Feng Shui praktikák a sikerhez

Feng Shui - szerelem, párkapcsolat,

Mi köze Hercule Poirotnak Nógrád megyéhez?

Az írás végére talán ez is kiderül, de először megosztanék veled egy maradandó élményemet, egy boszorkányos csütörtöki napról:

Feng Shui – sikerkulcs!

Nem kell meglepődnöd! Az írás végén jó néhány ötletet kapsz ahhoz, hogy milyen feng shui praktikákat kell bevetned, hogy sikeres legyél. Azt is elárulom, hogy a Bágua térkép melyik szeletével kell dolgoznod.

2010. szeptember 23. Az őszi napforduló ünnepére készülök, egy Nógrád megyei kis faluba. Nem vettem még részt ilyen szertartáson, ünnepen, vegyesek az érzéseim. Kavarog bennem a szorongás és a várakozás érzése.

Nem egyedül indulok útnak, barátnőm érkezik értem, autóval.

Mondják: „az idő jó társaságban gyorsan telik” ez a mi esetünkben is igaz. Hamar megérkezünk a „banya tanyára”.

Sok az idegen arc, az ismeretlen ember, de a házigazdánk kedvessége, invitálása, gyorsan átsegít az ismeretlenség kínos mivoltán. A kezdeti suta ismerkedés után, a feszültség teljesen feloldódik bennem, oldottan beszélgetek, nevetgélek a többiekkel.

Az idegenek ismerősökké válnak, a komfortérzetem helyreáll.

Azt gondolom, hogy ez feltétlenül szükséges ahhoz, hogy a mágia, a boszorkányos bűvölet, a varázslat megtörténhessen. Legjobban azt a szertartást várom, ami az elengedésről szól. Pár óra, és elérkezik a várva várt pillanat.

Ezt a rítust minden résztvevő egyszerre végzi. A Főboszi irányításával, a tábortűz körül, egymás kezét fogva zajlik a ceremónia. A bal kezünkben összehajtogatott papírdarab, erre írtuk azokat a dolgokat, tulajdonságainkat, lelki gyötrelmeinket, amiktől szeretnénk megszabadulni. Ennek az eseménynek nélkülözhetetlen kelléke a bizalom, és a megnyílás képessége.

Egy ilyen rituálé legfontosabb hozadéka, hogy az „egy vérből valók vagyunk” érzése minden résztvevőben megjelenik, így azt látom, hogy a szertartást követően a bizalmas, őszinte beszélgetések, nem jelentenek problémát az itt lévők között.

Én is beszélgetésbe elegyedek egy hölggyel, aki első ránézésre nem túl szimpatikus a számomra. Előítéleteim vannak vele szemben. A nehéz sors leolvasható az arcáról, kiolvasható a szeméből, rá van írva minden mozdulatára. A női csacsogás, mély, megnyíló párbeszéddé szövődik. Amit hallok, nehéz elviselnem, fáj a lelkem tőle. Ráadásul a szégyenérzet is megjelenik a lelkemben, az érzett előítélet miatt. Dióhéjban elmeséli az életét:

„ Nevelőapám, 13 éves koromtól fogva használt, zaklatott szexuálisan, anyám tudtával. Nem, hogy megvédett volna, engem hordott el mindennek, mondván provokáltam. Jó pár éve nem beszél velem. … Férjhez mentem, hamarosan egy gyönyörű kisfiúnak adtam életet, ő pár hónapos koráig adott nekem örömöt. Eltemettem. … Született két lányom, sajnos nem egészségesek. … A férjem rendszeresen vert, pár évvel ezelőtt a két kicsi gyerekemmel a saját házamból egy este kidobott. Néhány évig albérletben laktunk… Terveim között szerepel egy anyaotthon létrehozása, ami a hasonló sorsú anyákat veszi oltalmába… Sajnos magunkat is nehéz eltartanom, nem tudom honnan lesz rá pénzem, de ez a vágyam sok erőt ad a továbblépéshez…. A pénzünk szánalmasan kevés. Egyedül nagyon nehéz… Az egész Életem kudarcoktól, fájdalmaktól terhes hétköznapok sorozata…”

Egy idősebb hölgy is mellém szegődik. Törékeny a termete, kicsit több mint 60 éves, kis-nyugdíjából él a fővárosban. Meséli, hogy muszáj munkát vállalnia, mert a nyugdíjából nem tud megélni. Gázt sem használ a kis lakrészében. Maga szerzi be, és vágja össze a téli tüzelőjét évek óta. Oda kell figyelnie minden egyes forintjára, ide is a barátnője hozta el, és azért tudott eljönni, mert ez a nap ingyenes.

„Tudod, – mondja nekem – akkor voltam a legboldogabb, amikor több mint 50 évesen beiratkoztam egy főiskolára. Nagyon szerettem odajárni, fiatalok között voltam, és nagyon élveztem a tanulást. Szeretek tanulni. A főiskola közben elküldtek nyugdíjba a cégemtől, így az utolsó két vizsgámat nem tudtam letenni, illetve a diplomámat megszerezni. Nem volt rá pénzem. Ahogy most sincs elegendő, egyik napról a másikra élek. Nagy szívfájdalmam ez a SIKERtelenség!”

Elgondolkodom. Vajon miért érzi ez a két nagyszerű, értékes ember sikertelennek magát? Az is csoda, hogy életbe vannak, és nem adták fel.

Azt hiszem, tudom, hogy miért gondolkodnak magukról úgy, mintha az egész életük dicstelen lenne, csőd, bukás, és összeomlás. Ők is megfertőződtek azzal a kórral, ami napjainkban járvány méreteket ölt. Benyelték a „siker mérőeszköze, a birtokolt pénz mennyisége” nevű vírust.

Ezzel nem azt szeretném mondani, hogy kóros, ha sok pénzre vágysz. Ez teljesen normális, teremts belőle minél többet, hiszen nagyon fontos kelléke az életednek, szükséges az életben maradáshoz, az élet élvezetéhez, a túléléshez. Fontos, hiszen nagyon kevés dolgot tudok felsorolni, amihez ne kellene pénz. Az viszont rendkívül fájó, ha ez az egyetlen, amit figyelembe veszel, ha a sikereidről beszélsz. Ne legyen a pénz az egyetlen szemüveg, amin keresztül szemléled a másik embert, illetve – talán ez a legfontosabb – saját magadat.

Azt gondolom, hogy nagy hiba, ha nem értékeled, kellő mértékben magad, nem vagy tisztában saját erényeiddel, nem a helyén kezeled, de pláne, nem is látod a saját sikereidet.

Azzal is tisztában vagyok, hogy ma ez nem könnyű feladat. A média, minden lehetséges eszközzel olyan érzést kelt benned, hogy semmi nem számít, a siker egyetlen mércéje a pénz, a vagyon.

Mennyire drága helyen nyaraltál? Milyen autóval közlekedsz? Milyen márkájú a cipőd a táskád? Azt sugallja minden körülötted, hogy ettől vagy értékes, és sikeres!

A lelki erőd, a szellemi, lelki fejlődésed, az, hogy a körülményeidhez, képest mit teszel, egyáltalán nem számít.

Nem számít, mert nem látszik!

Az autó látszik.

A ház látszik.

A drága ruha látszik.

Az azonban megint csak nem látszik, hogy miből van a ház, az autó, és a drága nyaralás. Hitelből, leánykereskedelemből, kábítószer, vagy fegyver csempészetből, vagy tisztességesen végzett munkából.

Az a véleményem és a meggyőződésem, hogy ahhoz, hogy képes legyél értékesnek és sikeresnek érezni magad, hogy lásd az erényeidet az a legfontosabb, hogy megerősítsd az önbizalmadat, önbecsülésedet és az önértékelésedet. Ha már felismerted, hogy szűkében vagy e képességeknek, légy magadra nagyon büszke! Ez önmagában SIKER! Felismerni a problémát, egy kegyelmi állapot. Kevesen jutnak el idáig. Legyél tisztában a saját képességeiddel, és merd ennek árát elkérni, tudd, hogy mennyit érsz, mennyit ér a munkád. Találd meg a helyes középutat az Ügyeletes Balek és a Pénzéhes Hiéna között. Téves elgondolás, ha azt hiszed, hogy ha ingyen adod a tudásodat, ingyen, vagy megalázóan kevés pénzért dolgozol, több barátod lesz, vagy jobban fognak szeretni. Ez nem így van! Azok az emberek szaporodnak majd körülötted, akik belőled élnek, a hátadon akarnak előbbre jutni, meggazdagodni. Gondolj mindig arra: Te ingyen kaptad a tudást?

Természetesen végezhetsz önkéntes munkát, adhatsz segítséget, támogathatsz rászorulókat, de csak akkor, ha neked van miből kenyeret venned. Legyél annyira önző, becsüld magad annyira, hogy saját magadat és a családodat nem veszélyezteted a mértéktelen ingyen munkával.

Az önbizalom erősítésére ma már több módszer, terápia és eszköz áll a rendelkezésedre. Csak néhány példa: kineziológia, családállítás, pszichodráma, fény-, hangterápia, ÉFT, és természetesen a Feng Shui rendszerével is tudsz hatékonyan dolgozni ezen.

Ahányan élünk a földön annyi út és lehetőség létezik a vágyott erények kidolgozására. Én a Feng Shuit ismerem, használom és ajánlom e tulajdonságaid megerősítésére.

Tudom, hogy aki a Feng Shuival egyáltalán nem foglalkozott, a „Szerelem házasság sarokról” biztosan hallott. Lehet, hogy meglepő, de ezen az életterületen nem csak a boldog párkapcsolatodért tevékenykedhetsz sikerrel, hanem itt nyerhetsz energiát az önelfogadáshoz, erősítheted önbecsülésedet és az önbizalmadat.
És, hogy mi mindent még, arról részletesen a Feng Shuis Szerelem Szerviz – online tréningen tudhatsz meg rengeteg titkos információt. Nézd, csak meg a részleteket! KATT IDE!

Ha ezeket a jellemvonásaidat szeretnéd erősíteni, akkor a következőket ajánlom:

Először is a legfontosabb feladat, hogy az otthonodon belül megtaláld ezt az életterületet. Ez a zóna az lakásod Dél- Nyugati részén található. Arra szeretném felhívni a figyelmedet, hogy ezt pontosan meghatározni méretarányos alaprajz alapján és iránytű segítségével lehetséges. Precíz helymeghatározást követően várhatunk, pontos eredményt. Ha nem azt kapjuk, amit eltervezünk a hiba nem a módszerben keresendő.

Elengedhetetlen feladat a rendszeres lomtalanítás, takarítás. Ezt fontos, nem csak ezen az életterületen, hanem az egész lakásodban elvégezni. Az elengedés, megteremteni az „új” helyét, ma mindannyiunknak nagy kihívás, nehéz feladat. Ha javítani szeretnél életminőségeden, javaslom, ne habozz megtenni! Ezt követi a tér megtisztítását szolgáló szertartás. Nem túl szerencsés új szimbólumokat, tárgyakat bevinni az otthonodba anélkül, hogy előtte energetikailag a teret kitakarítottad volna. Miért? Egy-egy jelképet azért teszel egy bizonyos helyre, mert azzal célod van. Valamit el szeretnél érni. Ezért az ott lévő energiát e cél elérése érdekében szeretnéd megmozdítani. Ez a folyamat megtörténik akkor is, ha előtte nem végeztünk tértisztítást. Gondold el, hogy azt az energia mocskot fogja erősíteni az eszközöd, amit ott talál. Vajon milyen eredményt várhatsz? Szerintem nem lesz irigylésre méltó a helyzeted.

A fenti feladatok elvégzését követően helyezz el a „Szerelem házasság” életterületen egy olyan tárgyat, ami emlékeztet egy sikeres pillanatra, amikor elégedett voltál önmagaddal, azzal, amit elértél, vagy megszereztél.

Párologtathatsz itt különböző illatokat, elhelyezhetsz növényeket, ami mind-mind azt a célt szolgálja, hogy a belső stabilitásod megszülessen. Például:

Geránium: belső biztonságérzeted, egyensúlyod megteremtésére alkalmas, erősíti az önbecsülésedet.

Grapefruit: akkor nagyon hatékony, ha úgy érzed, hogy túlságosan függsz a partneredtől, úgy érzed, hogy egyedül életképtelen vagy. Remek szer önbizalomhiány ellen.

Fenyő: a szívből jövő megbocsátás illata. Hathatós segítség ahhoz, hogy önmagadnak képes legyél megbocsátani. Az önelfogadás aromája.

Növények közül a piros kaméliát javaslom, mint energetikai aktivátor, mely elsősorban bátorságot ad ahhoz, hogy könnyebben tudj megnyílni annak ellenére, hogy elégedetlen vagy önmagaddal, a szépségeddel, és kevésbé vagy magabiztos, így könnyebben tudsz új dolgokat befogadni, elfogadni.

Azt ne feledd el, hogy egy folyamat elején állsz, a csoda nem történik meg egyik napról a másikra. Lesznek örömök, érnek majd csalódások, kudarcok. Része a lelki átalakulás procedúrájának. Szerintem megéri.

… és, hogy mi köze Hercule Poirotnak Nógrád megyéhez? Igazából semmi, ha csak az nem, hogy az úton hazafelé barátnőmmel megegyeztünk abban, hogy mindketten nagy rajongói vagyunk, és az önbizalom erősítésben akár példakép is lehet..

Egyébként Agatha Christie főhőse, nagy tanító ezekben a lelki jellemzőkben. Imádom!

A siker az ő életében nem véletlen. Tisztában van saját értékeivel. Rendkívüli módon használja a „kis szürke agysejtjeit”, lépésről lépésre, old meg egy-egy feladatot, tár fel egy rejtélyt, egy gyilkosságot. Kivételes módon figyel az apróságokra és a részletekre. Megszívlelendő, amit a kedvenc epizódban mond önmagáról. Ez a mondata ér számomra a legtöbbet, igazi hitvallás:

„… miért kellene álszentnek lennem? Piruljak, ha megdicsérnek és mondjam – „semmiség”-?  Énnálam rend van! Rendszer és vaslogika! Így, hát bevallom, én vagyok a legjobb, a legsikeresebb! Én vagyok Hercule Poirot!”

Te hogyan állsz az önbizalom, és az önbecsülés kérdésével? Mi a te legnagyobb sikered? Szívesen venném, ha megosztanád velem!

 

Tetszett amit olvastál? Kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm! 🙂 Keress a többi közösségi médiában is, itt is találsz értékes tartalmakat:

Ez is tetszeni fog

Az oldalt szerkeszti: Skultéty Andrea

16 Comments

 1. Kedves Andrea! Úgy látszik elévülhetetlen az írásod. Még ma is nagyon igaz!!

 2. Kedves Adastra!

  Mindenféle bántás nélkül, és kizárólag gondolatébresztőnek szánom: vajon, ha valóban a Te döntésed, hogy nincs gyereked, nincs autód, és ki tudja mi minden más még, amit társadalmi elvárásnak gondolsz mi tartott vissza, hogy találkozz az osztálytársaiddal?
  És hát bizony az idő pénz. Azt megkérdezted barátodtól, hogy ő mennyit fizetett a tudásáért, a diplomájáért, és valójában mennyit ér az ideje amit Neked adott?

  Az önbizalomhiány valójában az életed mérge, sőt, mivel ez a WC területe, jól látszik, hogy az összes problémád valójában ebből fakad. Orvoslás? Hát javítani bizonyára lehet a helyzeten az életterületnek megfelelő kialakítással. Ha valójában érdekel a Feng Shui témaköre, javaslom, hogy jelentkezz az online tanfolyamra, ahol beavatlak ennek a mély, összefüggésekben gazdag tudomány világába.
  A linkre kattintva olvashatsz a részletekről: https://www.fengshuis.hu/gazdagodj/

  Szép napot!

  Andi

 3. Kedves Andi, nagyon jó amiket írtál, én is elgondolkoztam és sokszor érzem azt, hogy a belső értékek nem olyan becsülendők a külvilág számára, mint a felmutathatók. Úristen, hányszor éreztem magam kínosan, mert nincs autónk, és nem tudok vele „villogni” ide-oda hurcolászni embereket, és ezért ők másik embert részesítettek előnyben, vagy egyetlenegy osztálytalálkozóra nem mentem még el, mert soha nem éreztem készen magam: „a hány házad, autód, férjed és gyereked van?” tipusú bemutatkozásokra, mert én ezek helyett hol verseket írtam éppen és táncórákat vettem, hol filmet forgattam, hol ezoterikus dolgokkal foglalkoztam – igaz közben én is voltam/vagyok beteg, nincs munkahelyem (bár most már vállalkozó vagyok), és gyerekem sincs, „csak” egy kedves, szerető férjem meg egy cicánk…
  Szóval értem a dilemmát…a legmegsemmisitőbb szitu egyébként az volt e témakörben, mikor tanácsadásra mentem egykori főiskolai pszichológia tanáromhoz (akivel anno elvileg barátok voltunk), aki praktizál is, és elmondatta velem az életem és teljesen úgy éreztem a végére, hogy semmit se érek, semmit se értem el – ehhez tudni kell, hogy ott ültünk a szépen felújított, kibővített modern kertes házukban, a fia egyetemista már és autója van és „barátilag” 10.000.-Ft-ot kért volna egyetlen óráért…én meg ott ültem „munkanélküliként”, autó nélkül, egy kis lakással, nulla gyerekkel (igaz 2 diplomával)….á, szörnyű volt, azóta se mentem vissza! 🙂

  De hogy ne csak traktáljalak az élményeimmel, lehet ezeknek az érzéseknek köze az önbizalomhiányhoz is, amit Szerelem/párkapcsolat saroknál említesz???? Nekem ugyanis sajna a wc van ott….van rá orvoslás?
  (Gua számom 3-mas Fa)

  Ui. Agatha Christie (poirot és Miss Marple) nekem is fő kedvenc!!!! 😀

 4. Kedves Eszter!

  Köszönöm, hogy megosztottad velem a gondolataidat. Maximálisan megértelek, sokszor érzem én is hasonló szempontból, csodabogárnak magam. De ez így jó.

  Szép napot!

  Andi

 5. Kedves Andrea!

  Már megszoktam, hogy az emberek nem értenek meg, sokszor furcsán néznek rám.

  Nem értik, hogy a férjemmel ennyi idő után miért megyünk el egymás elé munka után, miért fontosak nekünk a közös vacsorák, miért hívjuk fel naponta többször egymást, a szüleimmel hogy tudok órákon át kávézni, és még sorolhatnám. De legfőképp azt nem értik, hogy lehetek boldog. Akivel csak találkozom, mindenki azt mondja, látszik rajtam, boldog és elégedett vagyok. És ilyenkor jönnek a „neked könnyű, bezzeg nekem” kezdetű monológgal, amit nagyon nem szeretek.

  Az viszont valahogy senkinek sem jut eszébe, esetleg nekem is lehetnek gondjaim. Van hitelem, küzdöttem a munkanélküliséggel, betegségekkel.

  De amikor azt mondom, ezek lényegtelen dolgok, mert nem számít kinek mekkora a lakása, milyen az autója, csak értetlenül néznek rám.

  Sokan nem értik, miért tölt el boldogsággal, ha látom a férjem szemén, hogy örül az ételnek, amit készítettem, hogy simogat a tekintetével, valahányszor meglát. Hogy milyen belsőséges tud lenne egy-egy étkezés, mennyire boldoggá tesz valakit, ha meghallgatom. Mennyire nagyszerű érzés azokkal az emberekkel beszélgetni, akik feláldozták értünk az életüket, a fiatalságukat, és látni a szemükben, elégedettek, és érzik, amit értünk tettek, minden megérte, és jó felnőttet neveltek belőlünk a testvéreimmel.

  Azt mondom, nem az a szegény, akinek nincs hatalmas háza, menő autója, hanem az, aki ezeket, az élet valódi szépségeit nem tudja értékelni. Nem anyagilag, hanem lelkileg marad szegény.

  És szerintem ennél rosszabb nincs.

  Köszönöm a cikket!

  Eszter

 6. Kedves Andrea!

  Nagyon örülök, hogy idetaláltam.Jó érzés hogy elindultam, és már az alapoknál tartok, aminek tudom lesz eredménye.
  Ezt az írást elolvasva, még a lelkemet is sikerűlt megérintened, köszönöm!

  Mosolygós szép napokat kívánok!

 7. Kedves Ildikó!

  Igen nagyon igaz amit írsz. A problémák súlya alatt felkelni, és tovább menni a legnehezebb.
  Nekem ebben segített a Feng Shui. Nem nyom össze a probléma, van bőven erőm felkelni, és továbbmenni. 😀

  További szép napot! 🙂

 8. Kedves Andrea!
  Tetszet az írásod.Szerintem a napi apró örömök teszik boldoggá az embereket.Pl ha sikerül elintézni valamit gyorsan rugalmasan,vagy a kertben tettél vettél és ez kikapcsol.Szerintem ezek a dolgok is hozzá járulnak az egészhez.Önbizalmad erősödik, mert sikerrel jártál és örömöt éreztél.
  Nekem is sok problémám van,de tenni akarok ellenük,hogy könnyebb legyen az életem az idő segít csak kitartónak kell lenni,Minden reggel felkelni és tovább menni az útón.
  üdv:Ildikó

 9. Kedves Andrea!

  Nagyszerű olvasmányt állítottál össze. Nagyon érdekes. Poirot téren szintén rokon léleknek számítanék…a feng shui területén azonban van bőven behozni valóm.
  Önbizalmam a béka feneke alatt, az önbecsülésemmel állandó feszületben – ugyan akkor állandó keresésben vagyok a megoldást illetően 🙂
  Szomorúan konstatáltam, hogy hiába 10 éve „őrzöm és ápolom” a szerelem, házasság területét; vagy nem azt találtam meg 🙂 vagy nem elég tiszta a terep a jó befogadására. Mindenképpen iránytűre lesz szükségem. Minden téren 😉

 10. Kedves Andrea!
  Nagyon tetszett a cikk és nagyon igaz!

 11. Érdekes az írásod, felidézett bennem egy régebbi élményt. Egy csoportban az volt a feladat, hogy soroljunk fel olyan dolgokat, amikre büszkék vagyunk. Rajtam kívül mindenki kézzel fogható, elért eredményeket sorolt fel. Nekem viszont belső tulajdonságok, rám jellemző dolgok jutottak eszembe.
  Már akkor is elgondolkoztam azon, hogy miért csak egy kész tényre büszke valaki, és miért nem arra, hogy megvan benne a képesség az elérésére – ami azt jelenti, hogy számtalan más dolog elérésére is megvan benne ugyanez a képesség 🙂
  Legnagyobb sikerem? Mindig az éppen aktuális „kis” siker. Most pont az, hogy rájöttem, hogy kell életet lehelni a termosztátba. Leállt a fűtés, de így már ismét meleg van. Megérdemeltem a gratulációt önmagamtól 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az EU-s jogszabályoknak megfelelően az oldal használ "sütiket" (cookie). Kérlek engedélyezd, vagy zárd be az oldalt. További információk

A "sütek" (cookie) teljesen veszélytelen kis fájlok, amit azért helyez el a webhely a gépeden, hogy eredményesebben tudd a böngésződet használni. A sütik használatát le tudod tiltani a böngészőben. ha ezt nem teszed, vagy az "Engedélyezem" gombra kattintasz, azzal megengeded a sütik használatát. Az adatkezelés tájékoztatót, az alábbi linken találod: https://www.fengshuis.hu/wp-content/uploads/2016/07/Adatkezelési-tájékoztató.pdf

Bezárom