Feng Shui – Milyen szagú a TE életed??

Feng Shui

Amikor a cikkemről elmélkedtem,e közben beszélgettem újságíró barátnőmmel. Azt a tanácsot adta, hogy „mindegy, hogy miről írok, csak életszagú legyen!”

Elmosolyodtam. Eszembe jutott az első, és ez idáig legemlékezetesebb Feng Shui tanácsadásom, amit megosztok veletek.

Pár éve történt. Vásárlás közben, a helyi piacon összefutottam egy régi ismerősömmel, nevezzük Katalinnak. Ápolt, csinos nő, ahogy eddig mindig, kifejezetten jól nézett ki. Régen találkoztunk, megkérdeztem, hogy érzi magát. Mély levegőt vett. Az első légvételtől az utolsóig ömlött a panasz belőle. Csak sorolta, és sorolta a negatív történéseket:

Elbocsátották az állásából, a férje vállalkozása haldoklik, a családjuk anyagi biztonsága romokban hever. A kamasz gyerekeivel pocsék a kapcsolata, a fia rosszul tanul, a lánya bajlódik a szerelemmel. Anyósa mindezek tetejébe egyes egyedül őt hibáztatja, rendszeresen vitatkoznak egymással. Katalin sokat betegeskedik, most is éppen az orvostól jön, a diagnózis torokgyulladás, ebben a hónapban már másodszor. Teljesen kimerült és fáradt.

Türelmesen végighallgattam, és ellenállhatatlan vágyat éreztem, hogy „megmentsem”, elvégre már egy teljes hete professzionális FengShui tanácsadó vagyok. 😀

Elmondtam Katalinnak, hogy ismerek egy módszert, melynek segítségével könnyíthet az életén. Kati nem rejtette véka alá hitetlenségét, fenntartásait. Kétségbeesettsége azonban igent mondatott vele az általam felkínált lehetőségre.

Alig vártam, hogy az elmondott problémák nyomait, mint indián nyomolvasó, felfedezzem Katalin otthonában.

Eljött a tanácsadás napja. Leparkoltam a házuk előtt. Csengettem. A háziasszony ajtót nyitott.

Az állam, ekkor esett le először. Ahogy beléptem az ajtón, rémes szag csapta meg az orromat. Érezhető volt, hogy napok óta nem szellőztettek, és a porszívót sem használták hónapok óta. A levegőben kavargott a por, a cigaretta füst, és a gulyás émelyítő szaga. Uralkodnom kellett magamon, hogy ne kapjam a kezemet az orrom elé. Abban reménykedtem, hogy szaglószervem hamarosan elfárad, és nem fog már zavarni a bűz.

A látvány, ami fogadott, a bűznél is riasztóbb volt számomra.

A bejáratot cipő halmokkal barikádozták el. Nyár ellenére téli kabátok lógtak a fogason, teljesen eltakarva a szabad bejárást, az ajtó csak résnyire nyílt ki miattuk. A padló, a szőnyegek vastagon homokkal borítva. Mindenhol papír fecnik, bontatlan borítékok, számlák, és sárga csekkek hevertek. A tejeszacskók levágott sarkai megszámlálhatatlanul a ház minden négyzet centiméterén szétdobálva. Ahogy beljebb araszoltam a lakásban, a látvány és a bűz egyre elviselhetetlenebbé vált. Egy régi sláger jutott az eszembe: „… most kéne abbahagyni, elfutni, elrohanni…” Nem tettem.

A lakásban egy talpalatnyi hely sem maradt, ahová az eszközeimet és magamat letehettem volna. Nagy megkönnyebbülésemre Katalin a teraszra invitált. Végre, levegőhöz jutok!

Itt lepődtem meg másodjára. A terasz makulátlanul tiszta, és rendezett. Sehol egy porszem, sehol egy csikk. Gyönyörű, vasalt asztalterítő, a székeken díszpárnák. A terítő és a párnahuzat színe és anyaga maximálisan illeszkedik a méregdrága fém kerti bútorhoz. Az asztalon friss vágott virág. A terasz hangulata harmóniát és kiegyensúlyozottságot sugall.

Katalin lakása egy emblematikus példa a Fengshui szabályainak tudattalan alkalmazására, iskolapélda pedig a belső és a külső kontrasztjára. A világ felé tiszta, rendezett, ápolt külsejét mutatta, ami esetében a terasz. Belül a házban, a zűrzavar és a káosz uralkodott, ugyanúgy, mint Katalin lelkében, belső világában.

Hat órát töltöttem nála. Lépésről lépésre, helyiségről helyiségre araszoltunk a nagy házban, és átbeszéltük a teendőket. Elmagyaráztam a lehetőségeit, milyen változtatásokat javaslok a falak, függönyök és bútorok színeiben. Megbeszéltük a lomtalanítás, a takarítás, és a rendrakás fontosságát, és hatását testi-lelki-szellemi folyamataira. Meséltem neki a tértisztítási szertartás jelentőségéről. A Feng Shui alfájáról és ómegájáról. Ennek hatékonyságát te is megtapasztalhatod, ha részt veszel a MÁGUS LOMTALANÍTÁS Online Minitréningen! Nézd csak, mi is ez! > MEGNÉZEM!

A „terápia” során mindvégig arra törekedtem, hogy értse a miérteket, amelyek megerősítik elköteleződését. Tudom nagyon jól, ha valaki nem érti az indítékokat, kezdeti lelkesedése elszáll, és abbahagyja a fárasztó munkát. Katalin e törekvésem hatására vált szkeptikusból együttműködővé, melyet kisimult arca bizonyított számomra leginkább.

Eleinte, amikor kiejtettem a számon a változás szót, Katalin grimaszolt. Ezért érdeklődtem, hogy jól látom-e a félelmét a változtatástól és a változástól. Picit faggatni kezdtem. Hosszas unszolásra elmondta, hogy ő bizony rettenetesen fél az átalakulástól. Tudja jól, hogy az élete jelenleg nem, illetve rosszul működik, de ezt a „lemezt” már jól ismeri, remekül elnavigál benne, teljesen kiismeri magát. Szinte retteg a változástól, ami biztosan új helyzeteket, új körülményeket teremt majd az életében, ami számára idegen és ismeretlen.

Akkor még nem tudtam megérteni. Mi a baj a változással? Én szeretem. A változás, maga az ÉLET. Több év távlatából, a szakértői munkám során szerzett tapasztalataim alapján tudom, hogy a félelem sokunk társa. Teljesen normális, emberi érzés. Szorongunk. Az viszont egyáltalán nem normális, ha hagyjuk, hogy ez oly mértékben eluralkodjon rajtunk, hogy megbénítson, és akadályozzon a cselekvésben. Akár retteghetünk is, csak cselekedjünk. Számos aggodalmunk teljesen alaptalan, semmi köze a valósághoz, nincs reális esélye, hogy bekövetkezzen. Vizsgáljuk meg őket egyenként. Játsszunk velük gondolatban, fejben, és kérdezzünk: Mi az a legrosszabb dolog, ami történhet velem, ha ez a félelmem bekövetkezik? Mit tennék akkor, ha…? Hogyan oldanám meg azt a helyzetet?

Engem a FengShui, a folyamatok átgondolására tanított meg. Tudatosságra és megfontoltságra nevelt.

A ma élő, összes ember elsődleges feladata, hogy megtanuljon gondolkodni. Lássa előre, hogy cselekedeteinek milyen következményei lesznek, ez által képes legyen az életét saját irányítása alá vonni. Ne hagyja befolyásolni magát a média, a reklámok, családtagjai, múltja, külső elvárások, és egyéb manipulatív eszközök által.

Béláim! Gondolkodjunk! (Ahogy a „Legényanya” című filmben is hallhatjuk.)

Ha a FengShui szabályait követjük, a különböző életterületeknek megfelelő színeket, anyagokat, és tárgyakat tanácsos választani. Ehhez átgondoltságra van szükségünk. A feladatot úgy célszerű megoldanunk, hogy a tér, amin dolgozunk mindezek mellett harmóniát, és szépséget, a szemnek is kellemes érzéseket árasszon. Ez összetett feladat. Így a tér módszeres rendezésén dolgozva önmagunk módszeres átalakulása is megtörténik. A célunk pedig mindvégig egy harmonikus, pozitív energiát árasztó otthon létrehozása, ahol töltekezhetünk, energiát nyerhetünk, és megőrizhetjük egészségünket. A FengShui nem egy varázspálca. Egy suhintással nem szünteti meg a problémáinkat. Sokkal inkább egy olyan eszköz, melynek segítségével erőt meríthetünk a feladataink bölcs megoldásához, kihívásaink legyőzéséhez.

Ez Katalin életében sem volt másként. Rengeteget dolgozott az otthonán (közvetve önmagán), a törekvései pozitív változásokat eredményeztek: A fia sikeresen leérettségizett. A lánya másfél éve kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolatban él. Kati férje vállalkozásában tevékenykedik, amitől hihetetlenül elégedett. Anyósával a kapcsolata ma sem felhőtlen, de koránt sem veszi ezt ma már annyira tragikusan, mint pár évvel ezelőtt. Rendszeresen lomtalanít, bejárónő segít neki az óriási ház takarításában. A tértisztítás szertartását félévenként elvégzi.

Senki ne gondolja, hogy Katalin hétköznapjai mentesek  a kihívásoktól. Nem. Egy azonban biztos. Ma bátran szembenéz velük, mert tudja, hogy van hozzá elegendő ereje, és energiája, hogy megbirkózzon velük. Nagyon hálás önmagának, hogy félelmeit legyőzte, és volt elég bátorsága ahhoz, hogy változtasson és változzon.

Ma már nyoma sincs a belső káosz, lelki zűrzavar penetráns szagának. Otthonában kellemes, tiszta, harmóniaillat fogad, bármikor, ha az ajtaján belépek – mert tudjátok – most már szabadon be tudok lépni, a torlaszok eltűntek.

Ne feledd!

A MÁGIKUS LOMTALANÍTÁS Online Minitréning téged is átsegít a zűrzavaron!
Kattints ide a részletekért>>>> MÁGIKUS LOMTALANÍTÁS MINIKURZUS!

 

Tetszett amit olvastál? Kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm! 🙂 Keress a többi közösségi médiában is, itt is találsz értékes tartalmakat:

Ez is tetszeni fog

Az oldalt szerkeszti: Skultéty Andrea

19 Comments

 1. El gato de la foto es mi gato, se llama „Papu” después de la foto paso medio año y paso a mejor vida.

 2. Kedves Ágota!

  Arra az életterületre tedd, ahol nem zavar, hogy a dolgaid úgy mozognak fel és le, előre és hátra, mint a libikóka, illetve a hintaszék.

  Szép napot!

  Andu

 3. Kedves Andi!
  Szeretném megkérdezni hogy egy hintaszéket a lakás melyik részére tehetném? Most épp a szerelem sarokban van.
  Köszönettel Ágota

 4. Kedves Andrea,
  Ismétlem Önmagam:-) A főoldalon már írtam ugyanezt de úgy tűnt ott nem ment el. Most látom mégis.
  Szép napot.
  L. GAbriella

 5. Kedves Andrea,
  Megrajzoltam a lakásunk Báguá térképét és ha ráhelyezem az alaprajzra nem tudom eldönteni, hogy a lakásunkba többlet van vagy hiányzó terület.( viszonylag nagy a terület ami fennmarad,a lakás teljes alapjának a fele).
  Nagy szükségem lenne egy hozzáérő véleményére. Van arra lehetőség, hogy az alaprajzot átküldjem megnézd?
  Üdv. L. GAbriella

 6. Kedves Szilvia!

  Minden lakásban mind a kilenc életterület, és mind a nyolc égtáj megtalálható.

  A privát e-mail címemre írt leveledre válaszolva feltettem jó néhány kérdést.
  Ezeket ha átgondoltad, és megválaszoltad, annak ismeretében tudjuk a
  beszélgetést folytatni. 🙂

  Üdv: Andi

 7. Kedves Andi!

  OK értem, rend a lelke mindennek!
  De mi van akkor, ha a lakásba nem az és égtájak szerint vannak a bútorok és maga a lakás sem. Az átépítés nem megvalósítható mert panel, a bútorok szintén nem mert kicsi a lakás és nagy a rakás! 4-en másfél szobába? Másik lakásba menni, lehetetlen az anyagiak nem engedik meg!
  Tehát mit tegyek, szeretnék munkát találni, hogy ne keljen nyomorogni a pici lakásba!
  Szeretnék olyan munkát, amivel ezt meg tudom valósítani!
  CS.Szilvi

 8. Háááát, Kedves Laura!

  Ez esetben az átépítés marad, vagy megbirkóznak mindezek hatásaival, amit az életükben okoz.

 9. Kedves Andrea!
  Lakásunk középpontjában helyezkedik el a vécé, mellette a lépcső, és ha jól tudom valahol a közelben a kémény is húzódik. Mi a teendő ilyenkor, mert ingatlant egyelőre nem tervezünk cserélni.
  Köszönöm,
  Laura

 10. Visszajelzés: Propeller
 11. Erzsi! Köszönöm a javaslatot, ez az egyik dolog amin dolgozom, hamarosan lesz ilyen, de nem cikk formájában. Meglepi! 😀

 12. Andikám!

  Gratulálok a szuper honlapodhoz és a cikkeidhez! Nagyon ügyesen haladsz előre, sok sikert kívánok a jövőben is!

  Az én kérdésem az lenne, hogy írnál arról is cikket, hogyan lomtalanítsunk?
  A takarítással, a szellőztetéssel a fénnyel, a renddel nincs gondom, abban nőttem fel, hogy: „a tisztaság fél egészség”.
  Azonban képtelen vagyok úgy kidobálni mindent, ahogyan Te teszed, az igazán példaértékű.
  Szintén megszokásból- neveltetésből adódóan- „jó lehet az még” elven, nehezen válok meg tárgyaktól. Mert igazából ezzel van gondom, a színeket már megbeszéltük.
  Így lehet hogy arról kellene írnod, hogy: „Hogyan váljunk meg felesleges tárgyainktól?”
  Nagyon várom a cikket!
  Szeretettel:E.

 13. Drága Gabi!

  Ezt így, látatlanba eldönteni lehetetlen. Láttam, hogy feliratkoztál a hírlevelemre, így megkaptad a tanulmányt.
  Azt javaslom, hogy kezdj el lomtalanítani, végezd el a tértisztítást. Lehet, hogy a folyamat közben rájössz, hogy mi lehet a gond. Gyakorlatilag a személyes tanácsadás során,mint indián nyomolvasó, pont ezt válaszolom meg az ügyfeleimnek, kb 4-5 órán keresztül.

 14. Kedves Andi! Nálam nincs se büdös, se rendetlenség,nincs kosz és káosz a lakásban.Nincs Tv a hálóban,csak az ágy és a lekerekített sarkú polcok, az se a fejem felett.Egészségesek a szobanövények, a kutya és a macskák imádják egymást,a kert gyönyörű, az életem mégis a fejemre esett és nem találom a kiutat.Nincs munkám, a sárgák várakoznak-mármint a sekkek-amúgy pozitív az életszemléletem. Akkor mi lehet a gond?

 15. Kedves Rozália!

  Ha megnyugtat, mindenkinél van mit javítani, kivétel nélkül.
  A lényeg azon van, hogy „CSINÁLD”!

  Puszi: Andi

 16. Kedves Andi!
  A cikkedet olvasva Körülnéztem és van mit javítani nálam is. Talán nem ennyire tragikus , de ha nem teszek ellene hamarosan az lehet. Ezért nagyon jókor érkezett az E-mail Köszönöm , Erőt adtál És ezért hálás vagyok.
  További sok sikert kívánok.
  Üdvözlettel. Rozália

 17. Szuper a cikk, Andikám!
  És „klassszak” a fotók is!
  Ez tényleg életszagú! Persze rögtön magamra vettem, naponta szellőztetek egyértelmű, de fával tüzelünk és hát, kissé „fistesek” vagyunk, meg a ruháink is. Ez ellen kellene tennem? Én szeretem a fa füstszagát,de nem mindenki lehet ezzel így.
  Köszönöm, ha válaszolsz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az EU-s jogszabályoknak megfelelően az oldal használ "sütiket" (cookie). Kérlek engedélyezd, vagy zárd be az oldalt. További információk

A "sütek" (cookie) teljesen veszélytelen kis fájlok, amit azért helyez el a webhely a gépeden, hogy eredményesebben tudd a böngésződet használni. A sütik használatát le tudod tiltani a böngészőben. ha ezt nem teszed, vagy az "Engedélyezem" gombra kattintasz, azzal megengeded a sütik használatát. Az adatkezelés tájékoztatót, az alábbi linken találod: https://www.fengshuis.hu/wp-content/uploads/2016/07/Adatkezelési-tájékoztató.pdf

Bezárom