Ha nehezedre esik nemet mondani…

Női elnyomás

… használd a Feng Shuit! 😀

Több internetes portált böngészve – a „nőkért” témakörben – kiderültek számomra, hogy egyszerre vagyok anya, feleség, mosónő, szakács, szerető, takarítónő, munkaerő, barátnő, stb. A nyugdíj mizéria kapcsán tudom, hogy jól kibabrált velem az élet, tovább fogok élni, mint a párom, és ha nem vagyok elég előrelátó, éhen fogok halni. Alkalmazottként kevesebb jövedelmet kapok, mint egy férfi. (Ehhez azért szeretnék annyit hozzáfűzni, hogy a húsz éves munkaviszonyom alatt, kizárólag nők voltak a főnökeim, és a fizetésem, a fizetésemelésem mindig nőkön múlott…)

Női elnyomás

Sorolhatnám mindazokat a hátrányos tulajdonságokat és helyzeteket, amit nekem, nőnek, nőként, el kell viselnem, illetve „el kell szenvednem…”

Lehet, hogy nem túl szimpatikus, amit most mondok, de én személy szerint unom már ezt a nyafogást. Nagyon fájdalmas látnom, hogy sok-sok nőtársam felmenti magát a felelősség súlya alól, és belekapaszkodik ezekbe a hangzatos – bár lehet, hogy egyes esetekben IGAZ, de kicsit túllihegett – „szegény, szerencsétlen áldozat vagyok” szónoklatokba ahelyett, hogy gondolkodna. Gondolkodhat például azon, hogy a férfiakkal mi van? Rájuk ki figyel? Őket ki menti meg? Velük törődik egyáltalán valaki?

Az átlagéletkoruk lényegesen alacsonyabb, mint a nőké. Genetikailag kódolt a családfenntartói pozíciójuk.

Egyszer is elgondolkodtál már azon, hogy ez milyen nyomasztó lehet? Akár képes egy férfi ezt a szerepkört az elvárásoknak megfelelve betölteni, akár nem.

Ha racionálisan szemlélődsz, láthatod, hogy nekik is jutott „néhány” szerep az életben.  Egyszerre apák, férjek, szeretők, haverok, alkalmazottak és cégtulajdonosok.

Vessen meg bárki érte, de én kifejezetten örülök – már ha így van -, hogy a férjem több pénzt hoz haza a munkahelyéről fizetés gyanánt, mint a kolléganői.

Egyáltalán nem értek azzal egyet, hogy nők ezrei a hímsovinizmusnak tulajdonítják saját boldogtalanságukat, tehetetlenségüket, nyomorúságukat, sorsuk alakulását, egyáltalán azt, ami őket körülveszi.

Soha sem jutott még eszembe, hogy egyenlőségjelet tegyek magam, és egy férfi közé. Nem vagyok egyenlő, kevesebb, de több sem, csak más. Soha sem lennék képes megemelni, egy ötven kilós cementes zsákot. Nagyon hálás voltam azoknak a férfiaknak, akik a betont keverték, vagy a téglát hordták, amikor építkeztünk. Megpróbáltam mindkettőt, és a szakácsnőséget választottam, a súlyos lapát helyett.

Képes vagyok fúrógéppel lyukat fúrni a falba, de szívesebben töltöm és ürítem a mosógépet, vagy tologatom a porszívót falfúrás helyett.

Szellemileg, lelkileg, intellektuálisan inkább érzem egyenrangúnak magam egy férfival, mint fizikailag.

 AMI ÉREZHETŐ

 Elismerem, hogy a női energia egyre jobban jelen van, erősebb, és egyre inkább érezteti hatását, aminek szívből örülök.

Ennek köszönhető, hogy előtérbe került a szellemi, lelki fejlődés, lehetőség nyílik a spirituális énünk megtapasztalására, egyre intuitívabbakká válunk, stb.

Ez azonban nem a nők tulajdona, nem női dominanciát jelent. Nem más, mint energiaminőség, ami minden emberben jelen van.

Fontos felismerés, hogy elsősorban emberek vagyunk, és ezen belül vagyunk nők, és férfiak.

Tény, hogy anyáink, nagyanyáink szerepmintái felbomlottak, valami új van kialakulóban.

Soma Mamagésa egyik előadásán halottam a következőket, amivel maximálisan azonosulni tudok. Valahogy így hangzott:

„Az a szemlélet, hogy a férfi fölé-, a nő pedig alárendelt, mint a berlini fal, leomlott, megszűnt. Tehát az – Asszony vót, vagy ember? Áá, nem ember vót, asszony vót az! – mentalitás ma nem létezik, hiszen kiderült, hogy mindkettő ember, méghozzá egyenrangú ember. Ez a változás magával hozza a kapcsolatok és szerepminták változását, sőt a szerepekből való kilépést is. Ez a változás mindent érint, ez egy globális változás. Nagyon fontos, hogy egyénenként is tegyünk érte, hogy jobb legyen mindannyiunknak.”

 Megoldás? Megoldás. Megoldás!

Ha úgy érzed, hogy szükséged van több férfi energiára, hogy tudd képviselni az érdekeidet, kiállj magadért, ha szeretnél megtanulni a kellő időben és helyen nemet mondani, ha áldozatként gondolsz magadra, ha előbb teljesíted mások vágyait, mint hogy a sajátodén dolgoznál, vagy nehezen jutsz döntésre, feltétlenül erősítsd meg energetikailag a lakásod észak-nyugati területét. Ez, a segítőkész emberek, utazás életterülete.

Nagyon javaslom mindazoknak, akik még nem ismerték fel életútjukat, hogy „tegyenek rendet” ezen az területen.

Itt készítheted el a házi oltárodat, kérhetsz égi segítséget hitrendszerednek megfelelően.

Tarthatod itt az arany ékszereidet. Ez a fém jelképezi leginkább a férfi energiát, fejleszti a helyes Én-tudatot, aktiválja, a saját képességedbe vetet hitedet.

A zafír egy olyan kő, mely újraéleszti benned a hitet, és a bizalmat, erőt ad az átalakuláshoz, cselekvéshez. Megteremti a helyes kapcsolatot a szíved és az agyad, azaz az érzelem és értelem között.

A flamingó virág jó hatással van rád akkor, ha gondolkodásod túlzottan racionális. Ha csupán abban tudsz hinni, amit látsz és megfogsz.

Feng Shui - Buddha szobor
Buddha szobor kerülhet a „Segítőkész emberek, utazás” életterületre!

VÉGSZÓ

 Most olvasom Máté Imre: Yotengrit című könyvét. Ez az írás a magyar ősvallásról, a táltosok „kincséről” szól. Szellemi hagyatéka a rábaközi „tudóknak.” Ebből a műből szeretnék egy gondolatot megosztani veled:

„A nőstény, a férfi hím, ez nem cím és rang kérdése, ezért e tényállásból nem áll elő probléma. Nemek közti harc egyébként sincsen, csak a két felé polarizált nemtelenség visel egymással háborút.

Ez a fölismerés az ős-európai dualista világkép alapja.”

 

Te hogyan látod ezt? Oszd meg velem kérlek!

 


Tetszett amit olvastál? Kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm! 🙂 Keress a többi közösségi médiában is, itt is találsz értékes tartalmakat:

Az oldalt szerkeszti: Skultéty Andrea

20 Comments

 1. Szia Andi!
  Egy kérdésem lenne: a zafirt csak azon az életterületen – a lakás Észak-nyugati területén – használhatom mint „aktivizátor”, hogy erősítést kaphassak, vagy esetleg ékszerként is hordhatom magammal, magamon?!
  Üdv. Erika

 2. Köszönöm a válaszod.
  Szép napot és békés Ünnepeket neked. 🙂

 3. Köszönöm Ági, hogy megosztottad!

  Elolvasva a cikket, én nem túl sok különbséget vélek felfedezni a két térrendezés között. Ha belegondolsz nem is lehet. Mindkettőnek a célja a természet és az ember harmonikus kapcsolatának megteremtése.
  A Föld nevű bolygón, az egész emberiségre ugyanazon természeti törvények vonatkoznak. Ha kiugrasz Pekingben, vagy Budapesten a tizedik emeletről, valószínű, hogy mindkét helyen halálra zúzod magad.

  Az, hogy a magyar-kínai-japán-indiai szimbólumrendszer eltérő, egyetértek. Nem véletlenül definiálom magam kínai ketyeregyilkos feng shui szakértőként. 🙂

  A kérdésedre válaszolva: szabad, sőt, kell is! 😉

  Szép napot!

  Andi

 4. Ági!

  Melyik időkből származó „régi, békebeli” magyar házakra gondolsz? Hogy érted azt, hogy „a Föld energiáit úgy közvetítik legjobban”? Ezt nem igazán értem. Kifejtenéd egy kicsit bővebben, hogy mire gondolsz?

  Szép napot!

  Andi

 5. Szia.
  Szerintem a bibi ott kezdődik, hogy sok Nő akkora elvárásokat támaszt a Férfival szemben, amivel ők maguk sem rendelkeznek!
  Hogy várjak el egy Férfitől bármit, ha én nem vagyok a helyemen?
  Hogy szeressen egy Férfi, ha én nem szeretem magam?
  Természetesen ez oda-vissza érvényes.
  Amikor elkezdjük keresni a saját helyünket és rátalálunk, a megfelelő partner is meg fog találni. Én hiszek ebben.
  Szóval mindenki a saját posztján álljon helyt, a másikén a másiknak kell. Nyilván vannak kivételek, ill. kivételes helyzetek, amikor nekünk Nőknek kell megoldanunk dolgokat, de ez csak átmeneti megoldás lehet. Sok idő lesz, mire mindenkiben minden a helyére kerül, de ha el sem indulunk, hogyan érjünk célba?
  Hajrá mindenkinek! 🙂
  Andi érdekelne a véleményed arról, hogy a Feng Shui mennyire zavarja meg, a régi magyar házakat? Nemrégiben olvastam egy cikket, mely szerint a régi magyar házak (a békebeli parasztházak) azért lettek pont úgy építve, ahogy, mert a föld energiáit úgy közvetíti a legjobban. Ha ebbe „belepiszkálunk” a Feng Shuival, többet ártunk, mint használunk.
  köszönettel, Ági.

 6. Sziasztok!
  Hát én is úgy voltam eddig, mint az összes feminista. Mostanában már más a helyzet, van egy 8 hónapos kisfiam és már most nagyon sok mindent máshogy látok. Szeretek főzni, útálok mosogatni, mert kiszárította sokáig a kezemet. Mivel nincs túl sok időm, ezért egy héten újabban 2-3szor rendelek ebédet, a köztes napokra pedig kiadósokat főzök. Már csak gumikesztyűvel mosogatok, így egyszerre megoldottam több dolgot. Harminc évig nem lehetett látni rajtam ékszert, magassarkút, a szoknyákat pedig hírből sem ismertem. Most minden a helyére került,ropppant mód élvezem ezeket a dolgokat.Kezdek lehiggadni.
  Természetesen én is tudok minden „férfimunkát”, tavaly terhesen nagy pocakkal még hátul az udvarban kétméteres kerítést is csináltam Fickó kutya végett, mivel állandóan szökött.
  A vakolásnál van egyfajta speciális csuklómozdulat, na az nem megy. Kevertem betont,építettem falat, festek ha kell, lényegében minden megy. De már rájöttem, hogy ezzel nem leszek több csak jobban megerőltetem magam,akkor meg minek? A női test máshogy bír többet, mint a férfi.Mi is nevetnénk,ha egy férfi állandóan azt akarná bizonyítani, hogy ő mindent meg tudcsinálni, ugyanúgy, mint ahogy egy nő tudja pl egy konyhában. Úgyse fog menni. Legfeljebb gyorsabban készíti el a rántott fiókot, hehe. Már full nem érdekel, hogy miért nem jó a kocsi mi romlott el és hogyan kell megcsinálni. Várok egy férfira, ha nincs ott a párom és amíg magyaráz én bólogatok hogy milyen nagyon-nagyon ügyes. Olajozza össze ő magát, úgyis élvezi, hogy milyen szerepben tetszeleghet én minek szenvedjek? A páromat sem érdekli, hogy hogyan- habarással vagy rántással-készül az ebéd. Mire elmondanám hogy miből van, már be is kanalazta és el is tűnt. Minek fárasszam magam azzal, hogy ki keres többet, mi vagyok, versenyló?Azért ennél többet ér az életem. Eddig mindig gyávának tartottam azokat a nőket, akik felvállalták külsőleg is hogy nők, de ma már látom, ők a bátrabbak és erősebbek. Nyugodtabbak mert megtalálták a helyüket.
  További szép napot mindenkinek.
  Katalin Óbánya

 7. Kedves Mariann!

  Akkor úgy tűnik nem értem a kérdést. Hogyan lehet egy lakásnak jó nagy része 6, 7 terület?
  A lakáson belül lehetnek hiányok és lehetnek többletek. Nálad mi a helyzet?

  Szép napot!

  Andi

 8. Kedves Andi!
  Nem is ezt vetettem fel. A lakásunk jó nagy része 6,7 terület, ami egyikünknek sem jó sem hálónak sem dolgozónak, a fürdő és konyha helye pedig adott. Ezért kérdeztem, hogy ezen a helyen legyenek mindjuk vendégszobák, vagy pl: tökéletsen megfelel ez a hely nappalinak ahol nem alszunk, viszont valamennyit aktívan ott tartózkodunk. vagy esetleg hobbiszoba lehet-e, vagy ez is a dolgozószoba „alternatívája”
  Mariann

 9. Kedves Mariann!

  Harmóniát kizárólag akkor tudunk teremteni egy lakáson belül, ha minden helyiség jól energetizált, és használatban van.
  A Gua szám elsősorban arra szolgál, hogy tudjuk hol érdemes hálóhelyet kialakítani a lakáson belül, illetve a személyes életterületünk meghatározásánál fontos.
  A lakás helyiségeit pedig funkcióinak megfelelően érdemes használni. A nappalit nappaliként, a fürdőt fürdőként.
  A feng shui tudatos alkalmazása nem vár el tőlünk eszement megoldásokat (nem kell a fürdőkádban aludni, vagy a hálóban fürödni). 🙂

  Szép napot!

  Andi

 10. Kedves Andrea!
  Érdekes felvetések! Az jutott eszembe, hogy ez a terület a fém elemé. Gondolom, ha aktivizálnánk ezt a területet annak az is része, hogy minél többet legyünk itt. Mi van, ha a fém elemen tartózkodás nem előny a gua számunk szerint? Vagy ez csak a háló és dolgozóhelységre igaz? Előnyös e nappaliként használni a helységet? (2,4,4,8 gua számúak vagyunk)

 11. Az írás mondanivalójával ugyan egyetértek, de a személyes tapasztalataim mások. Mióta az eszemet tudom, azt látom, hogy a nők hordják a vállukon a világot. Sosem volt módom a kényelmes női szerepbe bújni, mikor a nehéz és kihívásokkal teli feladatok másokra vártak. Foghattam a lapátot és lehettem szakácsnő is közben. Nem panasznak szánom, mert önbizalmat ad, hogy képes vagyok megoldani a problémákat, függetlenül a fajtájuktól, de a valóság az, hogy értékelném, ha nem két helyen kéne dolgoznom, hogy annyi fizetést kapjak, mint egy férfi, aki amúgy se tudná elvégezni az én munkámat, hogy azután otthon ellássam az összes női és férfi feladatot egyaránt. Én ebben a szerepalakulásban inkább azt látom, hogy nemtelenül ruházható rám minden szerepkör, míg a férfiak, akiket ismerek könnyebben vállalják a kudarcaikat a saját szerepeik terén. Nyilván az álláspontom a saját élethelyzetemből adódik és nem általánosítható, de ha választhatnék, akkor az y kromoszómával könnyebb volna boldogulni és az olykor elmaradó mosogatást is elnézőbben kezelné a környezetem. 🙂

 12. Nagyon igazad tezszik amit irtál szeretek nőnek lenni és büszkén viselem igyekszem megfelelni de néha nagyon nehéz de meg küzdük

 13. Egyetértek és tetszett ez az írás nekem.Szeretek nőnek lenni és büszkén viselem igyekszem megfelelni ennek a szerepnek és tiszteletbe tartom a férfi szerepét is.Egyébként osztozom a Mariann véleményén is.

 14. Nekem tetszik ez az írás és egyetértek vele.
  Bennem elég rég óta dúlt egy harc, hogy elfogadjam magamat nőnek és a vele járó szerepeket. Sokáig úgy gondoltam, hogy én is képes vagyok arra amire egy férfi. Mindig vágytam arra hogy nőként merjek élni, de nem tudtam hogyan. Amióta gyermekem van olyan környezetbe kerültem, hogy megtanuljam hogyan élhetek nőként és még most is ezt tanulom.
  A mai világban a férfiaknak sem könnyebb a dolga mint egy nőnek, de szerintem az egész csak hozzáállás kérdése. Igyekszem megtenni minden tőlem telhetőt hogy itthon szeretet teljes légkör legyen és ezért én el is kezdtem megépíteni a saját szentélyemet. Úgy érzem már most hogy kiegyensúlyozottabb vagyok mint eddig. 🙂

 15. Szerintem ez a kérdés akkor jön elő, amikor nem vagyunk a helyünkön. Ha nem az aktuális dolgokra koncentrálunk. Amikor nem tudjuk megélni az adott pillanatot, és saját lényünktől eltérően cselekszünk.

 16. Egyetértek az írással,nem gondolom, hogy női-férfi ellenségeskedésről van szó.
  Sokkal inkább arról, hogy akár tetszik, akár nem, mindkét félnek megvan a saját szerepe az életben, családban,munkahelyen és mindenütt. Egy kétezer éves férfiuralomra épülő korszaknak „isszuk a levét”, elfelejtve, hogy nem véletlenül születtünk nőnek vagy férfinak. Én úgy gondolom, hogy a mai napig a nő feladata a család, az otthon megteremtése, a biztos háttér kialakítása. Hogy ezt hogyan tudja összeegyeztetni a többi feladatával, ez kinek-kinek egyéni útja. Nyavalygással, saját magunk sajnáltatásával semmire sem megyünk. Én büszkén viselem, hogy nőnek születtem, és igyekszem megfelelni ennek a szerepnek, bár ez a mai rohanó világban nem olyan könnyű:) De ha elfogadtam magam, mint nő, mint anya stb. , és megteremtem a saját harmóniámat, ez életem minden területére pozitívan fog kihatni. Nem alárendeltnek gondolom magam, hanem más a feladatom, mint a férjemnek. ( Neki sem egyszerű). Mindkettő fontos, mindkettőt értékelnünk kell.Csak ha mindenki tudja a feladatát ésismeri útját, céljait, akkor tudunk előre haladni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az EU-s jogszabályoknak megfelelően az oldal használ "sütiket" (cookie). Kérlek engedélyezd, vagy zárd be az oldalt. További információk

A "sütek" (cookie) teljesen veszélytelen kis fájlok, amit azért helyez el a webhely a gépeden, hogy eredményesebben tudd a böngésződet használni. A sütik használatát le tudod tiltani a böngészőben. ha ezt nem teszed, vagy az "Engedélyezem" gombra kattintasz, azzal megengeded a sütik használatát. Az adatkezelés tájékoztatót, az alábbi linken találod: https://www.fengshuis.hu/wp-content/uploads/2016/07/Adatkezelési-tájékoztató.pdf

Bezárom