Feng Shui – 3 tipikus hiba, amit laikus fengshui felhasználók elkövetnek!

Yin-Yang

Próbálod tudatosan megvalósítani azokat az elveket, amit feng shui könyvekből, honlapokról, innen-onnan összegyűjtöttél, és az eredmény valami egészen más, mint amit vársz?

Na, akkor kezet foghatunk, ezen én is így kezdtem.

Jómagam 17 éve élek szoros szimbiózisban a feng shuival. Rengeteg baklövést sikerült elkövetnem, míg szakértőjévé váltam a témának. Igazi poklot teremtettem az Életembe a tudatlanságomnak köszönhetően. Voltam adósságspirálban, tönkrement házasságban, harcoltam élővel és holttal, és még sorolhatnám. Hosszú utat jártam be máig, rengeteget tanultam, fejlődtem. Ma már tisztán látom, hogy mik voltak azok a hibák, amiket autodidakta feng shui alkalmazóként elkövettem. Mondok egy-két tipikus példát, hátha te is magadra ismersz.

Először is ötvöztem többféle irányzatot. Egy csipet bágua módszer, egy falat repülő csillag, némi iránytű iskola. Nagy hiba! Ez pont olyan, mintha a vasárnapi ebédet – húsleves, rántott hús, krumpli, uborkasaláta, csokis piskóta – egybeöntve fogyasztanád. Na, a módszerek vegyítésével pont ilyen katyvaszt lehet előidézni. Hogy melyik az egyedüli üdvözítő? Nincs ilyen. Jómagam a a bágua, vagy iránytű iskolát támogatom, és tanítom. Ennek van oka, erről már írtam ebben a cikkemben

Második probléma, hogy nem voltam tisztában azzal, hogy milyen jelentőséggel bír, ha nem csinálok lomtalanítást, térharmonizálást az otthonomba, még mielőtt tudatos térrendezésbe kezdek. Ma, egyáltalán nem viszek az otthonomba e két feladat elvégzése nélkül semmiféle új tárgyat, még egy konyharuhát sem. Ráadásul a precíz lomtalanításnak, a takarításnak és a térharmonizálás rítusának van egy követhető metodikája. A Mágikus Lomtalanítás Online Minitréningen beavatlak ennek titkaiba lépésről-lépésre. Ráadásul egy pizza áráért! Nézd csak meg ITT!

Harmadik sarkalatos probléma, hogy nem voltam tisztában azzal, hogy hol, milyen energetikai anomáliák vannak a lakásomban. Hol vannak többletek, hol vannak hiányok, mi az, ami részét képezi és mi az ami nem a lakásom alaprajzának. E nélkül alkalmazni a feng shui szabályait nem lehet. Egy orvostól is elvárjuk, hogy diagnózist csak a testünk alapos feltérképezése után állítson fel, ne csak úgy, ukk-mukk-fukk ránézésre. Hogyan lehet precízen kiértékelt alaprajzod? Erről ITT tájékozódhatsz!

 

Akkor most foglaljuk össze, mi is az a 3 tipikus hiba, amit laikus Feng Shui alkalmazóként soha ne kövess el, mert nem lesz jó vége:

Válassz egyfajta Feng Shui módszert, amit alkalmazol!

Lomtalanítás, tértisztítás nélkül, semmiféle új dolgot ne vigyél a lakásba!

Precízen kiértékelt alaprajz nélkül ne kezdd el a Feng Shui módszertanát alkalmazni!

 

 

 

 

 

 

Tetszett amit olvastál? Kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm! 🙂 Keress a többi közösségi médiában is, itt is találsz értékes tartalmakat:

Ez is tetszeni fog

Az oldalt szerkeszti: Skultéty Andrea

113 Comments

 1. Kedves maja!

  A lakást célszerű egy energetikai egységnek tekinteni. Tévedés, egyenként szobákra alkalmazni a Feng Shuit. Így az egész lakás egy energetikai katyvasz.

  Igen, a tértisztítás után, a lakás nyugati részét (gondolom van pontosan kiértékelt alaprajz) célszerű energetizálni.
  Ebben a cikkemben írtam a hogyanról részletesen: https://www.fengshuis.hu/gyermekvallalas/gyermekvallalas-feng-shui-segitseggel/

  Szép napot!

  Andi

 2. Kedves Andi!

  Elnézést kérek, bizonyára rosszul fogalmaztam. Sajnos csak volt egy terhességem, ami művi befejezéssel végződött, missed ab. Ez januárban történt, kivártuk a két ciklust, de azóta sem sikerült teherbe esnem. Még nincs gyermekem. A fürdőszoba és a wc pont a Gyerekek és Kreativitás területe. A hétvégén gyönyörű rendet raktam, letakarítottam még a kazán tetejét is alaposan, csöveket stb. Sós vízzel mostam a falakat is végig. Lomtalanítottam. Gyermeket szeretnénk, és a siker érdekében szeretném a Feng Shuit alkalmazni. Az említett két helyiség ajtaját zárjuk, a Wc tetejét lehajtom. A lakás többi szobájában egyenként alkalmazom a Feng Shui Gyermek és kreativitás területére javasolt elemeket. A tértisztításon kívül egyebet tehetek még?
  Köszönöm: Maja

 3. Kedves Andi!
  Mint írtam, a kerítésen van egy 2×2 mes kapu, amin egy keri út alad át, de ezen nincs ajtó. ezen felül a kerítés zárt.
  Mariann

 4. Kedves Andi!

  Mindössze egy éve lakunk a lakásban, tehát nem halmozódott fel sok lom. A terhességemnél sokat híztam a cigaretta lerakása miatt, így most a ruháim nagy része nem jó rám. Ezeket azonban nem szeretném kidobálni, mert bízom benne, hogy egy méretet még képes vagyok visszafogyni. Az egyedüli “lom” ez lehet. Nagytakarítást rendszeresen végzek, most volt tavasszal, a porra és porcicákra pedig minden takarítás alkalmával figyelek. A tértisztítást saját magam is elvégezhetem? Mit és hogyan tegyek?
  Köszönettel: Maja

 5. Kedves Andi!

  Annyit még el kell mondanom, hogy a fürdő és a wc is világoskék, szinte minden berendezési tárgyával.

  Köszönöm: Maja

 6. Kedves Andi!

  Párommal szeretnénk kisbabát. Volt már egy vetélésem, most pedig ismét nem nagyon akar összejönni. A Gyermek, kreativitás területe pont a fürdőszoba és a külön helyiségű wc. Mit tehetek ebben az esetben?
  A szerelem terület pont a párom éjjeli szekrénye – csupa fiús holmi, míg a Család területe pedig pont az a hely, ahol vasalni szoktam, illetve egy cipőtároló beépített szekrény, amit nem tudok elmozdítani. Mit tehetnék ebben az ügyben?
  Köszönöm: Maja

 7. Kedves Mariann!

  Amennyiben teljes egészében elkülönül a két telek, vagyis a telek teljes szélességében van a kerítés, akkor igen.

  Szép napot!

  Andi

 8. Kedves Andi!
  kerttel kapcsolatban kérdem: anyósomékkal kertlábasak vagyunk. Felőlünk nincs kerítés, ezután jön az ő veteményesük, egy részét mi műveljük ( most ez rózsakert, kerti kút, sziklakert és szalonna sütő) ezután kerités (kb 20méternyi) van az ő díszkertjük felé, viszont nincsen rajta ajtó, egy 2m széles és 2 magas faácsolat alatt megy át a kerti út. . Az ezutáni rész más csak az övéké. Telekhatárnak számít-e így ez a kerítés?
  Mariann

 9. Kedves Andi

  Szeretnem megkerdezni, en viz elemu vagyok a a parom fem,tudtommal az illik egymashoz,megis sokat veszekszunk,,most lakast szeretnenk venni mert eddig az oveben eltunk amit meg a volt felesegevel hasznalt,sok mindent atvaltoztattam miota ott lakunk megis ugy erzem nem abban a kornyezetben kellene elnunk,en kineztem egy lakast d eo nemigen szeretne megvallni ettol.mit tanacsolsz?udv Heni

 10. Kedves Andi!

  A lomtalanítással nincs bajom. A térrendezéssel szintén nincs bajom. De azzal az idióta tértisztítási ceremóniával – amit elvileg meg kéne csinálnom negyedévente -, csak bajom van. Elnézést, de nem találok finomabb, egyúttal kifejezőbb jelzőt erre a ceremóniára. Én hívő ember vagyok, nem gond lelki síkra lépnem, de ez egyszerűen nevetséges számomra, és emiatt mereven elutasítom ezt a bizonyos ceremóniát. Kérdésem az, ha sem az AGYAM, sem a LELKEM nem veszi be a Feng Shui ezen részét, a többi azért még működhet?

  Köszönettel,
  Ada

 11. Szertném Feng Shui használni csak mivel mi külföldön élük én és a párom és nem tudom hogy tudnám kifizetni mert nagyon szertném megoldani az anyagi problémáimat hogy itt ahol lakuk nagyon rossz mert még egy páral lakuk és nem jövük ki jol és muszály türlyek mert nics mukám se és csak a párom dolgozik és csak ép hogy kilyövök és szertném alkalmazni Feng Shui szép napot.

 12. Kedves Katalina!

  A Szerelem, házasság életterületre lehet elhelyezni háromszögletű tárgyat, valamint a páros szimbólumok helyett,- amik a kapcsolatot erősítik – hármat.

  Szép napot!

  Andi

 13. Szia!

  Az én kérdésem az lenne, hogy mi az ami egy kapcsolat felbomlásához vezet?
  “Először azt kellene eldönteni, hogy együtt, vagy külön. Én a feng shuit alkalmazva tudok mindkét döntést követően tanácsot adni neked.”
  Ha külön akkor mi a teendő? köszönöm a választ előre is!

 14. Kedves John!

  Először azt kellene eldönteni, hogy együtt, vagy külön. Én a feng shuit alkalmazva tudok mindkét döntést követően tanácsot adni neked.

  Szép napot!

  Andi

 15. Ha lomtalanitani kellene akkor a paromat kellene ki tegyem. S hogy? egy embert nem lehet csak ugy kirakni mint a lomot, az biztos. Ven legeny vagyok fiatal szivvel es eross testel. Az asszonynak mar nem kell… en meg semmi joravalo holgynek nem kellek. Megvasarolt szerelemnek ecet az alja. Az evek elteltek de az izlesem a regi. Ad valaki tanacsot hol kezdjem, de a kecske is jollakjon es a kaposzta is maradjon…. Rak vagyok.

 16. Kedves Mariann!

  A fenti leveledből az derül ki a számomra, hogy volt nálad Repülőcsillag módszerével dolgozó Feng Shui tanácsadó.
  Mivel nekem nem ez a módszer a specialitásom, nem válaszolnék a kérdésedre, hiszen aki nálad járt, sokkal felkészültebb ebben a témában.
  Kérlek, hogy a Repülőcsillag módszerrel kapcsolatos kérdéseidet neki tedd fel.

  Szép napot!

 17. Én értem ezt a részét. Most már csak azt kell átgondolnom, hogy akkor az lenne a feladaTOM, HOGY MÁS ÚTON PRÓBÁLJAM AZ EGYENSÚLYT MEGTEREMTENI(AZ ÉS TERÜLETEIMBŐL KEVÉS VAN) A LAKÁSBAN, éN FÖLD VAGYOK. NEKEM A SAJÁT TERÜELETEM (8) MEGVAN IGAZ KONYHA, ÉS PONT EZZEL VAN SOK BAJOM ITT MINDIG KUPI VAN, PONTOSABBAN NAGYOBB MINT MÁSHOL. A MÁSIK FÖLD ELEM (2) ILLETVE A 9ES TERÜLET SZINTE 1X5 MES FALSZAKASZ AZ EBÉDLŐBEN. eZ BŐVÜLNE AZ ÁTALAKÍTÁS SORÁN. A LAKÁSSAL ALAPVETŐEN NEKEM VAN PROLÉMÁM, SZERINTEM KISSÉ A GYEREKEKNEK IS, DE LEHET HOGY NEKIK IS MIATTAM, MÁRMINT AZ ÉN GONDJAIM ÁLTAL. a FÉRJEM IMÁDJA DE A TANÁCSADÓ SZERINT AKI ITT JÁRT, NAGYON SOK A FÉRFI ÉS FA ELEM A LAKÁSBAN AMI A FÉRJEMÉ. OTT A GYEREKSZOBA ÉS A NAPPALI, A VÍZ ELEMEN A MELLÉKHELYSÉG. a TANÁCSADÓ SZERINT EZEKET KELLENE TOMPÍTANI AZZAL HOGY AZ ÉN ELEMEIM MEGJELENNEK BENNE. DE ÉN NEM SZERETNÉM A FÉRJEM “BÁNTANI”

  mÉG KÉRDENÉM, HOGY AZ ELŐZŐ PÉLDÁMRA “Pl: “rossz” vízcsillag van a gazdagság területen, amit az iránytű iskola szerint kiértékelve energetizálunk pl:csobogóval, ami a vízcsillagot is aktiválja egyúttal.” MONDJ MÉG VALAMIT, VAN ENNEK JELENTŐSÉGE, VAGY EZ AZ AKTIVÁLÁS ÁRA LENNE “Nem feladatunk a problémák elől elfutni. Meg kell oldani. “-ÍRTAD
  KÖSZI
  MARIANN

 18. Kedves Mariann!

  Igen hatnak. DE a ma élő embernek nem feladata elkerülni, de pláne megúszni bizonyos dolgokat, amit felvállalt Földi életére. A problémákat megoldani szükséges. Nem egyenértékű az életfeladatunk a Kínai császáréval, aki felelt a birodalom fennállásáért. Naná, hogy az ő életében több ezer szolga dolgozott, hogy elhárítsa a veszélyeket, amik a birodalmat fenyegették, így fenntartva folyamatosan a jó feng shuit. Nekünk nem dolgunk a “veszélyek” elhárítása, kivédése. Nem feladatunk a problémák elől elfutni. Meg kell oldani. Ehhez energiára, életerőre van szükségünk. Ezt tudjuk biztosítani magunknak rövid távon a 3 ajtós (Bágua) módszerrel, hosszútávon az Iránytű iskola módszerével, így beteljesítve azt a feladatot, amiért idejöttünk.

  Nem tudom Mariann, ez így érthető?

 19. kedves Andrea!
  Köszönöm, hogy ilyen hamar válaszoltál. A fő probléma az, hogy nem tudom megérteni, hogy ha tényleg természeti törvények hatnak ránk, akkor a ház asztrologiáján keresztül működő repülőcsillagok is hatnak. Tudom már, hogy vannak éves, és havi csillagok. De vannak a ház homlokzatától és az építés vagy átépítés idejétől függő állandó hegy és víz csillagok is, amelyek 22 éven át maradnak helyben. Ezek sincs akkora jelentőségük, hogy a tanácsadáskor figyelembe vegyék? Pl: “rossz” vízcsillag van a gazdagság területen, amit az iránytű iskola szerint kiértékelve energetizálunk pl:csobogóval, ami a vízcsillagot is aktiválja egyúttal.Vagy ezek a csillagok csak az éves és havi csillagokkal együtt “dolgoznak”. Bocs de szeretném ezt érteni. mariann

 20. Kedves Mariann!

  Magam, a repülő csillag módszerrel nem foglalkozom. A ma emberének ezt a szisztémát követni szinte lehetetlen.
  A módszereket keverni nem célszerű.
  Azt fontos megértened, hogy most is a feng shui szabályai szerint élsz. Természeti törvények hatnak az életedre.
  Gondold végig, hogy egy ma élő embernek, sokszor 2-3 hónap a lakás lomtalanítása. Találkoztam olyannal is a praxisom során, hogy ez másfél évig tartott. Szerinted havonta hogyan tudnák ezek az emberek átforgatni, de pláne átépíteni a lakhelyüket? Szerinted ez ma megvalósítható?

  Szép napot!

 21. Kedves anfdrea!
  A különböző iskolákkalkapcsolatban kérdezem, az iránytű és repülőcsillag iskola mennyiben zárja ki egymást?
  Lehetséges-e hogy az iránytű iskola szerint “rendbe tesszük ” a tereket , ezt követően mégis minden rosszul alalkul, mert a repülőcsillag szerinti kártékony erőket aktiváltuk általa? Pedig mi választottunk iskolát. ( PL. Nálam a hírnév és szerelem területekből kevés van a főfalon belül. a veranda beépítésével ezt ki lehetne egyensúlyozni, de akkor a hírnév területre olyan csilagok “repülnek” amelyek ártóak. Akkor most melyik a jó megoldás?lhete e egyiket a másik iskola figyelemebe vétele nélkül csinálni, mondván hogy mi ezt álasztottuk?)Mariann

 22. Kedves Andi!

  Tíz-egynéhány évvel ezelőtt én is könyvekből próbáltam a térrendezés művészetét elsajátítani. Lehetetlen. Ha nincs melletted valaki, aki értelmezi az olvasottakat, segít eligazodni, sokat lehet ártani. Saját bőrömön tapasztaltam. 😀
  Jól látod, a lomtalanítás, rendrakás, takarítás, azok a tevékenységek, amibe önállóan bele lehet vágni, nem lesz belőle gubanc, sőt… 😉

 23. Az iskolák keverése nálam is megvolt. Először nem is tudtam, hogy többféle iskola létezik, úgy a 3 teljesen eltérő feng shui-s könyv után kezdett derengeni.
  Én most túl vagyok a lomtalanításon (egy évbe telt mindent átnézni), már közben elkezdtek javulni a dolgok. Egy idő után nem álmodoztam arról, hogy megvalósítom a terveimet, hanem elkezdtem dolgozni rajtuk. Most úgy érzem a rendrakás a következő lépcső, ami még tovább hajt majd a megkezdett úton.

 24. Közben meg is érkezett az e-mail, mennem kell olvasni! 😉 Köszönöm! 🙂

 25. Akkor hurrrrá!!!!

  Ez szimbolikusan úgy értelmezhető, hogy tágulnak a lehetőségeid.
  Fontos, hogy észre is vedd őket. 😀

 26. Kedves Erzsébet!

  Látom, a tanulmányt sikerült letöltened. 😀
  Bízom benne, hogy sok gyakorlati tanácsot találsz benne, ami segít végigvinni a folyamaton, és a fent említett probléma megoldódik. 🙂
  A lakásod, a főbejárathoz képest szűkül, vagy tágul?

 27. A tanulmányod engem is érdekelne 🙂 Kedvenc olvasmányaim közé tartozik Karen Kingston Rend a lelke mindennek c. könyve. Minden alkalommal, amikor elolvasom, új erőre kapok és nekiugrok a tértisztításnak, de olyan mértékű dédelgetési hajlamaim vannak, hogy sosem jutok túl messzire. Erre lenne jó valami csodaszer 🙂 Az alaprajz dolog is nagyon érdekelne, a lakásom alaprajza egy tortaszeletre hasonlít, erre sehol nem találtam még ötletet.
  Köszi az oldal létrehozását, olvasgatok tovább 🙂

 28. Kedves Gabi!

  Nagyon örülök, így a munkám nem volt hiábavaló! 🙂

  Várom a beszámolódat a változásokról is! Hajrá, csak így tovább!! 😀

 29. Kedves Andi! Ajándék tanulmányod elolvasása után hatalmas takarítás következett.Zeg-zugok, porcicák,lemosás,felmosás,kirámolás. Nem egy nap volt. Utána kedvet kaptunk a szoba átrendezéséhez. Sokkal világosabb-tágasabb, a rég tervezett kuckós sarok is meg lett.
  Aztán a tértisztítás következett. Jó bő egy óra volt, alaposan elfáradtam. Most izgatottan várom a munkám “eredményét”. Köszönöm a tanulmányt.

 30. Kedves Gyöngyi!

  Én a ruháimat a házunk elé szoktam kitenni, onnan mindig elviszik. 🙂
  A családsegítő központnak is oda lehet adni, vagy a helyi plébánosnak.
  A tárgyaimat elajándékozom, kidobom, elégetem, vagy leteszem a kuka mellé.

 31. Kedves Andi!
  Nagyon érdekelne a lomtalanítás forgatókönyve…te hogyan csinálod?
  Engem most az a gondolat gátol a továbbjutásban, hogy hova tegyem, vigyem, adjam a lomjaimat. Mert jelenleg a használt életteremből parkolópályára van helyezve mint egy lassan növekvő daganat egy élő szervezetben.
  üdv:Gyöngyi

 32. Kedves Mária!

  A feng shuit mindig alkalmazod, ahogy mindenki a Földön.
  A kérdés az, hogy ez mennyire tudatos, és átgondolt.
  A törekvés nagyon dicséretes! 🙂

 33. Szanita, ez nagyon dicséretes :)A tértisztítással várj, se kismama, se szoptatós anyuka nem tér-tisztíthat.
  Meg tudod, hogy a feng shui nem egy kívánságteljesítő automata. Az, hogy mennyi idő múlva érkezik meg a várt eredmény, teljesen egyedi. A pozitív hatás, mindig egyenes arányban van a befektetett munkával! 🙂

 34. Kedves Andi!
  Jó ,hogy olvashatok tőled.
  Igyekszem alkalmazni a Feng Suit!
  Sajnos csak időnként,a hatás ezért
  maradt el. De erre rájöttem és most már a fokozatosságra és rendszerességre nagyon
  törekszem.Marika

 35. Kedves Andi!
  Mivel én a Feng Shui tudatos alkalmazását veled kezdtem, az irányzatok keverése kimaradt 🙂 Bár őszintén szólva a lomtalanításig és a tértisztításig jutottam, meg kicserélgettem pár képet a falon (a vizes képet elvittem a tűz területről és hasonlók), mégis érezhetően van hatása. Életem első tértisztítását tavaly decemberben végeztem, és némi hullámvölgy után az utóbbi két hónapban kezdett beindulni szinte minden 🙂
  Persze készülünk az újabb lomtalanításra, mert most jutottam oda, hogy megint zavar a káosz (amíg a gödörben voltam, nem nagyon foglalkoztatott). Eddig úgy látom, jön a kedvező hatás, csak némi időelcsúszással 🙂
  Anita

 36. Megértelek Orsi! A Feng Shui szakértői képzésen több óra anyaga volt az alaprajz kiértékelése, rengeteget gyakoroltam én is.
  Sajnos korrektül kiértékelt alaprajz nélkül, fals eredményre lehet jutni. Ezt érdemes szakemberre bízni.

 37. Az alaprajz örök mumusom. Bonyolult, van nálam többlet is, hiány is – biztos hogy valaki nálam képzettebb ember kéne hozzá, aki megmondja a “tutit”.
  A lomtalanítás áldásos hatását viszont már volt szerencsém átélni. Konkrét dolgokat ugyan nem tudnék mondani, de az tény, hogy éreztem, ahogy felszabadulok, minden sokkal lazábban, folytonosabban történik, áramlás volt az életem – amikor nekiálltam és végigvittem egy-egy nagyobb selejtezést.
  Az utolsó ilyen alkalom egy-két éve volt. Úgyhogy most éppen megint nyakig vagyok a lomtalanításban 🙂

 38. Szia Andi!
  Teljesen logikusnak tűnik, amit írsz. Egyetlen aggályom ez :”Lomtalanítás, tértisztítás nélkül, semmiféle új dolgot ne vigyél a lakásba!”
  Az én értelmezésemben kb. azt jelenti, hogy ha nem is minden nap, de minden héten lehetne tértisztítani.

  Ja, és kösz, eddig azt sem tudtam, hogy többféle irányzat van:)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az EU-s jogszabályoknak megfelelően az oldal használ "sütiket" (cookie). Kérlek engedélyezd, vagy zárd be az oldalt. További információk

A "sütek" (cookie) teljesen veszélytelen kis fájlok, amit azért helyez el a webhely a gépeden, hogy eredményesebben tudd a böngésződet használni. A sütik használatát le tudod tiltani a böngészőben. ha ezt nem teszed, vagy az "Engedélyezem" gombra kattintasz, azzal megengeded a sütik használatát. Az adatkezelés tájékoztatót, az alábbi linken találod: https://www.fengshuis.hu/wp-content/uploads/2016/07/Adatkezelési-tájékoztató.pdf

Bezárom