Itt kérdezz!

Nagy örömömre szolgál, hogy elérkezett az az idő, amikor a kérdések mennyisége indokolttá teszi egy fórum oldal elindítását.

Ez az oldal lesz hivatva arra, hogy a Feng Shuival kapcsolatos bármely kérdésedet itt feltehesd. Nem csak azokat,  amik aktuálisan eszedbe jutnak egy-egy bejegyzésemet olvasva, hanem bármit kérdezhetsz a Feng Shuival kapcsolatba.

Az a jó hírem, hogy a kérdések száma nincs limitálva, bármennyit, bármikor kérdezhetsz, válaszolok rá.

Kérdezz bátran! Nincs rossz (buta) kérdés!  … csak a fel nem tett kérdés rossz (buta) kérdés! 🙂 😉

 

1 459 Comments

 1. Kedves Kriszta!

  Valóban, de nem csak az élek miatt nem szerencsés a megoldás, hanem olyan élethelyzeteket lehet tapasztalni ilyen otthonokban, hogy soha, semmi nem megy simán. Elindulnak kedvező folyamatok, és valami ezt mindig megakasztja.

  A legjobb megoldás, ha a belmagasság engedi, hogy álmennyezettel eltüntetitek a gerendákat.

  Szép napot!

  Andi

 2. Kedves Bogi!

  Ez attól függ, hogy a lakásban hol van lehetőség hálószoba kialakításra, vagy most hol és hogyan helyezkedik el a hálószoba. Persze azt is jó lenne tudni, hogy pontosan milyen problémára keressük a megoldást? Rossz alvás, közös háló, stb.

  Szép napot!

  Andi

 3. Kedves Éva!

  Szívesen megmondom, csak ehhez nekem pontos születési dátumra van szükségem (év, hó, nap).

  Szép napot!

  ANdi

 4. Kedves Emese!

  Nem, nem elegendő! Bár kétségtelen tény, hogy a bordó csempe a kínai öt elem tana szerint Tűz elemű, és mint ilyen jó lehet a Fa területen lévő (ez a Család, egészség terület eleme) többlet elvezetéséhez, ha ez a helyiség nem egy vizesblokk, azaz nem fürdőszoba lenne. Ráadásul, a fa bútorzat – lévén ez a Fa elemhez tartozik – tovább erősíti a Fa többlet energetikai problémáját.
  Hogy pontosan mi az az elem a Föld, és a Fém közül, amik szóba jöhetnek a többletenergia elvezetéséhez, ahhoz további adatokra van szükség, hogy korrekt választ tudjak adni.

  Szép napot!

  Andi

 5. Kedves Andrea!
  Új házba költözök, és gerendák vannak a mennyezeten. Tudom ez nem jó, de mit tudnék tenni ellene? Ugye sok az él, és ez miatt ha jól tudom, nem túl előnyös.
  Köszönöm előre a választ.
  Üdvözlettel: Kriszta

 6. Az lenne a kérdésem , hogy hogyan lenne szerencses az alvás, ha nekem 8 (nő) as a Gua számom, a paromé pedig 1es ( férfi )?

 7. Kedves Andrea! Szeretném metudni,hogy mi a Gua számom ha ez lehetséges.Előre is köszönöm.
  Üdvözlettel:Éva

 8. Kedves Andrea,

  Egészség, család terület van többlet terület a lakásunkban. Ez pont a fürdőszoba rész. A többlet részre esik a kád és zuhanyzó is. Milyen módszereket javasolsz enyhíteni ezt a többletet? Bordó csempe található ezen a területen. Ez nem passzol a fa és víz jegyhez de hosszúkásak a csempék és fából készült hosszúkás bútorok vannak bent és ugye sok víz. Ez elegendő az ellensúlyozásra?
  Nagyon köszönöm!
  Emese

 9. Kedves Ildikó!

  A Feng Shui az élő állatok helyét a alapesetben a 9-es zónára teszi, mely a Hír, hírnév terület. DE! Vannak bizonyos állati szimbólumok, mint például delfinpár, kutya, macska, stb. ilyen a nyúl is, ami termékenységet, a szaporaságot hivatott segíteni az életünkben, így őt a 7-es Teremtés, kreativitás, gyerek területre javasolt elhelyezni, feltéve ha vannak ilyen terveitek.
  Jelen helyzet azt mutatja, hogy a kiadásaitok szaporodtak meg jelentős mértékben.

  Szép napot!

  Andi

 10. Kedves Andrea!
  Van egy tüneményes fekete nyuszink nagy fém ketrecben. Az lenne a kérdésem, hogy melyik életterületre helyezhető? Jelenleg a gazdagság területen van.
  Előre is köszönöm a segítséget.
  Szép napot! Ildi

 11. Kedves Kinga!

  Az a szomorú hírem, hogy egy blokk – bármely életterületről is beszélünk – nem valami, vagy valaki a semmiből, hanem ezt mi magunk idézzük elő. Helytelen cselekedetekkel, meggyőződésekkel, elavult hitrendszerekkel. És egyben ez a jó hírem is. Hiszen ezeknek a lenyomata láthatóan ott van a környezetben. A feng shui tudománya, egy kvázi kód rendszer, ami megfejti ezeket a jeleket, és megoldást ad ezeknek a jeleknek a felszámolására.
  Ez azonban nem egy gyerek cipó hamm bekaplak eszköz. Számtalan szabályt kell figyelembe venni, amíg a problémás terület orvoslása megtörténik.
  Erre szolgálnak a tematikus kurzusaim, a METAMORFÓZIS Online mesterkurzus, illetve a személyes tanácsadás. Ezekről a lehetőségekről az alábbi linken tudsz tájékozódni: https://fengshuis.hu/tudasanyagok/
  Remélem hamarosan találkozunk valamelyik tanfolyamon!
  Szép napot!

  Andi

 12. Kedves Éva!

  Az abúzus feldolgozása nagyon fontos. Ez nem a Feng Shui hatásköre. Erre meg vannak azok a módszerek, amik valóban hatásosak, hogy ezt a tragédiát fel lehessen dolgozni, birtokba lehessen venni, hogy a hatásmechanizmusát kioltsuk, és csak emlékként, ne korlátozó metódusként legyen jelen az elszenvedő életében.

  A többletet az alaprajz kiértékelésével lehet pontosan megállapítani, illetve az életterületek pontos helyét megjelölni.
  A Szerelem házasság életterület mindenkinek van valahol az otthonában, hogy kinek mely helyiség, az üzenet értékű. Például, ha már a fürdőszobát említetted, akkor itt főként az az üzenet, hogy ideje tisztázni, hogy mi is a hozzáállása az itt lakóknak a párkapcsolathoz. Milyen gondolatok, hitrendszerek, meggyőződések társulnak ehhez a zónához, amik felülvizsgálatra szorulnak.
  De ettől eltekintve, igen, nincs reménytelen helyzet, minden otthon alkalmas arra, hogy javítsunk az ott élők életminőségén.

 13. Kedves Andi,
  Igen, a kerdes… mit tegyek hogy feloldodjon a blokk ami a parkapcsoltatot illeti?
  Koszonom 🙂

 14. Kedves Andrea, a jó párkapcsolat alapja a szexualitás, hogyan segíthet a fengshui olyankor, ha valakit gyermekkorában molesztáltak és emiatt voltak egész életében minden párkapcsolatában gondjai a szexel? van erre remény egyáltalán? ha jól értelmeztem, akkor ha energia többlet pl a szerelem házasság területen az otthonunkban, akkor olyan dolgokat ne helyezzünk ami a kapcsolatok vonzásához kéne, mert az a rosszat az energia többletet fogja erősíteni? de egyáltalán honnan tudhatjuk hogy többlet van? és ha pl ezen a területen van egy olyan helység pl fürdőszoba ami igencsak felújításra szorul, de jelenleg nincs az embernek több 100.000 ft-ja ennek rendbetételére, akkor attól még lehet valami jótékony dolgot tenni ott a tisztaság és renden kivül? előre is nagyon szépen köszönöm válaszát

 15. Kedves Kinga!

  Mi a kérdésed? A leveledben megállapításokat tettél a jelenlegi élethelyzetedre. Kérdést nem találtam. Mit szeretnél?

  Szép napot!

  Andi

 16. Kedves Gyöngyi!

  Bérmennyire is szeretnék, ennyi információ alapján lehetetlen korrekt tanácsot adni, illetve megmondani, hogy mi az, amit kedvezőtlenül alakítottál ki az otthonodba.
  Kiértékelte alaprajz nélkül – ahol megállapításra kerültek, mérések alapján az életterületek – ez lehetetlen.
  Tudom, hogy sokak gondolják még mindig azt, hogy a térrendezés tudománya nem áll másból, mint tárgyak ide-oda tologatásából, de legfőképpen két kacsa megvásárlásából, és kész is a fengshui, lehet várni a csodát.
  Ez az elvárás jogos, de a jéghegy csúcsa. Az, hogy tárgyakat – vagyis szimbólumokat – elhelyezzünk az otthonunkban, megelőzi rengeteg munka. Mind fizikai szinten, mind szellem szinten. A Feng shui egyidejűleg önismereti munka is.
  Nem véletlenül vagyok a kínai ketyeregyilkos feng shui szakértő. Az én hitvallásom szerint, nem ott kezdődik a munka, hogy mit vegyél, ami segít. Nálam ez az utolsó momentum.
  Ha valóban megoldást keresel az életed kihívásaira, akkor javaslom számodra a személyes tanácsadást, melyről bővebb információt az alábbi linken találsz: https://fengshuis.hu/tanacsadas/online/

  Várom mielőbbi jelentkezésedet!

  Szép napot!

  Andi

 17. Kedves Andi,

  Nem sokat tudok a feng shuirol, nagyon kezdo vagyok meg ezen a teren. Ami teny, hogy mar egy jo ideje egyedul vagyok. Kerdezgetik is sokan korulottem, hogy letezik hogy egy olyan no mint en egyedul van. Erre en sem talalom a valaszt. Mindha minden meg lenne allva korulottem, es erzem valamit tennem kell, valami nincs rendben, valami blokkolja az eletem harom fontos teruletet: parkapcsolat, penz, karier. Valaszodat elore is koszonom.
  Udv,
  Kinga

 18. Kedves Andi.
  Nagy gondokkal kuzkodom, hiszen sem a karrier pénz, szerelem teren nem fényes a helyzetem. Talán nem csinálok jól valamit ezért kérem a segítséged. A házam bejárati ajtó a nappiba nyílik egyenesen ami Észak – kelet és észak föl van mit tegyek hogy vonzam be a jót? A nappaliban kell helyezzék virágokat és fengshui dolgokat vagy ez vonatkozik minden egyes részére a háznak? Hogyha csupán a nappirol beszélek akkor észak – kelet felől nyílik a konyha ajtom utána Keleten van a tv és delkeleten a fürdő ajtom kihasznalhatatlan sarokkal ezen a részen Délen a bejárati ajtóval szemben van egy uress falam amin van egy tuzmadaram a falimelegito képernyője én, Delnyugaton a szerelem sarokba tettem családi képeket és mandarin kacsát. Rózsát cserépbe. Nyugatra néz az ablakom ami televan irhideakkal és begoniakkal és a délnyugati sarokban a szekrényem a kabatokkal . Mit tegyek hogy tudnak javítani a helyzetemen? Hogyha szükséges leirjam a többi lakás hogyha helyezkedik kérlek segíts. Köszönöm

 19. Kedves Katalin!

  Én nem igazán vagyok a híve annak, hogy címkéket akasszunk egy élethelyzetre, jelen esetben azt, jó, vagy rossz.
  Nem tartom rossznak a déli bejáratot, főként, ha ez az adottsága az otthonotoknak. A főbejárat elhelyezkedése, iránya, egy adat, a több százból.
  Amikor a Feng Shuiban égtájakról beszélünk, az én olvasatomban az Iránytű iskola módszerét alkalmazzuk. Amikor a főbejárat elhelyezkedéséhez képest határozzuk meg az életterületeket, akkor a Bágua módszert alkalmazzuk, és a kettőt a térrendezés során nem keverjük.

  Arról, hogy hogyan kell alkalmazni a különböző módszereket, és hogyan tud a Feng Shui támogatni a céljaid elérésében, hogy tudod a módszer alkalmazása során jobbá tenni az életeteket, a kurzusaimon tanulhatsz teljes részletességgel.
  Nézd meg a kurzusaim tematikáját az alábbi linken: https://fengshuis.hu/tudasanyagok/

  Szép napot!

  Andi

 20. Az északi területre kb1-1 1/2 m2
  fű helyett valamilyen felületet szeretnék egyben tér milyen anyagot és színt használjak illetve íves vagy inkább szögletes formát?

 21. Kedved Andrea,

  Most költöztünk új házba es az en szobám a kapcsolatok területen van a lányom szobája pedig a segítőkész emberek területen. Ez a ház északi oldala. A bejárat délen van , de a felső szint ahol élünk elfordul egy negyedet, ezért a felső szint bejarati része keletre nez. Az en gua számom 2 az lanyome pedig 8 mindkettőnk agya északra nez az égtaj szerint nem a bagua szerint. Annyit tudok, hogy észak az nem jo, de nem tudom, hogy mivel tudnam korrigálni. Nem tudom, mikor arról ír a Feng-shui, hogy az észak nem jo akkor a baguarol beszél vagy az igazi egtajrol. Az sem jo hogy a bejáratunk délen van, de azon sem tudok változtatni. Hogy tudom megis jobbá tenni?
  Köszönettel, Katalin

 22. Kedves Ágnes!

  Sajnos látatlanban nem tudok tippelgetni, hogy mi okozhatja az alvásproblémát. Ehhez precízen kiértékelt alaprajz szükséges, illetve az, hogy lássam a jelenlegi lakásodat, hogy milyen energetikai problémák okozhatják a nyugtalan alvást. Ennek számos oka lehet.

  Javaslom, számodra az Online Feng Shui tanácsadás, ahol jó eséllyel megtalálhatjuk a kialvatlanság okát
  Az Online tanácsadás mikéntjéről itt tudsz információhoz jutni: https://www.fengshuis.hu/tanacsadas/online/

  Várom mielőbbi jelentkezésedet!

  Szép napot!

  Andi

 23. Kedves Katalin!

  Véleményem szerint, csak azért mert valaki nem aktív dolgozó, nem árt, ha rendben vannak a dolgai, és nem szakad bele a hétköznapok kínjaiba, ha egészséges, és még sorolhatnám.
  A Feng Shui tudatos alkalmazását mindenkinek kötelezővé tenném, ha rajtam múlna. 😀
  AZ én legidősebb tanítványom elmúlt pár évvel 80, úgyhogy téged is szeretettel várlak a kurzusaimra.

  A mielőbbi viszontlátás reményében!

  Andi

 24. Kedves Andrea!

  A hálószobám kapcsán fordulok Önhöz. Egy 47 négyzetméteres társasházi lakásban lakom, melyben egy 8 négyzetméteres félszoba a háló. A szoba rossz elrendezésű, mérete lévén ablak a fejem mögött szinte, az ajtó a lábam előtt. Egy ágy van benne és pont. Kaptam már pár tippet korábban, amiket be is tartottam, be is vezettem. Az ajtót eltakartam, a fejem mögé ásványokat vásároltam, van növény is bent stb. De ez sem elég. Eladni egyenlőre nem tudom a lakást, ezért minden további tanácsot, tippet szívesen vennék, ami hozzásegíthetne a nyugodt és kiegyensúlyozott alváshoz. Előre is köszönöm a segítségét. Szép napot!

 25. Kedves Andrea!
  Már régebb óta érdekel a feng shui, több mindent próbálok alkalmazni a lakásban, de nem biztos, hogy jól. Már nem vagyok aktív dolgozó, így új munkahelyre, jobb fizetésre nem számíthatok. Véleményed szerint azért eredményesen tudnám kamatoztatni a tanultakat? A jelentkezési határidőig meghozom döntésem.
  Köszönöm, ha reagálsz a felvetésemre.
  Üdvözlettel
  Katalin

 26. Kedves Tekla!

  Az én Feng Shui értelmezésemben, ez a megállapítás merő kitaláció és kuruzslás. Nincs ilyen, hogy tuti baleset, rövid élet.
  Ez egy jel, amivel foglalkozni kell.
  De! Egy jel, nem jel, így ilyen messzemenő következtetést nem vonunk le belőle.
  A Feng Shui ennél jóval több, és összetettebb, mint hogy ilyen butasággal rémisztgessen valaki anyukákat. Ezt felejtsd el. 🙂
  Ami tény, hogy egy 6-os Gua számúnak kedvezőtlen 9-es életterületen aludni. Ezt oly módon lehet orvosolni, hogy Föld vagy Fém elem színvilágából választunk számára ágyneműt. Semmi esetre nem az az orvoslási metodika, hogy a Tűz elemű területet Fém elemhez tartozó tárgyakkal, színekkel rakjuk tele.
  Az jó elgondolás, hogy a 6-os, vagy 7-es életterületen több időt töltsetek. Ahogy most ki van alakítva, az egyébként sem megfelelő, hiszen sem a tükör, sem az akvárium nem e zónáknak kedvez.
  35 nm-en valóban nem egyszerű kedvezően kialakítani a teret, de nem lehetetlen. Nagyon át kell gondolni, hogy milyen bútorok kerüljenek a lakásba. Ha az ülőgarnitúra az életterületnek megfelelő, nem zsúfolja agyon a lakást, akkor semmi akadálya, hogy a család, egészség területre kerüljön.

  Szép napot!

  Andi

 27. Kedves Andrea!
  Nagy öröm számomra, hogy megtaláltam ezt az oldalt!
  Azon agyalok egy ideje, hogy a 6 éves fiam fém elemű, 6-os guaszámú, és a gyerekszoba a lakás déli sarkán 9-es területen van. Azt olvastam erről, hogy a rövid élet, baleset, stb. , kedvezőtlen számára. Bizonytalan vagyok abban, hogy a tűz színeivel, formáival díszítsük a szobáját, fával kombinálva, hiszen ez táplálja a tüzet( és a bútorai is fenyőből készültek) vagy dominál jon inkább a fém elem a szobájában. Vagy azzal is tudok segíteni, hogy aktivizálom a lakás gyerek/kreativitás területét és adok egy kis sarkot az utazás/6-os területen, ahol több időt tölthet, jelenleg ott tükör, bejárat, növény és egy gondozott akvárium 2 tekivel. Ide asztalt tennék, ahol érkezünk és rajzolunk, társasozunk..
  Család/egészség területre szabad ülőgarniturát tenni, ami egyébként a hálószobánk is, mert 35négyzetméteren élünk?
  Köszönöm tisztelettel:
  Tekla

 28. Kedves Klára!

  Mivel a WC is a fürdőben van, ezért ez a helyiség WC-nek minősül. Amit leírtál, hogy hogyan van berendezve a helyiség, az kedvezetlen, energetikailag problémás kialakítás. Ide Fa elemnek megfelelő színek és anyagok kerülhetnek hivatalosan.
  Illetve ezen túl, ami még hiányzik, az az ajtó feletti bágua tükör.

  Szép napot!

  Andi

 29. Kedves Andi!
  Nagyon szépen köszönöm a választ! Megcsináltam a lehető legprecizebben a tájolást, bárhogy nézem, a gazdagság/pénz épp a fürdőszobába esik, mosdó, mosógép, wc és kád területe…. Hát ilyenkor mit lehet csinálni, most nagyon elkeseredtem!!! A fürdő színe járólap: világos terrakotta, a csempe világos bézs. Dugók bedugva, wc tető lehajtva, mit tehetek még?
  Köszönöm türelmed!
  🙂
  üdv. Klári

 30. Kedves Klára!

  Mindkét módszer hatásos, ha szakszerűen alkalmazzák.
  Valóban az időintervallum az, ami megmondja, hogy melyik módszert ajánlott használni. Ez az idő, kettő év. Ha valaki egy otthonban két évet tölt max. a beköltözéstől a kiköltözésig bezárólag, akkor használhatja a Bágua módszert.

  Amennyiben hosszabb az egy lakásban töltendő idő, akkor az Iránytű a megfelelő eszköz.

  Szép napot!

  Andi

 31. Kedves Andi!
  Azt szeretném kérdezni, hogy melyik módszer a hatásosabb, a Bagua-térkép vagy az iránytű módszer. Egy másik fórumon azt olvastam, hogyha valaki csak rövid ideig fog az adott helyen élni, akkor jó a bagua, viszont ha hosszan tervezi a lakhatást (esetleg örökre), akkor csak az iránytűs betájolás a jó. Mi az Ön véleménye erről? Köszönöm szépen! Minden jót! Klára

 32. Kedves Noémi!

  Ez az elhelyezés sajnos nem egy kedvező pozíció. Ablak és ajtó közé szoktam azoknak javasolni az ülést, akik azt szeretnék, hogy a munkáltatójuk mondjon fel nekik.
  Ez a pozíció egy úgynevezett “huzatban ülés”.

  Ha megfordítod az asztalodat, akkor a helyzet valójában nem változik, hiszen ugyanúgy ablak és ajtó között fogsz ülni, csak súlyosbítod a problémát azzal, hogy kiteszed magad annak, hogy a hátad mögött ülő kolléga “hátba támad”.

  Azt nem írtad, hogy milyen lehetőségeid vannak a változtatásra. Én azt javasolnám, hogy az ablakba tegyél egy nagy növényt, ami a többi kollégát nem zavarja, vagy beszéld meg velük. Ha nincs függöny, akkor érdemes egyet felszereltetni, az is segíthet (nem a szalag függöny, és nem reluxa).
  Azt javaslom még, hogy az íróasztalod ajtó felé eső részére is tegyél egy nagy növényt, nyilván figyelembe véve a hely méretét. Az egyébként szerencse, hogy a hátad mögött stabil fal van, ez valamelyest stabilizálja a helyzetedet.

  Bízom benne, hogy segítettem valamelyest!

  Szép napot!

  Andi

 33. Kedves Babi!

  Amit mindenképpen tehetsz, hogy nem eszel kétségbe! 😀
  A lakáson belül minden helyiség valamilyen életterületet ölel fel Van úgy, hogy egy helyiség több életterületnek is otthont ad. Kinek a háló, kinek a WC, kinek a konyha esek a gazdagság életterületre. Te pont, a kamrát nyerted meg.

  Amire érdemes figyelni, hogy makulátlan rend legyen ezen a helyen mindig. Lejárt szavatosságú, romlott élelmiszerek, működésképtelen háztartási és egyéb gépek ne legyenek itt. Elsősorban fa, rattan, parafa, anyagú, zöld színű tárolókat, polcot használj. Feltéve persze, ha ténylegesen itt van a gazdagság, siker életterület.

  Nagyon jól ráéreztél, ezt valóban egy precízen kiértékelt alaprajz tudja megmondani, hogy jól definiáltad e a gazdagság sarkot az otthonodban. Természetesen van mód az alaprajz kiértékelésére, magam is javasoltam volna. 🙂
  Az alábbi linken tudsz tájékozódni a részletekről. Arra szeretném felhívni a figyelmedet, hogy az alaprajz kiértékelése tanácsadást nem tartalmaz. Ha támogatásra, tanácsadásra is szükséged van, és nem csak a gazdagság sarok kialakítása érdekel, akkor azt javaslom, hogy az Online Tanácsadást válaszd a lehetőségek közül.
  Alaprajz kiértékelés: https://www.fengshuis.hu/alaprajz/
  Online tanácsadás: https://www.fengshuis.hu/tanacsadas/online/

  Várom mielőbbi jelentkezésedet!
  Szép napot!

  Andi

 34. Kedves Andrea,

  Az lenne a kérdésem, hogy a munkahelyemen egy másik irodába tettek át, ahol rajtam kívül még 6 ember dolgozik, nagyon korlátozott a lehetőségem, hogy az asztalomat, hogyan tudom elhelyezni.
  Az egyik mód az, hogy az íróasztal a bejárati ajtó és az ablak között van, a bejárati ajtó folytatásaként. Mögöttem fal van, jobbra van az ablak, balra az ajtó és az egész irodát átlátom, mindenkit látok. Egyszer olvastam, hogy a feng shui szerint nem jó az ágyat az ajtó folytatásában elhelyezni, mert az olyan, mintha az ott alvó fel lenne ravatalozva. Érdeklődnék, hogy az íróasztal esetén is igaz e ez az állítás vagy sem. Ha igaz, akkor mit tehetek, hogy ezt a ravatalozó érzést kiküszöböljem?
  Az íróasztal elhelyezésének másik módja, ha az asztal az ajtóval szemben van, mögöttem egy kolléga ül és a kolléga mögött az ablak van. Ebben az esetben nem látom át az irodát. Ön melyik elrendezési formát választaná? Milyen tárgyakat tehetek az asztalomra, amelyek segítik a helyzetemet?
  Nagyon szépen köszönöm a válaszát!
  Üdvözlettel:
  Noémi

 35. Kedves Andrea! Mit lehet tenni akkor,ha a gazdagság területen épp a spejz van, ám ez az épület DK-i részén egy beugrót is tartalmaz (tehát a házból pont itt hiányzik egy 1,5×1,5 méteres rész (th. mintha egy téglalapból kivágnánk egy kocka alakot ezen a sarkon)? Másik kérdés: van mód arra, hogy pontos méretekkel elküldött alaprajzot (betájolva) kiértékeljen díjazásért? Köszönöm szépen!

 36. Kedves Andi!
  Szobai futóka melyik életterületre való?
  Köszönöm, Ildi

 37. Kedves Ági!

  Gratulálok a babához! Sok egészséget, és boldogságot kívánok a picihez!

  A gyerek területét egyenlőre nem bolygatnám, lévén a várt baba megfogant. itt majd a szülést követően lesz esetleg teendő, ha pillanatnyilag nem megfelelő a tér kialakítása.
  Most, én a család, egészség keleti zónával foglalkoznék behatóan, hogy a terhesség további része, és a szülés is zökkenőmentes legyen.

  Az orchidea nem e terület növénye, az itt léte arra utal, hogy túlzásba viszitek már most a figyelmet és a költekezést a picire, és arra készültök, hogy mindet az új jövevény érdekének rendeltek alá.
  A muskátli elvileg maradhat, semmiféle károkat nem fog okozni. 🙂

  Szép napot!

  Andi

 38. Kedves Andrea! Jelenleg 20 hetes terhes vagyok es szeretnem a gyerek ( fem elemu) eletteruletet erositeni a gyermekem egeszsege es a terhesseg zokkenomentessegenek tamogatasara. a viragokkal kapcsolatban lenne kerdesem: jelenleg feher orchideak vannak azon a teruleten, illetve ket db rozsaszinu muskatli feher fem kaspoban. a muskatli artalmas esetleg?tegyem at esetleg mas eletteruletre? van barmi tanacsa meg a varandossag idejere amire figyeljek pl eletteruletek.. stb. A ferjem vegzett tertisztitast mivel kismamakent nem vegezhetem. valaszat elore is koszonom

 39. Üdvözlöm!
  Érdeklődnék, hogyha egy eletterulet tobbletes mit kell tenni? Szükséges vele foglalkozni vagy jol jon ha erősítendő területeken,van?
  Szíves válaszát előre megköszönve
  Tisztelettel
  Simonné

 40. Kedves Laura!

  Ha ép vagy hiányos ez a zóna, akkor probléma. Ha többlet életterület, akkor nem.
  Erről nem írtál, hogy ez hogyan néz ki nálad.
  Pontosítanád a kérdést ezzel kiegészítve?

  Szép napot!

  Andi

 41. Kedves Andrea!

  Azt szeretném megkérdezni, hogy a fém területen elhelyezett tükör mennyire jelent problémát. Ha jelent, akkor a méretezéssel, illetve a tükör keretének színével lehet e orvosolni a dolgot?

 42. Kedves Andrea!
  Pár évvel ezelőtt elvégeztem a tanfolyamot, és most szükségem van a tanultak felelevenítésére. A hozzáférési adatokat sajnos nem találom. Kérlek küldd el újra a lépéseket, és felhasználói adataimat!
  Segítségedet előre is köszönöm!
  Üdvözlettel, Judit

 43. Kedves Viktória!

  Igen, megértem! Az alaprajz kiértékelése a megfelelő tudás nélkül feladja a leckét mindenkinek. Éppen ezért született az Életerő -alaprajz szolgáltatás, mely ezt a bizonytalanságot hivatott kiküszöbölni. A jó hírem az, hogy december 15-én, 24 órán át 50% kedvezménnyel tudod ezt a szolgáltatást megrendelni. Részletekről itt olvashatsz: http://www.fengshuiwebshop.hu/whitefriday

  Szép napot!

  Andi

 44. Kedves Anna!

  A GUA számod 6 Fém. Ha azt szeretnéd, hogy energikus légy, akkor a Fém és a Föld színű ruhák viselete javasolt.
  Amiket említettél, azok energiát vesznek el tőled Ez akkor jó, ha a helyzet megkíván némi visszafogottságot.

  Szép napot!

  Andi

 45. Kedves Andrea!

  Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy házunk szabálytalan formája, illetve a bejárat ferde falon történő elhelyezkedése miatt nem tudom, hogyan illesszem a bagua térképet az alaprajzra. Szívesen elküldeném a ház alaprajzáról készült ábrát, de ide nem lehet képet becsatolni. Tudna nekem ebben segíteni? A honlapon megadott e-mail címre esetleg elküldhetném?
  Válaszát előre is köszönöm.
  Viktória

 46. Kedves Andi,

  A születési dátumom 1992 01 26. Szerinted milyen színű ruhát viseljek, ami a legjobban támogat? Általában a kéket és a lilát szeretem, talán azért mert a Szaturnusz a bolygóm. A feketét viszont egyáltalán nem.

  Köszönöm előre a válaszodat

 47. Kedves Andi!

  Azt szeretném megkérdezni, hogy mit gondolsz arról, hogy 6-os Gua-számúként 1-es területen van a hálószobánk a férjemmel (neki 1-es a GUA-száma). Nekem milyen “orvoslási tippeket” ajánlasz a jó olvásért, kiegyensúlyozott pihenésért? Jól gondolom, hogy nem árt (bár sajnos nem is a legideálisabb így)?

  Válaszodat előre is köszönöm!
  Üdv,
  Andi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az EU-s jogszabályoknak megfelelően az oldal használ "sütiket" (cookie). Kérlek engedélyezd, vagy zárd be az oldalt. További információk

A "sütek" (cookie) teljesen veszélytelen kis fájlok, amit azért helyez el a webhely a gépeden, hogy eredményesebben tudd a böngésződet használni. A sütik használatát le tudod tiltani a böngészőben. ha ezt nem teszed, vagy az "Engedélyezem" gombra kattintasz, azzal megengeded a sütik használatát. Az adatkezelés tájékoztatót, az alábbi linken találod: https://www.fengshuis.hu/wp-content/uploads/2016/07/Adatkezelési-tájékoztató.pdf

Bezárom