Feng Shui – 2022 év színe a Very Peri

Feng Shui - Az év színe 2022

Feng Shui – Egy kicsi kék, egy kicsi piros.
Egy kicsi jin, egy kicsi jang. 2022 év színe a Very Peri

Mit mond erről a Feng Shui és Leatrice Eiseman a Pantone ügyvezetője?

„Fontos volt számunkra, hogy egy új színnel jelenjünk meg, mert új látásmódunk van a világról. Szó szerint ez a legboldogabb és a legmelegebb az összes kék árnyalat közül. A piros árnyalat az újdonság erejével hat, a megújulás megerősítő érzését kelti bennünk.”

– mondta Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute ügyvezető igazgatója.

A Pantone Color Institute 2000-től választ egy színt az év színévé. 2022 év különleges. Új színt alkottak ebben az évben. A hagyomány eddig az volt, hogy a már meglévő színekből választanak, ami szerintünk az adott évre a leginkább jellemző. 2022 ebből a szempontból is különleges, a szín új, eleddig még sehol nem mutatták be. A cég elmondása szerint együttműködnek a PoverPointtal, a Windowssal és más cégekkel, hogy a felhasználók egyéb felületeken is használhassák az év színét.

Az év színe tehát, egy csodás lila árnyalat, mely a „Very Peri” névre hallgat. Színtanból tudjuk, hogy a lila színt kékből és pirosból keverjük. Feng shui tanai rámutatnak arra, hogy a tradicionális jin-jang jel, eredetileg a Víz elemhez tartozó kék és a Tűz elemhez tartozó piros volt, innen szelídült fekete fehérré.

A Tűz (piros) a vibráló energia, a Víz (kék) a nyugodt bizalom. A kettőjük egyesüléséből mégis, hatalmas energiák szabadulnak fel, hangos, sistergő robajjal. Ezért nem meglepő, hogy maga a lila, minden árnyalatával szintén a Tűz elemhez sorolandó. A Tűz elem tulajdonságaihoz tartozik többek között, a felfelé áramlás, előretörés, kiáradás. Ha ezek a jellemzők fogják uralni, mint új korszellem a 2022-es évünket és valóban a megújulás ereje fog hatni ránk, elégedettek lehetünk a Pantone választásával.

Szerintetek is új korszellemet idéz a „Very Peri”?

Tetszett amit olvastál? Kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm! 🙂 Keress a többi közösségi médiában is, itt is találsz értékes tartalmakat:

Ez is tetszeni fog

Az oldalt szerkeszti: Skultéty Andrea

34 Comments

 1. Kedves Andrea!

  A barátnőm ajándékozott nekem tapétát, mert megmaradt neki több tekercs ,
  Kő mintás tapéta( barna alapon kő minta barna),és egy nagyon szuper tapéta könyvespolc ,könyvek vannak a tapétára festve,( mint egy igazi könyvespolc)
  A könyvespolcos tapétát tehetm az ÉK részre ?Vagy hová javasolja??
  A tégla mintás tapéta mely életterületre illik?
  Várom válaszát!
  Köszönöm
  Tünci

 2. Szia

  Nagyon sokat olvasom írásidat, igaz még magam nem próbáltam a feng shuit alkalmazni.
  Kaptam több tuját,leandert,,piszpang bokrot, is ( buxust)
  Az udvaron hová tegyem feng shui szerint??Tuja ( smaragd és keleti tuja)
  Köszönöm szépen.
  Editke

 3. Kedves Andi!!
  Köszönöm szépen a válaszodat !
  Nekem ny rész a konyhába és a hálóba esik.A hálóba nem szeretném betenni a datolya pálmát,Konyhába tehetem a hütő tetejére???Ugyanis oda szeretnék egy virágot ( én ilyen régimódi vagyok)..
  Köszönöm .Várom válaszodat
  Marika

  Kedves Marika!

  A datolyapálma a Ny, Teremtés, kreativitás, gyerek zóna növénye, a férfiak nemző, teremtőképességét erősíti, valamint segít, hogy megtaláld az életben az örömet, és a boldogságot, akár a hétköznapokban is.
  Szép napot!
  Andi

 4. Kedves Nati!
  Nagyon jól teszed, ha nem hiszel a Feng Shuiban. A matematikában sem azért 2×2=4, mert hiszünk benne, hanem mert annyi. Ha elolvasol egy-két blogbejegyzésemet, ami a tudomány oldaláról közelít a témához, látod majd, hogy mennyire nem HIT kérdése az, hogy működik e a Feng Shui, vagy sem. Az entrópia törvénye is hat mindenkire itt a bolygón, ahogy a térrendezés szabályai is.
  A tapasztalatod nagyon is helyénvaló az említett növényekkel kapcsolatosan. Ez is úgy működik, mint minden ebben az Univerzumban. Ha valami idejét múlt, azt le kell rombolni, meg kell semmisíteni, hogy újjá tudjuk építeni. Veled sem történt más. Nyilván a családon belül voltak olyan szőnyeg alá söpört, ki nem mondott, eltusolt konfliktusoka, amiknek ideje volt a felszínre törni. Ezt segítették a növények. Ez volt a feladatuk, ezért vetted, ezért alkalmaztad, hogy ez megtörténjen. Ez így működik.
  A kérdésedre is válaszoljak. A kert – akárcsak a lakás – egy energetikai egység, nem osztogatjuk külön kertrészletekre, ahogy hiba a lakáson belül helyiségeként külön-külön alaprajzi felosztás. A kertkaput tekintjük főbejáratnak, ehhez képest állapítjuk meg a hiányokat és többleteket, itt mérünk fok pontos északi irányt, állapítjuk meg az egyes életterületeket.
  A liliom alapvetően 2-es életterület növénye, a feltétel nélküli szeretet, elfogadás szimbóluma. Az árnyék és kard nem annyira kedvező nevek, én átgondolnám az ültetésüket.
  A buxus, mint a halhatatlanság szimbóluma 6-os zóna növénye.
  A kövirózsa, Jupiter szakálla a néphit szerint a villámlástól és a tűzvésztől óv meg. Én ezt a ház elé ültetném, közel a kapuhoz, mint védelmi szimbólumot.
  A hortenzia a Család, egészség életterület növénye, kék színben elsősorban, depresszió ellen kiváló.
  Szép napot!
  Andi

 5. Kedves Évike!

  Például, ha van ajándékba kapott elefántod, aminek a színe passzol a 6-os zónához (pl.: fehér, arany, ezüst), akkor az ormányára, aranyszínű cérnával akaszd fel a hirdetés szövegét, amivel az eladandó tárgyakat kínálod eladásra. Fontos, hogy az ár a realitások mentén legyen megállapítva. Lomtalanítás, takarítás, térharmonizálás mesterhármasát nem véletlenül említettem. Ha ez nincs elvégezve, a vevőidben nem lesz köszönet.
  Szép napot!
  Andi

 6. Kedves Marika!

  A datolyapálma a Ny, Teremtés, kreativitás, gyerek zóna növénye, a férfiak nemző, teremtőképességét erősíti, valamint segít, hogy megtaláld az életben az örömet, és a boldogságot, akár a hétköznapokban is.
  Szép napot!
  Andi

 7. Kedves Erzsébet!

  A DNY a Szerelem, házasság életterület, semmi köze az egészséghez, hacsak nem katasztrofális a párkapcsolata valakinek, amibe az egészsége is megroppan. Az egészség alapvetően K-hez tartozik. Ha a legfőbb kihívás az életedben a vitalitásod visszeszerzése, akkor ezen a zónán kell keresni a jeleket, ami rámutat a probléma mibenlétére.
  Szép napot!
  Andi

 8. Szia

  Sosem hittem a feng shuiba, amíg barátnőm nem mesélt róla.Aztán én is kipróbáltam egy két dolgot,ami nekem és neki is ugyanazt az eredményt hozta.
  Mondok egy egyszerű példát, legfőbbképpen a virággal kísérletezek.
  A vitorlavirágról mindenhol azt hallottam, hogy a család egészség területére kell tenn( K), sajnos ezt én céfolom,amikor oda tettem, akkor olyan nagy családi perpatvart okozott,hogy el sem lehet mondani, sőt még betegek is lettünk( ezt kipróbáltam),,,ezért merem állitani,,,hogy ez valós,,,
  A páfrány szintén nem jó a (K) területen,mert annyira aktív, hogy éjszaka nem alszol( nem a hálóba !!!a nappaliba volt),és sajnos ekkor is akad jócskán vita, veszekedés.
  Ezt magam tapasztaltam ki, és külön külön használtam hetekig a két növényt( K)területen.Semmit nem mozditottam, csak a növényt tettem erre a területre,
  Eddig csend béke és nyugalom volt,és amikor ezekkel avirágokkal kísérlezetem, már felborult minden( naplót vezetk róla,mit mikor hová teszek),,És persze előtte volt,lomtalanitás , takatitás ,,tértisztitás, is,mert azt mindig elvégzem, ez az alap,,
  Szerettem volna megosztani veletek ezt a tapasztalatomat,,!!

  Kaptam egy pár növényt, most szeretném elültetni az udvaron.
  Árnyliliom( lilát virit), kardliliom( lilát virit), Buxus,kövirózsa, és fehér hortenzia,,
  A kert melyik területére ültessem égtáj szerint?,
  A ház elött is van egy kis virágos kert,és a ház mellett is van,,
  Az lenne a kérdésem, hogy külön kell kiértékelni az alaprajzát mindkét kiskertnek vagy az egész udvart együtt kell kiértékelni??
  Nagyon várom válaszodat!

  Nati

 9. Kedves Andi!

  Bemásolom a válaszodat!
  Kedves Évike!

  Igen, lehet ezen segíteni. Az első lépés a lakás alapos lomtalanítása, takarítása, illetve a térharmonizáló szertartás elvégzése. Ez után ha van korrektül kiértékelt alaprajz, ami kijelöli a lakáson belül a 6-os Segítőkész emberek, utazás életterületet lehet szimbólumokkal segíteni az eladni kívánt tárgyak vevőre találásást.
  Szép napot!
  Andi

  A lomtalanitás, takaritás tértisztitás meg volt,milyen sinbólumokra gondoltál, kérlek legalább egy két szimbólummal segítsél..
  Mert itt van rengeteg dolog, és vevő nincsen rá, pedig a pénz most nagyon jól jönne.Kérlek segíts egy -két szimbólum megnevezésével.
  Köszönöm
  Évike

 10. Kedves Andi!

  Válaszod:
  ” A pálma helyét akkor tudom megmondani, ha tudom a fajta pontos megnevezésést.”
  Datolyapálmáról van szó ,én magam neveltem datolya magból..
  Üdvözöllek: Marika

 11. Szia

  DNY ( íránytű szerint),nekem egy kicsit problémás.Mivel egy része a wc, egy része a konyha,és egy része a háló,,
  Nagyon sokat betegeskedem,amiota itt van a wc ( sajnos nincs lehetőség máshová tenni,mert annak nagy anyagi vonzata lenne),sőt nagyon nehéz az anyagi gyarapodás is..
  Tudom hogy a wc -t és a konyhát nem lehet feng shui szimbólumokkal kirakni,,
  A konyha fala sárga ( ez megfelel a dny színének)),olyan kevés kis rész a konyhába, hogy szinte semmi egy cikk,,
  A wc mivel tudnám megoldani, mivel ez is Dny??
  A hálóba mit tehetek dny kis részre ez is egy kis falrész és ey kis sarok, és egy ablak???( ablakon pillangós függöny van, ez ugye jó)
  Gondolom a betegségem nagy részét a wc okozza,,mit tehetek,hogy alakitsam,hogy jó legyen??
  Nagyon várom válaszodat! Szia
  Erzsébet

 12. Kedves Erika!

  Nem tudok. Ugyanis a hozzászólásomnak volt egy első mondata is, idézem: “Ahhoz, hogy korrekt tanácsot tudjak adni, szükséges a lakásról pontos alaprajz és az életterületek korrekt kijelölése. ” Ez nem áll rendelkezésre, így sajnos nem tudom megmondani a tapéta színét.
  Szép napot!
  Andi

 13. Bemásoltam válaszodat!

  Nincs többlet sem hiány terület, a GUA számom : 3
  Ezáltal tudsz nekem segiteni, milyen tapétát tegyek??
  Szia
  Erika
  “Kedves Erika!
  Ahhoz, hogy korrekt tanácsot tudjak adni, szükséges a lakásról pontos alaprajz és az életterületek korrekt kijelölése. Nem tudom, hogy van e itt többlet, vagy hiány, sőt a GUA számod ismerete is segíta választásban. Egyikről sincs információm, így nem tudom megmondani, hogy mi a jó választás számodra.
  Szeretném figyelmedbe ajánlani az alaprajz kiértékelés lehetőségét. Erről bővebben az alábbi linken olvashatsz: https://www.fengshuiwebshop.hu/spd/133053/ELETERO-Alapjaz
  Szép napot!
  Andi

 14. Kedves Évike!
  Azt, hogy a bambusz szélcsengő megfelelő e vagy sem, azt az dönti el, hogy mely életterüeltre fog kerülni. Ehhez ismerni kell a lakás alaprajzát, és ezen belül az életterületek elhelyezkedését. Ez alapján lehet helyes döntést hozni.
  Az alaprajz kiértékelés lehetőségéről az albbi linken tudsz informálódni: https://www.fengshuiwebshop.hu/spd/133053/ELETERO-Alapjaz
  Szép napot!
  Andi

 15. Kedves Sárika!
  Agglegénypálma azon zóna növénye, amelyik területen cél az önállósodás, egyedül lét. A páfrány a 3-as területre való, a majomkenyérfa a 4-es zóna növénye, a fikusz az 1-es területé. A sugárarália a 3-as 4-es és 9-es területre is mehet.
  A Ny növényei (a teljesség igénye nélkül): begónia, korall virág, muskátli, szegfű.
  Szép napot!
  Andi

 16. Kedves Évike!

  Igen, lehet ezen segíteni. Az első lépés a lakás alapos lomtalanítása, takarítása, illetve a térharmonizáló szertartás elvégzése. Ez után ha van korrektül kiértékelt alaprajz, ami kijelöli a lakáson belül a 6-os Segítőkész emberek, utazás életterületet lehet szimbólumokkal segíteni az eladni kívánt tárgyak vevőre találásást.
  Szép napot!
  Andi

 17. Kedves Erika!

  Ahhoz, hogy korrekt tanácsot tudjak adni, szükséges a lakásról pontos alaprajz és az életterületek korrekt kijelölése. Nem tudom, hogy van e itt többlet, vagy hiány, sőt a GUA számod ismerete is segíta választásban. Egyikről sincs információm, így nem tudom megmondani, hogy mi a jó választás számodra.
  Szeretném figyelmedbe ajánlani az alaprajz kiértékelés lehetőségét. Erről bővebben az alábbi linken olvashatsz: https://www.fengshuiwebshop.hu/spd/133053/ELETERO-Alapjaz
  Szép napot!
  Andi

 18. Kedves Marika!

  Nagyon örülök, és csak tovább tudlak biztatni az olvasásra, ez nagyon jó döntés. Így bizonyára látod az írásaimból, hogy próbálok arra rávilágítani, hogy a térrendezés, azaz a feng shui sokkal több annál, mint tárgyak ide-oda pakolgatása. A sok tárgy, csecsebecse rengeteg életerőt köt meg, figyelemt igányel. Nem véletlen, hogy a lomtalanítás az első, amit mindnekinek meg kell tennie, ha komolyan akar foglalkozni a feng shui módszertanával, és alkalmazni szeetné az élete befolyásolására. Ez azt is jelenti, hogy tárgyakat, azaz szimbólumokat minden esetben az aktuális céljainkhoz választjuk. Persze ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne egy-két olyan tárgy körülöttünk, ami “csak” tetszik. De azt is tudnunk kell, hogy ezek is jelentéssel bírnak, és hatnak a cselekedeteinkre, választásainkra, döntéseinkre.
  A törpe figurák elsősorban önértékelési problémákra mutatnak.
  A papagáj a 8-as terület szimbóluma a tanulást és a tudás átadását támogatja.
  A kutya, a hűség szimbóluma, a 2-es életterületre való.
  A kacsa párban használatos szintén a 2-es életterület szimbóluma.
  A sün a vezeklés szimbóluma, főként a túlzásba vitt, hedonista életmód okán a test megfékezésére való.
  A medve és a katica, angyal védelmező szimbólumok.
  A teknős, elefánt, mindkettő szerncsehozó szimbólum.
  A bagoly a tudás szimbóluma a 8-as életterületre való.
  A arany színű hal bőség szimbólum.
  Az aloevera az 1-es életterület növénye, a szobai páfrány pedig a 3-as területre való. A pálma helyét akkor tudom megmondani, ha tudom a fajta pontos megnevezésést.
  Szép napot!
  Andi

 19. Kedves Anett!

  Ebben az esetben a Föld többleten található fürdőbe Víz, Fém és Fa elem tulajdonságaival bíró kiegészítőket, tárgyakat tehetsz.
  Szép napot!
  Andi

 20. Kedves Andi!

  Szélcsengőt szeretnék venni ki a teraszra,(bambuszt ajánlották a munkatársaim.),
  Neked mi a véleményed róla, jó a bambusz és ha igen, hány db rúd legyen rajta, van jelentősége a rudak számának..??Mit vegyek figyelembe, ha szélcsengőt vásárolok..??
  Várom válaszodat!
  Évike

 21. Kedves Andrea!!

  Növényekről szeretném kérdezni,

  Agglegénypálma, páfrány,majomkenyérfa, fikusz ,esernyőfa(sugárarália),melyik területre tegyem ?

  Konyha Ny ( íránytű szerint),itt milyen növényeket tarthatunk??
  Köszönöm,,
  Sárika

 22. Szia Andi!
  Nagyon sokat olvastam már írásaidat, tanácsaidat, válaszaidat,most szeretnén a segítségeset kérni.
  Van több tárgy( bútor,kisebb tárgyak, porszívó, stb),amit el szeretnék adni az egyik hirdetési oldalon,de nincs vásárló pedig, már kb egy hónapja hirdetem.Vagyis néha van érdeklődő, de egysem vásárló.
  Egy kicsit rá tudák segíteni a feng shuival, hogy elkeljenek ezek a tárgyak???
  Nagyon várom válaszodat!
  Köszönöm
  Évike

 23. Kedves Andrea!

  Van egy kis Nappalim a falra szeretnék tapétét tenni
  .Most dilemába vagyok ,,milyen tapétát tegyek oda.??
  É és ÉK a falrész ,fele fele árányba,( kb 2,5 m széles terület)
  Ön mit javasol,milyen szinű tapéta boritsa ezt a falat?
  ,A kanapé szürke,ami mellé szeretném a falra a tapétát.
  A szürke kanapét milyen színű párnákkal dobhatnám fel istt É és ÉK részen ???( iránytű szerint)

 24. Kedves Andrea!

  Most kezdtem csak olvasni a feng shuiról, így találtam az oldalra.
  Szeretnék kérdezni,látom nagyon sok embernek segítesz, a válaszaiddal.
  Nagyn sok törpe figurám van a szekrényen, szinte egy gyüjtemény.Sok papagáj, nagyon sok kutya,és sok kacsa, ,sün, macika, katica, angyalka,teknős, elefánt,bagoly,arany színű hal,,

  Ezek mit szimbolizálnak??És melyik területen fejtik ki hatásukat?
  Most kaptam egy aloe vera,és egy szobai páfrányt, ezeket hová tegyem,hová javaslod.?,És van egy hatalmas pálmám is,az melyik területre ,,,?
  Köszönöm segítségedet
  Üdvözöllek
  Marika

 25. Szia Kedves Andi!!

  Már a kőműves felrakta a barna , fehér csempét a wc-be ,sajnos elkéstem vele,,

  Milyen színekkel tehetek, hogy orvosoljam a problémát,???( lábtörlővel,,milyen színűt tehetek??? ugyanis azt írtad válaszodba, hogy a föld szín nem jó a wc-be ( DNY) és ,többletterületen van).

  Sajnos én voltam a hibás, mert megbíztam a kőművest ,vegye meg a csempét és rakja fel,,így elkéstem, mert már felrakta,,
  Nagyon várom válaszodat!Szia
  Anett

  Szia Kedves Andi!
  Wc többletterület( Dny),viz ,fém , fa színeket használhatok?
  Mert mint írtad válaszodba föld és tűz elem nem lehet!
  Bemásoltam a választ és az előző kérdésem is!
  Feltettem a 4 db tükröt a wc -be és a baguát az ajtóra.( beszámolok neked egy hónap múlva a hatásáról,)
  Várom Válaszodat
  Nagyon szépen köszönöm
  Anett
  “Anett 2022.03.05. – 08:34
  Kedves Andi!
  A wc nekem egy többletterületen van ,DNY,,( külön van a fürdötől),,
  Tehetek erre a wc ajtóra Bagua tükröt,mivel többletterületen van?,
  A fürdőre már tettem,a wc nem merek,mert ez többletterület.
  Milyen színeket használjak a wc-be,mivel Többletterület és Dny -rész??( most szeretném felújitani)
  Nagyon várom válaszodat!
  Szia
  “Kedves Anett!
  Igen lehet tenni Bágua tükröt a többlet területen lévő WC-re sőt, mivel Föld elemű zónán van, javaslom a 4×4-es kistükrök elhelyezésést is. Erről részletesen a webshopban olvashatsz. https://www.fengshuiwebshop.hu/tukor
  Föld és Tűz elemű dolgokat nem használhatsz ezen a zónán.
  Szép napot!”
  Andi

 26. Szia Kedves Andi!

  Wc többletterület( Dny),viz ,fém , fa színeket használhatok?
  Mert mint írtad válaszodba föld és tűz elem nem lehet!
  Bemásoltam a választ és az előző kérdésem is!
  Feltettem a 4 db tükröt a wc -be és a baguát az ajtóra.( beszámolok neked egy hónap múlva a hatásáról,)
  Várom Válaszodat
  Nagyon szépen köszönöm
  Anett

  “Anett 2022.03.05. – 08:34
  Kedves Andi!
  A wc nekem egy többletterületen van ,DNY,,( külön van a fürdötől),,
  Tehetek erre a wc ajtóra Bagua tükröt,mivel többletterületen van?,
  A fürdőre már tettem,a wc nem merek,mert ez többletterület.
  Milyen színeket használjak a wc-be,mivel Többletterület és Dny -rész??( most szeretném felújitani)
  Nagyon várom válaszodat!
  Szia

  “Kedves Anett!
  Igen lehet tenni Bágua tükröt a többlet területen lévő WC-re sőt, mivel Föld elemű zónán van, javaslom a 4×4-es kistükrök elhelyezésést is. Erről részletesen a webshopban olvashatsz. https://www.fengshuiwebshop.hu/tukor
  Föld és Tűz elemű dolgokat nem használhatsz ezen a zónán.
  Szép napot!”
  Andi

 27. Kedves Anett!
  A kút kedvezőtlen mivolta arra vonatkozik főként ha az, a lakáson belülre kerül. Látok ilyet jócskán, nem ritka.
  Az udvaron ez nem akkora probléma, főként, ha az előnyeit is figyelembe vesszük.
  A borostíán elsősorban Fa elemű területre való mint olyan támogatja a Tűz elemet, tehát jó döntés volt a kutat befittatni vele.
  Várom a visszajelzésedet!
  Szép napot!
  Andi

 28. Szia
  Köszönöm válaszodat,nagyon örülök neki,hamarosan rendelek is 4 db tükröt.

  Lenne még egy kérdésem,mert bizonytalan vagyok,,

  A kertbe D területén van egy ásott Kút,( még az előző tulajtól) erre van ráfutatva ,a Borostyán,jó helyen van az ott?
  Ha nem hová javaslod, hová tegyem az udvaron??

  Mert ha jól tudom a borostyán is a Víz területre tartozik,,
  Tudom, hogy a kút sem jó D területen, ezt mivel tudnám orvosolni,?? valami nővény mellé ,??milyet javasolsz, mit ültessek a kút mellé.???

  Köszönöm, eddig is sokat segítettél, vissza fogok jelezni, hogy milyen változás van, ha feltettem a tükröket a Wc-be.
  Szia
  Anett

 29. Kedves Angyalka!

  A Ny, Fém elemű terület. Ha itt az alaprajz precíz kiértékelése nem mutat többletet, akkor a feng shui elvek mentén Fém és Föld elemű színeket, anyagokat, formákat lehet itt alkalmazni. Pl. barna, citrom, narancs, terrakotta, rózsaszín, fehér, szürke, bézs, vaj, tojáshély, arany, ezüst, bronz. Tárgyak tekintetében, fémból, kőből, kerámiából készültek, a forma gömb, kör, négyzet, téglalap lehet.
  Szép napot!
  Andi

 30. Kedves Anett!

  Igen lehet tenni Bágua tükröt a többlet területen lévő WC-re sőt, mivel Föld elemű zónán van, javaslom a 4×4-es kistükrök elhelyezésést is. Erről részletesen a webshopban olvashatsz. https://www.fengshuiwebshop.hu/tukor
  Föld és Tűz elemű dolgokat nem használhatsz ezen a zónán.
  Szép napot!
  Andi

 31. Kedves Eszter!

  A többlet részen vezetünk el csak energiát, az ép, vagy hiányos részen mindig az energetizálás a cél.
  Jelen esetben, a fa polcok nem megfelelő választás, hiszen a Fa-elem táplálja a Tűz elemet.
  Látatlanban nehéz megmondani, hogy mi lenne jó megoldás. Ez egy otthon is egyben, ahol van már egy kialakított enteriör, és a további megoldásoknak ehhez illeszkednie kell, hogy az otthonod hamonikus, kellemes hely legyen.
  Szép napot!
  Andi

 32. Kedves Andrea!

  Fürdőszoba Ny területe( íránytű szerint),milyen színeket használhatok a fürdőbe???
  A csempe már barna,ezt nem tudom leszedni,( anyagilag sokba kerülne),kád fehér,,Esetleg milyen színű lábtörlővel, törülközővel dobhatnám fel egy kicsit??
  Köszönöm
  Angyalka

 33. Kedves Andi!
  A wc nekem egy többletterületen van ,DNY,,( külön van a fürdötől),,
  Tehetek erre a wc ajtóra Bagua tükröt,mivel többletterületen van?,
  A fürdőre már tettem,a wc nem merek,mert ez többletterület.
  Milyen színeket használjak a wc-be,mivel Többletterület és Dny -rész??( most szeretném felújitani)
  Nagyon várom válaszodat!
  Szia
  Anett

 34. Szia Andi!!
  Van egy kis többletterület ( 2 x 2 m) verenda toldva a házhoz,
  Ez D részre esik ( íránytű szerint meghatározva)
  Volt egy ablak ezen a részen ,de az előző tulaj befalazta,tulajdonképpen most egy. vak ablak ,ami kövel van kirakva.
  Szeretném ezt a vak ablakot kihasználni, mit javasolsz,mit tegyek bele, hogy egy kicsit otthonos legyen ez a kis verenda??
  Virágokra gondoltam,az jó lenne ide, mivel többlet terület?
  Vagy üveg poharak ,fa polcot tennék bele?,
  Mivel többletterület,így úgy halottam ,ezt nem erősiteni kell hanem gyengíteni,igaz ez??
  És ha igen mivel tudnám gyengíteni ezt a területet
  ?Ugye nagyon kicsi nem tudom mit tegyek bele ( asztal 4 székkel??)
  Nagyon köszönöm válaszodat!
  Szia
  Eszter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az EU-s jogszabályoknak megfelelően az oldal használ "sütiket" (cookie). Kérlek engedélyezd, vagy zárd be az oldalt. További információk

A "sütek" (cookie) teljesen veszélytelen kis fájlok, amit azért helyez el a webhely a gépeden, hogy eredményesebben tudd a böngésződet használni. A sütik használatát le tudod tiltani a böngészőben. ha ezt nem teszed, vagy az "Engedélyezem" gombra kattintasz, azzal megengeded a sütik használatát. Az adatkezelés tájékoztatót, az alábbi linken találod: https://www.fengshuis.hu/wp-content/uploads/2016/07/Adatkezelési-tájékoztató.pdf

Bezárom