felülirhatja a karma feladatát?

  Van egy nőismerősöm, aki először elvált, a második férje fiatalon meghalt, élettársai elhagyták.
  A szerelem-házasság zónája majdnem teljesen hiányzott, illetve a maradék részen mosogató és hütőszekrény volt elhelyezve.Amikor pedig rászánta magát egy lakáscserére, szinte ösztönösen ujra szerelem-házasság hiányterületes lakást vett.
  A fenti problémákat megelőzhette volna egy helyes FS. elrendezéssel,gondolkodással, vagy mindenképpen megtörténik aminek kell, mig nem tanul belőle?

  Küszönöm a válaszodat. Minden szépet és jót kivánok.Magdi

 30. Kedves Andrea!
  Nagyon köszönöm! Sokat segítettél!(Hihetetlen,hogy van ilyen,hogy ismeretlenül, jó szándékkal és anyagi haszon elvárása nélkül ilyen segítőkész valaki.) Eddig mindig az volt a baj velem,hogy félbe hagytam a dolgaimat. Nyilván meg van ennek is az oka. De most igyekszem kitartó és következetes lenni. Remélem menni fog! Még egyszer hálás köszönet! Heni

 31. Kedves Heni!

  Bizonyára ismered azt mondást, hogy „pirkadat előtt legmélyebb a sötétség” Úgy vélem, hogy te most pont ebben a helyzetben vagy.

  A lomtalanítás, rendrakás, tértisztítás – tudom, hogy hihetetlenül hangzik -, de nem csak fizikai síkon zajlanak.

  Hogy mit jelent különböző iskolákat keverni? Gondolj arra, hogy milyen ebéd lenne az, aminek az alapanyag krumpli. Készül belőle, leves, köret, egytálétel. A háziasszony ahelyett, hogy megkínálna és választási lehetőséget hagyna neked, hogy miből szeretnél falatozni, összeönti mindhárom ételt, és így biztat evésre. Szerintem nem vennél belőle. 🙂
  Több iskolát keverni pont ilyen.

  Ha te több mint 2 éve élsz az adott lakásban, akkor a számodra az Iránytű Iskola alkalmazása a megfelelő. Ha kevesebb, és nem is szándékozol 2 évnél tovább maradni, akkor használhatod a Bágua (Három ajtós)- módszert.
  A forma és a Repülő csillag iskolák a jelen kor emberének kivitelezhetetlen, az Intuitív Iskolát pedig minden Földi halandó használja. 🙂
  Laikusként nem tudhatod, hogy nem kevered-e össze a módszereket.
  Hazánkban fellelhető irodalom tartalmazza jószerivel az összes iskolát, és sajnos nincs mindegyik könyvben leírva, hogy ki melyiket alkalmazza, csak sejteni lehet. 🙁

  Pont ezért, teljesen értem a zavarodottságodat. Két dolgot tehetsz: ezzel egyenlőre nem foglalkozol, csinálod a lomtalanítást, tértisztítást, ismétled 3 havonta, azután pedig ahogy az anyagi helyzeted jobbra fordul, igénybe veszel személyes tanácsadást, megjegyzem ez a leghatékonyabb módszer. :).
  A másik lehetőség pedig, hogy kiválasztasz egy módszert, (szabad akarattal) és konzekvensen tartod magad hozzá, azután majd meglátod hogyan alakul a sorsod…

  Sok sikert !
  Legyen szép napod!

 32. Kedves Andrea!Én most kezdtem „beleásni” magam igazán a témába és nagyon sok bonyolult és szinte megvalósíthatatlan dolgot találtam. Tudom,hogy csak a felszínt karcolgatom még,mert hetek óta olvasgatok de egyre nagyobb a zavar a fejemben és rögtön a környezetemben is összezavartam mindent. Rendrakás gyanánt most minden szét van szedve és olyan dolgokat találtam,amik sürgős felújítást igényelnek.Azt már sikerült felmérnem,hogy egy időigényes és alapos selejtezés és takarítás vár rám. A további tervem,hogy elvégzem a tértisztítást is.A kérdéseim a következők: Ha ez megvan,hogyan érdemes nekikezdeni a berendezésnek? Konkrétabban, melyik iskolát érdemes választani?(Van amelyikben egy öttagú család számára megvalósíthatatlan dolgok vannak,pl:3 gyerek egy szobában,külföldön dolgozó férj…) Mi van akkor ha nem tudok kifizetni egy sok tízezer forintos tanácsadást de nagyon kellene,hogy rendezzük az élethelyzetünket?(Bár ez igaziból nem is ide tartozó kérdés.) Mit jelent az,hogy nem szabad összekeverni az irányzatokat? Honnan tudom,hogy nem keverem-e össze? Elnézést a buta kérdésekért de most annyira megörültem,hogy megtaláltam ezt az oldalt,mert az eddigi olvasmányaim egyre jobban összezavartak,itt sokkal letisztultabb minden.Mégis körülöttem még káosz van és azt most már muszáj rendezni. Válaszodat előre is tisztelettel köszönöm! Heni

 33. Kedves Gabriella!

  … vagy én értettelek félre. 🙂
  Azért, mert az emberek többségének erre van igénye. Gyors, munka nélküli eredményt, azonnal.

 34. Kedves Andi!
  Köszönöm értékes válaszod, de én pont nem a tárgyak ide-oda pakolgatásával azonosítom a feng-shuit.A kérdésem az lett volna-lehet h rosszul fogalmaztam, ha ennyire nem jók ezek a tárgyak, akkor miért javasolják,miért írnak ennyi könyvet róla, és egyáltalán miért -jó kimondom-hülyítik az embereket.A feng shui nekem nem tárgyak pakolgatásáról szól, hanem a lelki részéről is.
  Legyen áldott napod, és mégegyszer köszönöm.

 35. Kedves Gabriella!

  Teljesen jogos a felvetésed, és a kérdésed.
  Valóban egy tanítvány nemhogy
  20 évig, de egy életen át tanult, tapasztalt, sőt egyszerű földi halandó számára e tanok elérhetetlenek voltak (tradicionálisan). Nincs ezzel egyedül a Feng Shui, azt gondolom.
  Azonban a világ változik, más korszellemben élünk, más szabályok vonatkoznak a ma élő emberre. Rengeteg támogatást kapunk ahhoz, hogy el tudjuk viselni és fel tudjuk dolgozni a stresszt, a lelki sérüléseket, a versengést.
  Gondolj csak bele, hol volt 20 évvel ezelőtt számmisztika, tarot, kineziológia, családállítás, feng shui, stb. Volt, de ki tudott róla? Ma, már mindez a tudás hozzáférhető, megtanulható.

  A magam részéről senkit nem szeretnék megakadályozni abban, hogy használjon csiszolt kristályt, műanyag pénzt, Buddhát, vagy bármit amit gondol. Szabad akarattal bíró emberi lények vagyunk, mindenki dönthet szabadon, mit választ. Így is, úgy is viseli a választásának következményeit.
  Azt viszont sajnálom, hogy ennyi levélváltás után, még mindig csak a tárgyak ide-oda pakolgatásával azonosítod a Feng Shuit. 🙁

 36. Kedves Andi! Én csak laikusként szerelmesedtem bele a feng-shuiba, és olvastam könyveket. Egyszer meg csinálták a lakást a fs-szerint is.De valamit nem értek. Sem a Buddha, sem az elefánt, sem a metszett üveggömb az ablak előtt, sem a felfűzött pénzérmék, stb. nem jók, nem javasolhatóak, az akvárium az aranyhalakkal csak az amerikanizált feng-shuiba létezik, az eredeti tradicionális nem is ismeri. Akkor tulajdonképpen mi a jó?
  És miért tartanak 3-4 napos feng shui tanfolyamot, és adnak oklevelet, amikor egy feng shui tanítvány Kínában minimum 20 évig tanul a mestere mellett.
  Kérdezted az egyik fórumon, hogy”nekem az a bajom a feng-shuival”- szólj hozzá, neked mi bajod van vele?
  Hát ez.
  Én amúgy nagyon szeretem a felfűzött pénzérméket, nem tudom jó helyen lógnak-e itt mellettem, de jó érzés rájuk nézni.
  Természetesen nem a Te munkádat akartam kritizálni, csak nagyon nem értem a dolgot.
  Legyen áldott és szép heted.
  Gabi

 37. Végre egy értelmes FS-s!!!

  Sok ermbernek juttasd el a gondolatot.
  Köszönöm
  MARIANN

 38. Ezzel kapcsolatosan egy évekkel ezelőtti tapasztalatomat mesélem el:
  FS bolt nyilt az egyik nagyáruházban. Természetesen szétnéztem benne és szóba elegyedtem az eladóval, aki büszkén mesélte, hogy nemrégen végezte el a FS tanfolyamot, tanácsadást is vállal.
  A boltja telis-tele volt kinai mütyürökkel, csecse-becsékkel és metszett kristályokkal, mindennel, amiről idővel mindig kiderül, semmire sem jó.
  Nekem is a felfüzött pénzérméket és teknőst pénzérmével a szájában ajánlotta a gazdagság zónába.
  A boltja nem sokáig müködött. El is gondolkodtam, hogy mennyire lehetett szakértője a témának, ha a saját boltjában nem tudta ezt müködtetni.
  Megjegyzem még, hogy tapasztalatom szerint nem csak ez a FS bolt volt tele ezekkel a tárgyakkal, hanem a müködő boltok többsége ilyen.
  …..fel is merült bennem, minek gyártanak ilyesmit, ha semmire sem jó?…és a személyzet mégis „jószivvel” ajánlja.
  Mosolygós, szép estét kivánok.
  Magdi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az EU-s jogszabályoknak megfelelően az oldal használ "sütiket" (cookie). Kérlek engedélyezd, vagy zárd be az oldalt. További információk

A "sütek" (cookie) teljesen veszélytelen kis fájlok, amit azért helyez el a webhely a gépeden, hogy eredményesebben tudd a böngésződet használni. A sütik használatát le tudod tiltani a böngészőben. ha ezt nem teszed, vagy az "Engedélyezem" gombra kattintasz, azzal megengeded a sütik használatát. Az adatkezelés tájékoztatót, az alábbi linken találod: https://www.fengshuis.hu/wp-content/uploads/2016/07/Adatkezelési-tájékoztató.pdf

Bezárom